33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Marcel Ciolacu face apel la calm: România are capacitatea de producţie alimentară să susţină nu 20 de milioane de persoane, ci 40 sau 50 de milioane

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că majoritatea politică o să vină un calup de măsuri pentru a sprijini industria alimentară. Liderul social-democrat face apel la calm şi spune că România are capacitatea de producţie a alimentelor nu doar să asigure necesarul pentru o populaţie de 20 de milioane de persoane, cât are ţara, ci 40 sau 50 de milioane, potrivit datelor specialiştilor.

„ Avem contracte internaţionale. Dacă nu vom face faţă, se vor limita aceste exporturi. Dar întâi să ne creăm o rezervă naţională, sustenabilă pentru populaţiei României”, a explicat Marcel Ciolacu, despre o posibilă reducere a exporturilor, în perioada următoare, în condiţiile în care unele ţări s-ar putea să se orienteze spre România, în contextul în care nu se mai pot aproviziona din Ucraina sau Rusia.

Întrebat dacă este vorba despre grâu, Ciolacu a spus că „dacă România îşi creează rezerva necesară, nu are nicio problemă să exporte în continuare. Mai mult, preşedintele PSD a făcut apel la calm şi a dat asigurări că România are resurse suficiente: „Încă România are capacitatea de a produce produse alimentare, să susţină, nu 20 de milioane, ci 40 sau 50 de milioane, spun specialiştii”, a completat Ciolacu.

Citeste mai mult: adev.ro/r8qluq

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here