spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
04-dec.-2023

Marcel Lãudatu e istorie. Premierul Florin Cîtu l-a demis în plinã crizã politicã

- Advertisement -

CRIZÃ POLITICÃ… Prefectul judetului Vaslui, Marcel Lãudatu, a fost demis ieri dupã-amiazã, de cãtre premierul României. Alãturi de el, alti 13 prefecti si 28 de subprefecti din tarã au mai fost demisi.Marcel Lãudatu pleacã din fruntea Institutiei Prefectului împreunã cu membrii din cabinetul sãu, format din Alin Moldoveanu director Cancelarie, Alexandru Luca consilier si Ionut Vintilã purtãtor de cuvânt.Potrivit prim-ministrului Florin Cîtu, atributiile prefectilor vor fi preluate de subprefecti. În judetul Vaslui, cel mai probabil, atributiile de prefect vor fi preluate de subprefectul Mircea Gologan. Marcel Lãudatu a primit vestea în timp ce se afla în concediu. El va reveni la catedrã, mai ales cã, sãptãmâna viitoare, va începe un nou an scolar. Acesta este, de 30 ani, profesor de fizicã la Scoala Gimnazialã “Theodor Rosetti” Solesti.

Singura reactie a membrilor USR PLUS Vaslui a fost transmisã ieri pe pagina de Facebook. Acestia i-au multumit public prefectului Marcel Lãudatu si echipei sale, pentru activitatea desfãsuratã de-a lungul celor câteva luni, si au lansat un nou atac la adresa prim-ministrului liberal: „Filiala USR PLUS Vaslui transmite multumiri lui Marcel Lãudatu si echipei sale, care în ultimele luni s-au achitat cu succes de sarcinile impuse de functiile detinute în cadrul Prefecturii Vaslui.Demiterile din aceste zile fãcute de Florin Cîtu nu au absolut nicio legãturã cu competenta prefectilor, subprefectilor sau a secretarilor de stat, ci pur si simplu reprezintã rãzbunarea unei persoane care îsi imagineazã cã puterea sa este fãrã limite”. În mesajul publicat de membrii USR PLUS au precizat cã “nu au intrat în partid pentru functii, ci pentru a pune umãrul la dezvoltarea României si a judetului Vaslui. Marcel Lãudatu, alãturi de colegii din echipa de la Prefecturã, vor fi implicati în continuare în gãsirea celor mai bune solutii la problemele pe care le întâmpinã vasluienii în viata de zi cu zi. Modelul USL 2.0 este unul falimentar. Sperãm cã nu va fi prea târziu pentru România atunci când îsi vor da seama de acest lucru si sustinãtorii de ocazie ai acestui model vechi readus la viatã.Vom continua sã ne facem treaba, indiferent de împrejurãrile politice”.

Institutia Prefectului va fi condusã de doi subprefecti PNL

Premierul României a anuntat ieri cã nu vor fi numiti alti prefecti, atributiile acestora urmând sã fie preluate de subprefectii PNL. La Vaslui, Mircea Gologan va prelua atributiile fostului prefect, mai ales cã, din decembrie 2019 pânã în luna martie 2021, a si ocupat aceastã functie. În vârstã de 47 ani, acesta este economist la bazã si a lucrat în cadrul Gãrzii Financiare, întâi ca inspector, apoi comisar si director adjunct. Din 2014 pânã în decembrie 2019, a fost subprefect în cadrul Institutiei Prefectului Vaslui. Sustine cã e “apolitic”, întrucât nu face parte din niciun partid politic, însã este sustinut în functie de Partidul National Liberal. Cel de-al doilea subprefect, Daniel Onofrei, este secretarul general al filialei liberale. Acesta este tot economist la bazã, din 1990 pânã în 2017 a lucrat la Romtelecom, iar în 2011-2017, a muncit în paralel, atât în telecomunicatii cât si la societãtile proprii, în domeniul agricol.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. politicienii de la centru se joaca dea baba oarba cu conducerile istitutiilor… Oare pe cind se va face regionalizarea.. si sa decida fiecare zona pe omul ce merita functia .
    este o vorba si cind auzi de o mincare/nume i ti trece de foame / ……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.