spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Marea Britanie a ieșit din recesiune. Creşterea economică, cea mai mare din ultimii trei ani, a depăşit aşteptările

- Advertisement -

Economia Marii Britanii a înregistrat în primul trimestru al anului 2024 cea mai mare creştere din ultimii aproape trei ani, punând capăt recesiunii tehnice în care intrase în a doua jumătate a anului trecut şi oferind un impuls premierului Rishi Sunak înainte de alegeri, relatează Reuters şi AFP, preluate de News.ro.

Două trimestre consecutive de contracţie economică sunt în general considerate de economişti ca fiind definiţia unei aşa-numite recesiuni „tehnice”. Oficiul Naţional de Statistică a anunţat vineri că produsul intern brut a crescut cu 0,6% în primele trei luni ale anului, aceasta fiind cea mai mare creştere din trimestrul al patrulea din 2021, când crescuse cu 1,5%. Creşterea din primul trimestru din 2024 a depăşit toate previziunile unui sondaj Reuters realizat în rândul a 39 de economişti, care indicau o expansiune de doar 0,4% a produsului intern brut în perioada ianuarie-martie, după ce PIB-ul se contractase cu 0,3% în ultimul trimestru din 2023. Datele de vineri au fost salutate de premierul Rishi Sunak, deşi Partidul Laburist din opoziţie, care are un avans mare în sondajele de opinie, i-a acuzat pe Sunak şi pe ministrul de finanţe Jeremy Hunt că nu cunosc cu adevărat realitatea.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/marea-britanie-a-iesit-din-recesiune-cresterea-economica-cea-mai-mare-din-ultimii-trei-ani-a-depasit-asteptarile-2788007

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.