Marea Britanie introduce vize pentru români. Care sunt condiţiile pentru a o obţine

Marea Britanie introduce vize pentru români, începând cu 1 ianuarie 2021. Reprezentanţii Ambasadei Regatului Unit în România descriu modul în care românii pot face cerere de viză şi ce trasee procedurale pot urma dacă doresc să se mute, să studieze sau să muncească în Marea Britanie.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021 Marea Britanie va introduce un sistem de imigrare pe bază de puncte, aplicabil cetăţenilor UE. Toţi cei care doresc să vină în Marea Britanie înainte de 1 ianuarie 2021 vor continua să beneficieze de exercitarea drepturilor lor conform prevederilor aranjamentelor de tranziţie, care permit continuarea libertăţii de mişcare între Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Sistemul de imigrare pe bază de puncte al Marii Britanii este următorul:

Cetăţenii UE care sosesc înainte de expirarea perioadei de tranziţie la 31 decembrie 2020, precum şi membrii de familie, vor fi eligibili pentru Programul de Înregistrare a Cetăţenilor UE (EU Settlement Scheme). Ei vor avea la dispoziţie perioada de până la 30 iunie 2021 pentru a depune o cerere în baza prevederilor acestei scheme.

În cadrul noului sistem de imigrări, începând cu anul viitor  cetăţenii UE vor fi trataţi ca cetăţeni ce nu necesită viză, ceea ce înseamnă că pot veni în Marea Britanie ca vizitatori pentru o perioadă de şase luni fără a fi nevoie să obţină o viză. Un vizitator poate intra în Marea Britanie de mai multe ori în această perioadă, dar nu poate ajunge să locuiască efectiv în Marea Britanie prin mecanismul vizitelor repetate sau continue. Vizitatorii se pot angaja într-o gamă largă de activităţi, cum ar fi efectuarea de vacanţe, participarea la şedinţe şi conferinţe sau participarea la cursuri scurte, dar nu pot munci și nici accesa fonduri publice. … https://www.romaniatv.net/marea-britanie-introduce-vize-pentru-romani-care-sunt-conditiile-pentru-a-o-obtine_5012708.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ