spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Marea Britanie își ia rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a. Programul funeraliilor care au loc în prezența a peste 2.000 de invitați

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Noul suveran proclamat al țării este fiul său cel mare, Charles al III-lea. Regatul Unit și-a putut lua rămas bun de la cea care a avut cea mai lungă domnie din istoria sa – 70 de ani – până luni, 19 septembrie, când au loc funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Regele Charles al III-lea a găzduit duminică seara un dineu la care au venit toți liderii și invitații care participă luni la funeralii. Printre ei, și președintele Klaus Iohannis. În acest timp, poliția și autoritățile din Londra se pregătesc să dea piept cu cea mai mare provocare de securitate din istoria lor.

ACTUALIZARE 9.40 Casa Regală britanică a publicat o nouă fotografie a fostei suverane. Este o imagine de anul acesta, realizată pentru a marca 70 de ani de la urcarea pe tron. Elisabeta a II-a a fost primul monarh britanic care a atins această etapă.

ACTUALIZARE 9.00 Funeraliile de stat urmează să aibă loc luni, la ora 12.00, la Abaţia Westminster. Procesiunea va însoţi sicriul de la Westminster Hall până la mănăstire. Parcursul va dura mai puţin de 10 minute, iar pe  traseu vor fi aliniai membri ai Royal Navy şi Royal Marines. Aproximativ 200 de muzicieni vor fi prezenţi, inclusiv cimpoieri şi toboşari din regimentele scoţiene şi irlandeze.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/regina-elisabeta-este-sub-supraveghere-medicala-iar-medicii-spun-ca-sunt-ingrijorati-legat-de-starea-ei-de-sanatate-2075633

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.