2.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

“Marea reformă” a generălesei Roman, pe ultima sută de metri: zeci de directori de școli schimbați din funcții

- Advertisement -
EXCES DE ZEL…Pe final de mandat, inspectorul general Loredana Roman a anunțat schimbări în fruntea celor mai importante școli și licee din județul Vaslui

SCHIMBĂRI… Emoții mari pentru directorii unităților de învățământ din județul Vaslui, cărora le-a expirat contractul de management educațional. O parte dintre aceștia vor fi schimbați din funcție, locul lor urmând a fi ocupat de cadre didactice numite de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, în următoarea ședință a Consiliului de Administrație, iar o altă parte va primi o prelungire de mandat. Noii directori vor asigura interimatul până la organizarea concursurilor de ocupare a posturilor,dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2020-2021. Posturile de director vor fi vacante începând cu data de 9 ianuarie, iar printre acestea se numără unele dintre cele mai importante licee din județ : “Mihail Kogălniceanu”, “Anghel Rugină”, “Emil Racoviță”, “Ioan Mincu”, “Nicolae Iorga” Negrești, “Mihai Eminescu” Bârlad, “Gh. Roșca Codreanu” etc. Contactat telefonic, directorul Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) a declarat că și-a depus acordul pentru o prelungire de mandat și așteaptă decizia inspectoratului. “Toți directorii care am dat concurs acum patru ani jumătate suntem în această situație. Eu îmi doresc să continui, mi-am dat acordul, însă Consiliul de Administrație al ISJ va decide dacă voi continua la conducerea unității până când se va organiza concurs de ocupare a postului”, a declarat prof. Cătălin Ignat, directorul LMK.

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a publicat ieri lista posturilor de director/director adjunct ce vor deveni vacante în urma încetării contractului de management educațional. Potrivit documentului, 93 de posturi sunt în această situație, de la grădinițe și școli gimnaziale până la licee și centre școlare. La liceele “Emil Racoviță”, “Ioan Popescu”, “Nicolae Iorga”, “Marcel Guguianu”, “Petru Rareș“, “Mihai Eminescu”, “Al. I. Cuza”, “Gh. Roșca Codreanu” și Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Elisabeta Polihroniade” Vaslui vor deveni vacante atât posturile de director, cât și cele de director adjunct. “Cadrele didactice care îndeplinesc condițiile legale pot depune acordul de principiu pentru numirea prin detașare în interesul învățământului pe funcțiile vacante. Acordul scris al persoane se va transmite scanat în format pdf, la adresa de email isjvaslui@isj.vs.edu.ro până cel târziu joi, 07.01.2021, ora 16:30”, a transmis ieri inspectorul școlar general, prof. Loredana Roman, printr-o adresă transmisă către unitățile de învățământ vizate și publicată pe site-ul instituției.

Unii directori numiți prin concurs pot răsufla ușurați

Principalul criteriu pe care trebuie să-l îndeplinească cadrele didactice care vor se înscrie în cursa privind numirea prin detașare pe un post vacant de director este acela de a fi membru al Corpului Național de Experți în Management Educațional (CNEME). În cazul în care nu sunt membri, aceștia se pot înscrie cu avizul Consiliului de Administrație al inspectoratului, însă doar dacă nu mai sunt cadre didactice membre CNEME.Directorii care au fost numiți prin concurs au șanse mari să rămână pe funcție, dacă și-au desfășurat activitatea fără cusur și, mai ales, dacă la mijloc nu vor interveni afinitățile politice.”Potrivit recomandărilor Notei MEN Nr. 759/DGMSPP/11.07.2019 privind numirea prin detașare în interesul învățământului, în funcțiile vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, se poate asigura continuitatea conducerii unităților de învățământ în cazul directorilor/directorilor adjuncți care au fost numiți prin concurs. Directorul și directorul adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitării mandatului, funcția de președinte sau vicepreședinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, județean sau național, conform prevederilor art. 257 alin (4), alin. (7) din Legea nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în Procedura operațională privind numirea prin detașare în interesul învățământului, în funcțiile vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, în anul școlar 2020-2021.

Generăleasa Loredana Roman va fi schimbată din funcție cu un liberal

NUMIRI POLITICE… Și inspectorul general prof. Loredana Roman are zilele numărate la conducerea Inspectoratului Școlar Județean. Probabil acesta este motivul pentru care, în grabă mare, vrea să facă noile numiri. Vrea să demonstreze pe ultima sută de metri, ce înseamnă să fii general. Numită politic la șefia instituției în luna septembrie a anului trecut, cu susținerea Partidului Mișcarea Populară (PMP), aceasta va fi schimbată,după ce partidul care a propulsat-o nu a mai intrat în Parlament. Cine urmează să vinăîn locul ei, nu se știe momentan, cert este că locul va reveni unui liberal, întrucât Ministerul Educației și Cercetării a fost adjudecat, în urma negocierilor de după alegerile parlamentare, de Partidul Național Liberal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.