spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Mărfuri contrafăcute la Bârlad, confiscate! Au fost reținute bunuri în valoare de peste 57.000 de lei! (FOTO)

- Advertisement -

RAZIE LA BÂRLAD… Ieri, 2 februarie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice, din cadrul IPJ Vaslui, au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului. Mai precis au controlat doi agenți economici unde au găsit neregului privind comerțul ilegal cu parfumuri, produse cosmetice și de înfrumusețare, susceptibile de a fi contrafăcute. Polițiștii au confiscat bunuri de peste 57.000 de lei.

În cursul zilei de 2 februarie a.c., între orele 12.00 – 14.00 polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au efectuat controale la agenți economici din municipiul Bârlad, județul privind combaterea faptelor ilicite de comerț. Totodată polițiștii au acționat pe linia prevenirii, descoperirii și combaterii infracțiunilor din domeniul contrafacerilor și comerțului ilegal cu parfumuri, produse cosmetice și de infrumusețare.

„Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 2 agenți economici, a fost constată săvârșirea a 2 infracțiuni, prevăzute de articolul 102 din Legea 84 din 1998 (republicată), privind mărcile și indicațiile geografice. Totodată, indisponibilizate bunuri, în valoare de peste 57.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ce pedepse riscă cei care nu respectă legea

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă săvârșirea, fără drept, a următoarelor fapte:

a) contrafacerea unei mărci;

b) punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare;

c) punerea în circulație a produselor care poartă indicații geografice ce indică sau sugerează că produsul în cauză este originar dintr-o regiune geografică, alta decât locul adevărat de origine.

Prin contrafacerea unei mărci se înțelege realizarea sau utilizarea fără consimțământul titularului de către terți, în activitatea comercială, a unui semn:

a) identic cu marca pentru produse sau servicii identice cu acelea pentru care marca a fost înregistrată;

b) care, dată fiind identitatea sau asemănarea cu o marcă ori dată fiind identitatea sau asemănarea produselor ori a serviciilor cărora li se aplică semnul cu produsele sau serviciile pentru care marca a fost înregistrată, ar produce în percepția publicului un risc de confuzie, incluzând și riscul de asociere a mărcii cu semnul;

c) identic sau asemănător cu marca pentru produse ori servicii diferite de cele pentru care marca este înregistrată, când aceasta a dobândit un renume în România și dacă prin folosirea semnului fără motive întemeiate s-ar putea profita de caracterul distinctiv ori de renumele mărcii sau folosirea semnului ar cauza titularului mărcii un prejudiciu.

Prin punerea în circulație se înțelege oferirea produselor sau comercializarea ori deținerea lor în acest scop sau, după caz, oferirea ori prestarea serviciilor sub acest semn, precum și importul, exportul sau tranzitul produselor sub acest semn.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.