Marian Godină, acuzat că prezintă date confidenţiale şi decredibilizează victima incidentului de la Carrefour Braşov. Reacţia celebrului poliţist

Marian Godină a publicat pe pagina sa de Facebook o postare în care răspunde scrisorii deschise a ONG-ului „Femeile se implică”, în care este acuzat că ar fi prezentat în mod public date confidenţiale din dosar şi că încearcă să o decredibilizeze pe victimă.

Evenimentele întâmplate pe 1 decembrie la un magazin Carrefour din Braşov au fost puternic mediatizate în ultimele zile, iar Adevărul a publicat şi filmul lor, în conformitate cu ceea ce se vede în imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Acuzaţiile aduse lui Marian Godină „Femeile se implică” este ONG-ul care a făcut cunoscut cazul tinerei care a fost lovită de paznicii magazinului, şi a publicat astăzi o scrisoare deschisă, adresată noului Ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, Preşedintelui şi secretarului general al Carrefour Group şi Prim-Procuroarei Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, Simona Elena Mocanu. În scrisoare, asociaţia îl atacă pe Marian Godină, specificând: „Considerăm ca o fiind o problemă majoră faptul că un poliţist din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, domnul Marian Godina, a prezentat în mod public date confidenţiale din dosar, încercând să manipuleze opinia publică, precum şi să minimalizeze şi să deturneze atenţia de la abuzurile grave săvârşite împotriva unei fete de 18 ani. În articolul publicat pe blogul său în data de 23 decembrie 2020 şi în postările ulterioare de pe Facebook, angajatul Ministerului Afacerilor Interne face tot ce poate să o decredibilizeze pe victimă, să o prezinte ca pe o infractoare şi să minimalizeze violenţele la care a fost supusă. Angajatul MAI dă şi verdicte clare în cauza penală aflate în curs, verdicte prin care stabileşte că tânăra în cauză a furat şi că bătaia primită nu e foarte gravă. Un reprezentant al MAI discreditează şi diminuează public violenţa împotriva femeilor, misiune pentru care ONG-ul nostru militează la nivel naţional şi european. Reprezentantul MAI a menţionat şi că a avut acces la filmările făcute în incinta magazinului Carrefour. Ulterior, acesta a şi distribuit două filmări pe pagina sa de Facebook, filmări ce constituie probe în dosarul penal aflat în faza de urmărire penală la Parchetul de pe lânga Judecătoria Braşov.”

Citeste mai mult: adev.ro/qlwlxp
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ