26.2 C
Vaslui
04-iul.-2022

Marius Arcăleanu a fost exclus din PNL, discursul lui i-a șocat pe cei prezenți în sală

CONTESTAȚIE… Nemulțumit de excluderea sa din partid, Marius Arcăleanu a declarat că va ataca decizia Comitetului Director Județean PNL Vaslui la forurile interne ale partidului.

DAȚI AFARĂ… Comitetul Director Județean  al PNL Vaslui a decis, la sfârșitul săptămânii trecute, să confirme sancțiunile date de Biroul Permanent Județean pentru Marius Arcăleanu și Carmen Bularda. Din cei 74 de membri cu drept de vot, 68 au votat pentru excluderea celor doi din partid, în timp ce doar șase s-au opus acestei măsuri. Ședința în care cei doi consilieri județeni au fost dați afară din partid nu a fost una lipsită de peripeții. Prezent în sală, primarul Bârladului a cerut dreptul la cuvânt pentru a o apăra pe colega lui, Carmen Bularda, solicitare care i-a fost refuzată pe motiv de uneltire împotriva propriului partid. Mai exact, lui Boroș i s-a reproșat că, împreună cu senatorul Bîca, vrea să pună bazele Partidului Forța Dreptei la Bârlad. Degeaba a încercat edilul să dreagă busuiocul și chiar să jure pe Biblie că lucrurile nu stau așa, intențiile sale au fost devoalate o zi mai târziu de Tudor Costel, un fost consilier al său, care a distribuit pe rețelele de socializare sigla formațiunii politice înființate de Ludovic Orban, probabil noua lor destinație. Conducerea județeană a PNL Vaslui s-a arătat mai îngăduitoare cu Marius Arcăleanu, căruia i s-a dat cuvântul. Numai că în loc să se apere, să-și convingă colegii că excluderea lui din partid ar fi un pas greșit, Arcăleanu a abordat un subiect care nu a avut nicio legătură cu ședința. Acesta a preferat să vorbească despre apă și canalizare, adresându-se în mod special primarilor liberali din județ. Discursul nu a fost însă pe placul audienței, ca drept dovadă și rezultatul votului. Dați afară din partid, Arcăleanu și Bularda vor rămâne, cel mai probabil, și fără funcțiile de consilieri județeni, partidul urmând a pune alți doi liberali în locul lor.

Pentru Marius Arcăleanu, vineri a fost ziua decontării tuturor boacănelor pe care le-a făcut în perioada campaniei pentru alegerile interne din partid, atunci când în loc să-și concentreze atenția pe propriile proiecte, a preferat să împrumute discursul lui Dan Marian, pentru a duce o campanie virulentă împotriva propriilor colegi. Arcăleanu nu se află la prima excludere din partid. Acesta a mai fost pus pe liber, chiar pe vremea lui Dan Marian. Președintele PNL, Nelu Tătaru, l-a recuperat și i-a acordat toată încrederea, numindu-l secretarul general al partidului. Din această poziție, Arcăleanu a devenit și candidatul PNL pentru șefia Consiliului Județean în 2020, moment în care derapajele au devenit tot mai grave.Prima sa ieșire în decor a fost în 2019, în momentul când PNL a intrat la guvernare, însă el nu a fost numit prefect. Atunci nu a înțeles că nu îndeplinea condițiile pentru ocuparea acelui post (nu avea vechimea necesară) și a creat un scandal în interiorul partidului. Cum discuțiile nu au apărut în spațiul public, acesta a fost iertat, ba mai mult a fost numit director interimar la Casa de Asigurări de Sănătate Vaslui, funcție pe care nu a reușit să se mențină după susținerea examenelor. În momentul în care s-au declanșat alegerile interne în partid, Arcăleanu s-a înscris în cursa atât pentru președinte la Organizația Municipală Vaslui, cât și la județ. La municipiu a pierdut în fața lui Tudor Polak, iar la alegerile pentru conducerea județeană a schimbat strategia, atacând ca un disperat atât PNL, cât și pe fostul ministru Tătaru.

“Voi contesta această decizie”

Prezent, vineri, la Huși, la ședința Comitetului Director Județean al PNL Vaslui, Marius Arcăleanu nu s-a bucurat de prea multă susținere din partea colegilor. Din cei 74 de membri cu drept de vot, 68 au votat pentru excluderea sa, iar șase s-au opus. Probabil o contribuție la acest rezultat l-a avut și discursul lui Arcăleanu, care înainte de vot a preferat să le vorbească celor prezenți în sală despre apă și canalizare. Nimeni nu a înțeles de ce a ales această strategie pierzătoare, cert este că Arcăleanu nu se dă așa ușor plecat din partid. Contactat telefonic de redactorii ziarului Vremea Nouă, acesta a declarat că va contesta decizia la forurile interne competente. “Nu voi intra în foarte multe detalii referitoare la această procedură de excludere a mea din partid, întrucât nu este finalizată. Voi contesta această decizie la forurile interne competente. Pot spune că sunt în continuare și voi rămâne alături de colegii mei de bună credință și îmi continui, alături de ei, misiunea de a ajuta vasluienii să ducă o viață mai bună în comunitatea lor”, a declarat Marius Arcăleanu pentru Vremea Nouă.

În încercarea de a-și apăra colega, Dumitru Boroș a cerut Biblia să jure pe ea

O altă excludere din partid este cea a președintei Organizației de Femei, Carmen Bularda, cea care în cadrul PNL Bârlad se ocupa și de finanțele organizației municipale. Propunerea de excludere a venit chiar din partea PNL Bârlad, aceasta fiind acuzată că a refuzat să încaseze cotizațiile mebrilor de partid și din acest motiv mulți dintre ei nu au putut participa la alegerile interne. Un alt capăt de acuzare a fost acela că unii care au plătit nu au fost trecuți și în registrul cu membri ca și cum nu ar fi achitat toate obligațiile financiare, astfel că la alegerile interne de la Bârlad aproape 70 de persoane nu au putut vota, deși aveau chitanțe cu plata cotizației la zi. O a treia acuzație și poate cea mai gravă a fost aceea că a angajat o firmă să execute lucrări în sediul PNL Bârlad, fără să aibă un contract semnat de președintele de partid și nici nu a înștiințat pe nimeni. Mai mult, aceasta a plătit un avans și a girat o lucrare de peste 12.000 de lei fără să aibă niciun document prin care putea angaja aceste plăți. Prezent la ședință, primarul municipiului Bârlad a cerut să i se dea cuvântul pentru a-și apăra colega, însă solicitarea i-a fost refuzată. Edilului i s-a reproșat faptul că împreună cu senatorul Bîca își faultează propriul partid, în dauna formațiunii politice înființată de Ludovic Orban. În Bârlad circulă informații că în cabinetul parlamentarului liberal se strâng deja semnături pentru Forța Dreptei și că este doar o chestiune de timp până când aripa răzvrătită din PNL se va transfera sub aripa fostului prim-ministru. Pus în fața acestor acuzații, Dumitru Boroș a cerut o Biblie pentru a jura credință PNL. Interesant este că sâmbătă, la câteva ore după ședința Comitetului Director Județean a PNL Vaslui, Costel Tudor, fost consilier și apropiat al primarului Boroș, a distribuit pe rețelele de socializare sigla Forței Dreptei, anunțând astfel ceea ce mulți știu deja.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Tradarea ,in partid a inceputo Bouros si marele strateg,intrigantul, Bica cel care a crezut ca poate ,prin mijloace subversive,distructive,sa rastoarne ierarhia organizatiei judetene!Bourors ramane un personaj mediocru, care crezand ca este martor,in instanta cere Biblia!Al doile strateg,la fel de ,,valoros,, ca primul il da de gol pe Bouros postand ceea ce era cunoscut de catre cei care nu i-au dat voie sa ia cuvantul!Iata ca primarul de barlad era capabil sa jure fals,chiar si pe Cartea Sfanta!Halal caracter!

  2. Cine mama naibii e acest Arcăleanu ? Din cîte știu e o panaramă de la Munteni de sus,a venit la oraș și habar nu are pe ce lume trăiește,precum Zoița,pentru cei care-și mai amintesc de ea.Nu cred că ați văzut o problemă rezolvată de acesastă panaramă de om . Nu ai ce să mai comentezi cu asemenea Panarame ordinare !

  3. As vrea sa ma vad fata- n fata cu Arcaleanu! Sa- i spun ca totul se plătește în viata mai devreme sau mai târziu! Nesimțitul naibii!

  4. Ce e drept, Tataru a scapat de cel mai mare dusman din partid. Daca Botez ar fi renuntat la canditatura pentru Cj, Arcaleanu ar fi decapitat doi dinozauri din politica vasluiana: pe Buzatu si pe Tataru. Unuia i ar fi luat CJ-ul, iar celuilalt partidul. Oricum scorul lui Arcaleanu a fost mult peste cel al partidului…oamenii nu uita!

  5. Bravo lor la ce sa rămână în PNL sub dictatura lu” Tătaru care e manipulat de Onofrei? Sa dea domnu ca exemplu sa le fie urmat de cât mai mulți membri PNL iar oamenii din Vaslui sa nu mai voteze PNL care aceiași Marie dar cu alta pălărie (PSD)

  6. Prostu de Onofrei va pune PNL -ul pe chituci, asta își și dorește sa dispară PNL Vaslui,… Un lingău și în șpăgar nu mai zic ca e analfabet funcțional 😉Barladeniii știu ce spun 😉poate ne spune cum a fost angaja Domnita aia Blonda (știe el unde și cum)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here