spot_img
19.8 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

VIDEO | Marius Iamandi a fost eliberat de procurori. Acesta amenință cu judecata polițiștii care l-au reținut

- Advertisement -

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE… Politicianul Marius Iamandi și contabila de la SC Reiser Bârlad, Cătălina Bolgar, au fost eliberați din arest. Procurorii bârlădeni au luat decizia eliberării de îndată a acestora, deși mandatul de reținere emis de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice nu expirase. Iamandi amenință polițiștii cu judecata și acuză imixtiunile statului paralel în campania sa electorală, precizând că totul s-a întâmplat pentru că în ultimele zile crescuse în sondaje. Mai mult, după noaptea petrecută în arest, candidatul PUSL la Primăria Municipiului Bârlad este mai hotărât ca oricând să continue și mai îndârjit campania electorală.

Reamintim că Marius Iamandi, candidatul PUSL la funcția de primar al municipiului Bârlad, a fost luat direct din campania electorală și dus la sediul Poliției, iar după audieri, polițiștii i-au dat mandat de reținere pentru 24 de ore. Nu doar lui, ci, în mod surprinzător, și contabila societății Primăriei Bârlad SC Reiser fusese, de asemenea, reținută. Se pare că motivul care a stat la baza urmăririi penale a celor doi, acuzați de „delapidare”, „fals” și ‚abuz în serviciu”, ar fi fost întocmirea în fals a unei facturi emise de compania lui Iamandi către firma din subordinea Primăriei. Valoarea facturii este de 17.000 lei, iar polițiștii consideră că marfa facturată (balast) nu ar fi ajuns în societatea Reiser. Proaspăt eliberat, Marius Iamandi a oferit explicații pe larg și spune că motivul pentru care polițiștii l-au reținut este strict legat de faptul că urcase prea mult în sondaje. „Nu mi-a venit să cred că voi fi reținut, mai ales că ceea ce susțin polițiștii este un fals. Într-adevăr, eu am emis o factură către SC Reiser, după ce am dus 5 – 6 mașini de balast acolo. Problema este că două mașini au ajuns după ora 16 la societate, iar magazionera plecase, căci se terminase programul. L-am sunat pe Buzamăt și i-am spus că nu îmi poate ține cele două mașini blocate și l-am rugat să trimită pe cineva să deschidă poarta, să pot să le descarc. Buzamăt l-a trimis pe domnul Darângă (cel care este denunțătorul lui Buzamăt la DNA), mi-a deschis poarta, am basculat cele două mașini și am plecat. Am venit apoi cu factura și magazionera mi-a zis că nu o primește, pentru că ea nu știe nimic de cele două mașini. Eu i-am arătat movila de piatră din curte, dar ea mi-a zis că, dacă nu a recepționat ea mașinile, ea nu poate semna de primire. Eu nu știam la acel moment că acolo, între magazioneră, director și contabilă era un adevărat scandal. Și am nimerit ca musca în lapte. Atunci s-a luat decizia ca eu să predau factura contabilei, doamnei Cătălina Bolgar. Și de aici a ieșit acest dosar”, a spus candidatul la Primăria Bârlad, Marius Iamandi. 

Iamandi amenință polițiștii cu judecata și acuză imixtiunile statului paralel în campania sa electorală

Dimineață, când a fost adus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, după o noapte petrecută în arest, Marius Iamandi a strigat dintre polițiștii care îl flancau faptul că din cauza sondajului se află în această situație. Acesta a sunat la redacția Vremea Nouă și a spus că polițiștii au făcut abuz când l-au reținut și că totul este o făcătură, pentru că urca prea sus în sondaje. „Tot ce s-a întâmplat la sediul Poliției a fost un circ total. Chiar și mandatul de reținere a fost greșit întocmit, pentru că pe el spunea că eu sunt reținut de pe 29 mai 2024, ora 15:10, până, atenție, tot pe 29 mai 2024, ora 15:10. Împotriva mea nu există nicio probă. Ce credeți dumneavoastră, că procurorii m-ar fi lăsat liber dacă exista ceva? Eu nu am nicio măsură luată de procuror împotriva mea, nici măcar control judiciar. De aceea, consider că este o imixiune a statului paralel, pentru a fi oprit din cursa electorală și, din acest motiv, voi da în judecată Poliția. Pentru că reținerea mea a fost una abuzivă și s-a luat, probabil, doar pentru că cineva a dat un telefon”, a mai spus Marius Iamandi, proaspăt eliberat din arest.

Noaptea de arest l-a îndârjit să își continue campania electorală 

După noaptea petrecută în arest, candidatul PUSL la Primăria Municipiului Bârlad, Marius Iamandi, este mai hotșrât ca oricând să continue campania electorală. “Nu am înțeles ce s-a dorit cu această reținere a mea. Poate că a fost o încercare de mă scoate din competiția electorală. În schimb, vreau să le spun că îmi voi continua și mai îndârjit și motivat campania electorală, până la final. Apoi vom vedea ce decizie vor lua bârlădenii”, a precizat Marius Iamandi.

 

@vremea.noua.stiri Marius Iamandi și Cătălina Bolgar în arest #mariusiamandi #catalinabolgar #arestati #reiser #politie ♬ sunet original – Vremea Noua Stiri Vaslui

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

24 COMENTARII

 1. O panarama de om. Nici familia nu îl votează. Ca și constructor, să spună el ce mari lucrări a făcut , sau face, doar cu statul ca acolo e cald și bine. Primăriile din zona îl știu f bine.

 2. Un nenorocit, nici fata nu îl ajută. E plin de datorii, nu vrea decât să păcălească pe toată lumea, și e mare constructor.

 3. Felicitări polițiștilor pentru curajul de a lua o măsură pe care o merita din plin buhaiul! Din păcate, procurorul a considerat că faptele nu sunt de o gravitate care să impună luarea unei măsuri privative. Procuror tânăr, fără pic de experiență. Norocul buhaiului, ghinionul justiției.

  • Mai ofiterule care il tii in spate pe prostanacul de agent, agentul se compara cu procurorul? Daca agentul e prost …e prost…nu ii mai lua apararea!

  • ce felicitări ma, sunt comenzi politice , am auzit ca i a promis ofiterului nu stiu ce functie pe la PJ , asa nu te mai felicita singur, baiete, ca ai sa belesti …

  • Măi EXPERTULE procurorul ăsta tănăr pe care vrei tu să ni-l vinzi este fără experință nu ? Băăăă alde milițică au facut un dosar de kăkat să poată fi aruncat la gunoi , acestui ipochimen , acestui infractor doar să-l sperie. Dacă instituțiile statului nu ar fi fost corupte acest borfaș era sătul de bulău.

 4. Haideți bârlădeni, jos cu grupul infracțional BOURIS,CHELARU,FERARU,IOSIPESCU SI BICA, JOS CU CU HOTII CU PENSII SPECIALE CU CHELARU CONSILIER LA CEAR PENSIONARI, FURA BANII OAMENILOR CU PROCURUL MIHAI,FURA DE LA SARACI…JOS GASCA DE INCULPATI BOUROSSS…

 5. La Zorleni să ia miros cei de la sice ca o ridică și pe primărița și pe Raianu again. Vedeți ca a turnat șanțurile din fața primăriei cu 100 de mii și a încasat 800 de mii lei. Banii i-au făcut în jumate. Veniți la Zorleni!

 6. Niciun inculpat nu-și cunoaște fapta, toți fac pe victima, la fel ca tine borfaș imputit, din toată societatea nu știe nimeni de masinile tale de balast doar cei doi bolgar și buzamat cu care ai împărțit banii de pe factură, cine știe câte combinație
  ai făcut cu ei.

 7. Bai buhaiule. Cand ai inceput tu sa o faci pe „constructorul” ai inceput cu o țeapa de 2 mil lei vechi la scoala din Vinderei. A ramas ca in tren. Ai inceput cu țepele la angajati. Ai terminat toti muncitorii din satele si comunele din zona Barlad. Nu mai zic de celelalte din tara. Ai fost arestat pt dare de mita. Ti ai luat 6 luni cu suspendare. Imputita de nevasta ta si a luat si ea 4 ani cu suspendare( recunoaste fapta) pt evaziune si delapidare. I ai facut lu socra tu firma. I au spart mascatii usa la 3 dimineata. Unul din angajati ti a spart parbrizul la Toyota ca nu i ai dat salariul. Nu o fa pe victima. Esti un escroc.

  • SiCE esti de toate jena! Hala agenti! Ala care nu a facut fata la secretar la DGA, dapai sa instrumenteze un dosar, nu stie sa scrie o cerere! Politia este o rusine. Dati afara din politie si la pascut gaini

   • Ce vină au polițiștii dacă procuroarea de caz le-a dat drumul? Polițiștii și-au făcut treaba iar procurorul și-a băgat-o în muncă lor! ,, Mama ei de treabă “!

     • Politistul nu e prost,ca l-a retiunut, ci este nemernic,ticalos si prost, ca a executat ordinul dat ,de nu mai conteaza cine, sau a vrut sa demonstreze,cat sange in instalatie are!Pe astfel de ,,specimene,, cine ii sanctioneaza ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.