spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Marsul absolventilor Liceului Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad (foto, video)

- Advertisement -

SÃRBÃTOARE Joi, 26 mai. Bucurie si tinerete. Gaudeamus Igitur, profesori, pãrinti, mascota, fluiere, bannere. Emotii, felicitãri si chiar lacrimi ascunse în coltul ochilor. Într-un cuvânt: sãrbãtoare. Sãrbãtoarea absolventilor Liceului Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad. Marsul absolventilor, devenit de acum traditional la sfârsitul lunii mai, a avut loc de la sediul Liceului “Petru Rares“ din cartierul Munteni, prin centrul orasului si pânã în Grãdina Publicã. Mai emotionati decât elevii si pãrintii erau profesorii, care i-au însotit si vegheat pe toti cei 127 de abosolventi, pânã când acestia s-au întors acasã, pentru a sãrbãtori cu familia si prietenii finalul liceului. Ana Maria Drãgescu este sefa de promotie din acest an, care a terminat cu media 9.48, absolventã al profilului Gastronomie (tehnician – viitor chef bucãtar).

Grãdina Publicã din municipiul Bârlad s-a umplut ieri, în jurul prânzului, de bucurie si chiote. Elevii absolventi ai Liceului Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad au defilat de la liceu, pe strada principalã a orasului – Republicii, pânã la Grãdina Publicã, la Foisorul din fata Grãdinii Zoologice. Din 127 de piepturi se auzeau strigãte de bucurie, emotiile absolvirii fiind evidente. Liceul Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad are sapte clase de absolventi în acest an, profilele fiind: mecanic, industrie textilã si pielãrie, electrotehnicã, electric, constructii-instalatii si lucrãri publice, comert, turism si alimentatie, industrie alimentarã, fabricarea produselor din lemn, estetica si igiena corpului omenesc. Din anul 2004 Liceul Tehnologic “Petru Rares“ este  autorizat ca furnizor de formare profesionalã a adultilor pentru ospãtari, vânzãtori în unitãti de alimentatie, comerciant vânzãtor mãrfuri alimentare, comerciant vânzãtor mãrfuri nealimentare, croitor îmbrãcãminte dupã comandã si confectioner-ansamblor articole din textile.

Sefa de promotie, medie record pentru acest liceu: 9,48!

Liceul Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad este unul din liceele care pregãtesc elevii pentru o meserie. Foarte putini ajung sã urmeze cursuri universitare, ei stiind din start ce vor sã ajungã: buni meseriasi, buni croitori sau creatori de modã, buni ospãtari, bucãtari, etc. Media de absolvire cea mai bunã din acest an este 9.48 si apartine tehnicianei în gastronomie – viitor masterchef, Ana Maria Drãgescu. “Sunt încântatã cã am reusit sã fiu prima pe liceu, ca medie. Astept sã dau Bacalaureatul, mã pregãtesc intens, dar încã nu stiu dacã voi merge mai departe. Sã vedem rezultatele de la Bacalaureat”, a spus Ana Maria Drãgescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.