spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Mãrtisoare artistice pentru bârlãdeni (foto)

- Advertisement -

INEDIT Pe 1 Martie, la Bârlad, au avut loc douã vernisaje a douã expozitii, ambele cu aceeasi temã: mãrtisoare de primãvarã! Primul mãrtisor a fost oferit de o elevã de zece ani, de la Cercul de picturã al Complexului Comunitar 1 din cadrul DGASPC Vaslui, iar al doilea de cãtre muzeograful Laurentiu Ursache, care a organizat în colaborare cu serele Primãriei Bârlad si cu trei muzeografe din cadrul Complexului Muzeografic din Galati, o frumoasã expozitie floralã, unde bârlãdenii au admirat … primãvara!

La Casa de Culturã “George Tutoveanu” din Bârlad, ieri, a avut loc vernisarea unei expozitii deosebit de interesantã, lucrãrile având ca temã primãvara, florile si natura care renaste în aceastã perioadã de primãvarã. La vernisarea expozitiei personale a micutei Daria Rãscanu, de numai zece ani, au participat bârlãdenii iubitori de frumos. Vernisarea a fost fãcutã de artistul plastic Romeo Pãlie, din Bârlad, care a lãudat picturile expuse, talentul micutei artiste, cãreia i-a prezis un viitor frumos în lumea artelor. Daria Rãscanu picteazã sub îndrumarea artistului plastic Eugen Iftene, care conduce Cercul de picturã al Complexului Comunitar 1 – din cadrul DGASPC Vaslui. Eugen Iftene are în palmares sute de copii pe care i-a îndrumat în arta plasticã si multi dintre ei au ajuns acum artisti renumiti. Din pãcate, artistul Romeo Pãlie a reusit sã alunge presa localã de la o astfel de manifestare, având în prezentarea fãcutã numai critici la adresa mass- mediei, pe care a acuzat-o cã manipuleazã si dezinformeazã. Expozitia micutei Daria Rãscanu, care nu are nicio vinã cã prezentatorul lucrãrilor sale s-a dovedit a fi un individ needucat, poate fi admiratã de oricine vrea sã îsi bucure ochiul si sufletul de frumos, la Sala micã a Casei de Culturã Bârlad, toatã luna martie!

Mãrtisoare florale

Tot ieri, 1 Martie, la Muzeul “Vasile Pârvan” a avut loc vernisarea unei expozitii cu tema “Mãrtisoare de primãvarã”. Expozitia este una floralã, fiind organizatã de muzeograful Laurentiu Ursache, în colaborare cu Primãria Bârlad – serele institutiei si cu Complexul Muzeal din Galati – Grãdina Botanicã Galati. Aceasta este a 13-a editie a acestei manifestãri florale, care an de an, la începutul lunii martie, încântã bârlãdenii cu arta aranjamentelor florale. “Prima expozitie am organizat-o în 2000, având colaboratori diversi producãtori si specialisti în arta aranjamentelor florale. Eu am initiat aceastã temã expozitionalã si sper sã o duc pânã la capãt. La aceastã expozitie am primit sprijinul Complexului Muzeal din Galati si anume a muzeografelor Elena Zlate, Sultana Arsenie si Valentina Alisia Barbu, din cadrul Grãdinii Botanice Galati care face parte din Complexul Muzeal Galati. Expozitia va fi deschisã publicului pânã la 5 martie inclusiv”, a spus Laurentiu Ursache, organizatorul acestei expozitii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.