spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Mãrtisoare pentru o campanie de bine! (foto)

- Advertisement -

ACUM SÃ VÃ VEDEM! Asociatia “Young for you” din Bârlad, condusã de Andrei Mihãilã, un tânã student la Teologie, a initiat o strângere de fonduri pentru o “campanie de bine” privind ajutorarea a 30 de bãtrâni din Bârlad, identificati cã trãiesc într-o sãrãcie lucie. Peste 15 voluntari din asociatia condusã de Adrian Mihãilã, tânãr telog – asistent social, au confectionat, cu mic cu mare, mãrtisoare pe care le puteti achizitiona cu preturi modice: 3 lei mãrtisorul si 5 lei felicitarea cu mãrtisor. Vremea Nouã a achizitionat deja un numãr de mãrtisoare si invitãm pe toti oamenii de bine din Bârlad sã facã acelasi lucru, în cadrul acestei campanii de bun-simt, pentru a oferi bãtrânilor abandonati si singuri un real suport moral si material. Interesant este cã acesti copii frumosi si inimosi, care fac parte din Asociatia “Young for you” se chinuie sã obtinã sprijin de la autoritãtile locale si judetene de circa doi ani însã fãrã rezutat, iar din partea Episcopiei Husilor …. au doar promisiuni! Acum sã vã vedem!

Asociatia “Young for you” din Bârlad îsii propune sã aducã oamenii buni care miscã lucrurile spre beneficiul întregii comunitãti, pentru transformarea Bârladului într-un oras de care sã fim mândri. Scopul Asociatiei “Young for you” este construit într-o manierã durabilã a unui viitor mai bun al Bârladului si a întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de solidaritate. Are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea si coordonarea de activitãti care sã contribuie la dezvoltarea comunitãtii în care trãim din punct de vedere economic, social, educational, cultural, sportiv, religios, ecologic si turistic. Asociatia cu scopuri atât de nobile este înfiintatã si administratã de tânãrul student la teologie Adrian Mihãilã, care este licentiat si în asistentã socialã. În 2013, cu bani de la pãrinti si din banii lui personali a pus bazele acestei asociatii, care se poate deja lãuda cu câteva campanii de ajutorare a bãtrânilor si copiilor din familiile defavorizate. Cea mai nouã actiune, de sezon sã zicem asa, este cea care se desfãsoarã sun lozinca “Împreunã sã aducem luminã în sufletele bãtrânilor nostri”. La acest proiect s-a alãturat deocamdatã BCR. Am uitat sã precizãm cã la aceastã asociatie se lucreazã doar pe bazã de voluntariat, circa 70 de bârlãdeni – tineri, copii, bãtrâni – activând pentru a asigura sãracilor un ajutor concret. În aceste zile ei confectioneazã mãrtisoare pe care le vând, cu scopul de aduna fonduri, ca sã cumpere hranã la 30 de bãtrâni, identificati în Bârlad, fãrã niciun ajutor. 20 dintre bãtrâni sunt aproape nedeplasabili iar 10 sunt imobilizati la pat, însã toti trãiesc sub limita sãrãciei. Mãrtisoarele sunt lucrate manual de voluntari, sunt deosebit de frumoase si meritã ca sã oferiti celor dragi un asemenea dar care are ca scop în primul rând bucurie pentru cel drag si în al doilea rând bucurie pentru bãtrânii care vor primi ajutor din suma cu care ati achizitionat mãrtisoarele! Acestea pot fi cumpãrate de la sediul Asociatiei “Young for you” din strada Bradului, nr. 3 (în spatele Grãdinitei nr. 5 din Bârlad) sau prin comandã la telefon 0733 970256. Se pot face si donatii online, fãrã a se percepe comisioane accesând linkul https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Impreuna-aducem-lumina-in-sufletele-batranilor-nostri

“Administrând profesionist si transparent donatiile primite de la oameni buni, ne asigurãm de îndeplinirea obiectivelor donatorilor oferind astfel comunitãtii oportunitãti concrete de a participa, de a cataliza cele mai bune idei si de a sprijini programe de calitate.”, a spus Adrian Mihãilã.

Autoritãti surde

Interesant ni s-a pãrut si faptul cã tânãrul teolog, Adrian Mihãilã, care a înfiintat asociatia de filantropie cu banii personali si de la pãrinti, nu reuseste sã obtinã sprijinul autoritãtilor locale si judetene si mai ales pe cel al Episcopiei Husilor, desi prezintã proiecte bine întocmite în scopuri caritabile. Chiar proiecte cu care vrea sã solicite fonduri europene si în care Primãria Bârlad, CJ Vaslui sau Episcopia Husilor nu trebuie decât sã se alãture Asociatiei “Young for you” într-un parteneriat. Dar pânã acum nu s-au îngrãmãdit sã facã parte din aceste proiecte ale tinerilor bârlãdeni. “M-am chinuit un an si jumãtate si nimic pânã în momentul de fatã, nici un sprijin din partea nimãnui, mai exact din partea autoritãtilor locale si judetene, cât si al Episcopiei. Eu nu vreau sã arunc cu noroi în nimeni, dar vreau sã le cer de acum înainte ajutorul pentru a interveni în comunitate, deoarece oamenii au nevoie de ei! Cetãtenii sunt oamenii lui Dumnezeu si de fiecare datã când ne-a fost greu am trecut cu <<Mare este Dumnezeu>>! Vrem sã facem ceva pentru cetãtenii bârlãdeni, pentru România, pentru Europa si pentru Lumea lui Dumnezeu. Celor care ne ajutã le multumim!”, a spus Adrian Mihãilã. Eu zic cã bârlãdenii, si nu numai, se vor mobiliza exemplar si vor fi alãturi de acesti tineri inimosi si cu credintã în Dumnezeu, astfel ca stocul de mãrtisoare sã se epuizeze cât mai repede!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.