Martorii din dosarul politistului Mihai Vizitiu fug de instantã si sunt adusi cu mandate

LIPSÃ…Judecata politistului Mihai Vizitiu, acuzat de omor, bate pasul pe loc de ceva vreme. Si asta pentru cã martorii citati si audiati în faza de urmãrire penalã refuzã sã se prezinte în fata judecãtorilor. Pentru a ajunge sã fie audiati, magistratii sunt obligati sã amâne dosarul sau sã cearã ca acestia sã fie adusi cu mandate de aducere. Vizitiu a ajuns în fata instantei dupã ce a împuscat, cu arma din dotare, un tânãr de 27 de ani care nu s-a supus somatiei. Tragicul eveniment a avut loc în luna martie 2018, dupã ce agentul de politie Mihai Vizitiu l-a oprit pe Adrian Munteanu în trafic, în Zona Industrialã. Tânãrul s-a dat jos din masinã si a luat-o la fugã cu politistul pe urmele lui. Conform declaratiilor oamenilor legii, tânãrul a fost somat verbal sã se opreascã, dar nu a fãcut-o. Mihai Vizitiu a plecat în urmãrirea lui cu pistolul din dotare în mânã. În momentul în care l-a ajuns, l-ar fi prins de umeri cu ambele mâini si arma s-ar fi descãrcat, soferul murind pe loc.

Procesul în care politistul Mihai Vizitiu este judecat pentru omor ia o nouã întorsãturã. Dupã audierea martorului amnezic, care a refuzat sã mai dea declaratii în fata instantei, motivând cã a stat în comã câteva luni si nu-si mai aminteste nimic, ar fi trebuit sã vinã rândul si altor martori. Magistratii au avut, în schimb, parte de o surprizã în momentul în care au constatat cã martorii citati refuzã sã se prezinte în fata instantei astfel cã, pentru audierea lor, au fost emise mandate de aducere. De asemenea, pe lângã martorul amnezic, judecãtorii au reusit doar audierea celui care i-a fost sef lui Vizitiu. În fata judecãtorilor, seful biroului Rutier Vaslui a povestit cã victima, Adrian Munteanu, de 27 de ani, era cunoscut politistilor ca un personaj certat cu legea si cã el, personal, l-a retinut pentru 24 de ore, pentru cã a refuzat recoltarea de probe biologice. De asemenea, acesta a povestit cã politistii îl stiau ca un individ rãu si violent, mai ales dupã ce consuma bãuturi alcoolice, si cã tot ceea ce s-a întâmplat în urmã cu mai bine de doi ani nu a fost din vina politistului. În opinia sefului lui Vizitiu, evenimentul a fost determinat de reactia lui Munteanu care, beat fiind, a fugit dupã ce, înainte cu putin timp, provocase scandal la concubina lui acasã. De asemenea, acesta a spus despre politistul acuzat acum de omor cã era pasionat, dar nu pãtimas, si un politist corect pe care te puteai baza si cã ce s-a întâmplat nu a fost din vina lui. Declaratia datã de seful Biroului Rutier Vaslui vine la scurt timp dupã ce un martor ocular la ceea ce s-a întâmplat a refuzat sã mai depunã mãrturie si si-a motivat decizia prin faptul cã ar fi fost în comã câteva luni si nu-si mai aminteste nimic din ceea ce s-a întâmplat.

Cum a fost împuscat Adrian Munteanu

REMEMBER… Politistul Mihai Vizitiu a intrat în atentia anchetatorilor dupã ce, în luna martie, a folosit arma din dotare pentru a opri un tânãr care încerca sã scape, cu fuga, de rãspundere. Din pãcate, glontul tras de arma lui Vizitiu l-a lovit în cap pe Adrian Munteanu. Tânãrul de 27 de ani a fost resuscitat de cãtre medicii de pe ambulantã de douã ori, dar dupã mai bine de douã ore a fost declarat decesul. Cazul a fost apoi preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, dar la cererea avocatei familiei victimei, dosarul a ajuns în atentia procurorilor din cadrul Parchetului General. Ca o coincidentã, victima este nepotul unui alt politist cunoscut din judetul Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu. Si tot ca o coincidentã, politistul care avea sã facã denuntul la DNA în urma cãruia Munteanu, mai multi politisti si oameni de afaceri din Vaslui au ajuns acum în boxa acuzatilor, a fost cel care l-a împuscat pe Adrian Munteanu. Conform declaratiilor martorilor, victima ar fi bãut ceva, apoi s-a urcat la volan, chiar dacã avea permisul suspendat. Nu a reusit sã parcurgã o distantã prea mare si a dat nas în nas cu masina politiei rutiere. Stiindu-se bãut si cu permisul suspendat, Adrian Munteanu a coborât din masinã si a luat-o la fugã. Pe urmele lui a pornit si politistul Mihai Vizitiu, cu arma în mânã. L-a somat verbal sã se opreascã si, în momentul în care l-a ajuns, l-a prins de umeri. Avea pistolul în mânã în acel moment, dezasigurat. Arma s-a descãrcat si glontul l-a lovit în cap pe Munteanu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ