Mărturia dureroasă a unui elev olimpic: Nu coronavirusul mi-a luat şansa, ci ministerul!

Elevii din România sunt revoltaţi din cauza deciziei Ministerului Educaţiei şi Cercetării în ceea ce priveşte anularea olimpiadelor şcolare. Şcolarii spun că aceste competiţii se pot susţine fără a încălca normele de siguranţă prin intermediul dispozitivelor din unităţile de învătământ.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceana a Elevilor (AVE) au contestat decizia Ministerului Educaţiei şi Cercetarii de a anula desfăşurarea olimpiadelor şcolare.

„Semnalăm faptul că aceste competiţii se pot susţine într-un mod sigur, fără a încalca normele de siguranţă şi prin intermediul dispozitivelor din unităţile de învătământ. Avand în vedere faptul că suntem printre singurele ţări care au luat măsuri de suspendare a acestor concursuri, solicităm ferm desfăşurarea olimpiadelor şcolare. De asemenea, amintim faptul că olimpiadele promovează excelenţa şcolara şi împing elevii să studieze suplimentar, adesea cedându-şi din timpul lor liber pentru studiu. Astfel, multor elevi români care doresc să se dedice, le sunt acordate anual premii recunoscute atât naţional, cât şi internaţional, precum şi burse de performanţă”, au transmis reprezentanţii asociaţiilor elevilor.

Declaraţia emoţionanta a unui elev din Cluj

„Pentru o olimpiadă se lucrează mult. Foarte mult. Din toată viața mea, cele mai productive perioade au fost cele de dinaintea olimpiadelor, perioade de care îmi amintesc cu drag, în care mă culcam la 10 obosit și la 5 dimineața mă apucam din nou de lucru. Și tot așa, pentru luni întregi chiar (zic așa pentru că sigur sunt care au lucrat mult mai mult decât mine) … https://www.romaniatv.net/marturia-dureroasa-a-unui-elev-olimpic-nu-coronavirusul-mi-a-luat-sansa-ci-ministerul_544335.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ