Mărturie emoționantă a unui băiețel care și-a pierdut bunicul răpus de COVID: „Mi-e atât de dor de tine! Sunt supărat pe coronavirus”

Una după alta, țările Europei raportează un număr record de infecții. Lucru ce a dus la restricții, izolare și stare de urgență. Deși un stat mic, Belgia are una dintre cele mai mari rate de infectare. Guvernul este îngrijorat că pandemia ar putea scăpa de sub control. Țara are, de asemenea, una dintre cele mai mari rate ale mortalității de pe continent.

Un lucru e clar: COVID-19 ne-a dat rutina peste cap cu interdicții de contact, distanțare fizică și purtarea măștilor. Dar virusul a schimbat și vieți. Rudele și prietenii unor oameni care s-au îmbolnăvit sau chiar au murit știu asta prea bine. La fel ca Lorenzo, un băiat de 10 ani din Belgia. Locuiește într-o regiune declarată, printre primele, focar de coronavirus, în martie. Povestea sa spune despre ororile pandemiei infinit mai mult decât statisticile. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

Până la cei 10 ani ai săi, Lorenzo n-a știut vreodată ce înseamnă singurătatea. De când cu pandemia, a aflat.

„Aici am dormit mereu, dar acum simt că îmi lipsește ceva. Pur și simplu ceva nu mai e cum ar trebui”, spune băiatul.

Lui Lorenzo îi lipsește bunicul său, Luc.

– Era cel mai grozav bunic.

– Păreai foarte fericit.

– Chiar eram.

„Dacă boala n-ar fi ajuns aici, nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat”

Lorenzo Brams a fost crescut de bunicii care îl luau cu ei peste tot. Luc era cel care-l aștepta pe Lorenzo să iasă de la școală în fiecare zi. Dar bătrânul s-a îmbolnăvit de COVID-19 în martie și a murit – a fost prima victimă a coronavirusului din Sint-Truiden.

Copilul a fost atunci confuz și supărat.

„Mă gândesc că dacă boala n-ar fi ajuns niciodată în Belgia, nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat”, spune Lorenzo.

Bunica Jeanine s-a străduit să găsească o modalitate de a-i explica lui Lorenzo că bunicul său nu se va mai întoarce niciodată de la spital. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/marturie-emotionanta-a-unui-baietel-care-si-a-pierdut-bunicul-rapus-de-covid-mi-e-atat-de-dor-de-tine-sunt-suparat-pe-coronavirus-1389861
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ