spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Mărturiile incredibile ale unor vasluieni stabiliți în Austria, despre aderarea României la spațiul Schengen

- Advertisement -
PARIA… Stabiliți de ani de zile în Austria, vasluienii sunt văzuți în continuare ca străini care nu merită drepturi egale cu cetățenii austrieci

MĂRTURII… Venit în vizită în orașul natal, din Austria, după o lungă perioadă de absență, un vasluian face mărturii incredibile legate de modul în care văd austriecii aderarea României la spațiul Schengen. Chiar dacă varianta oficială este legată de corupție și de granițe nesigure, adevărul văzut de austrieci este cu totul altul. În țara adoptivă, vasluianul povestește că românii sunt văzuți drept hoți, dar și o forță de muncă ce poate fi exploatată pe bani puțini. “Aderarea României la spațiul Schengen ar însemna, printre altele, drepturi suplimentare pentru românii stabiliți în Austria și acest lucru nu este pe placul austriecilor. În plus, România are și problema unui președinte aservit nemților și austriecilor. Poate că cel mai grav lucru este acela că Iohannis este văzut, atât în Austria cât și în Germania, ca cetățean german și nicidecum ca român. În astfel de situație, cine să ceară drepturi egale pentru români?!”, mărturisește vasluianul stabilit de mai bine de 15 ani în țara care ne-a refuzat aderarea la spațiul Schengen.

Venit în vizită în țara și în orașul natal, un vasluian stabilit în Austria de mai bine de 15 ani, face dezvăluiri incredibile legate de modul în care văd austriecii aderarea României la spațiul Schengen. Dacă varianta oficială a fost legată de faptul că țara noastră a dorit aderarea alături de bulgari și țările care au spus “Nu” s-au legat de corupție și de faptul că granițele celor două țări încă sunt nesigure, adevărul spus de austricei este cu totul altul. Aceștia ne văd, încă, drept hoți. În schimb, folosesc forța de muncă din România și o plătesc cu te miri ce. “Austriceii spun despre noi că suntem hoți și că acesta ar fi motivul pentru care nu ne doresc în Schengen. De fapt, la o discuție amănunțită pe această temă, spun adevăratele motive. În primul rând, le convine exploatarea resurselor României pe bani puțini. Același lucru se întâmplă și cu forța de muncă. Românii care muncesc în Austria sunt exploatați la maxim și plătiți cu bani puțini. Motivează lucrul acesta prin faptul că nu sunt austrieci și nu au aceleași drepturi. Așa vei găsi, în orașele austriece, români care muncesc de dimineață până seara și plătiți cu mai puțin ca minimul pe economie. Aderarea României la spațiul Schengen ar însemna, printre altele, drepturi egale cu cetățenii austrieci, iar acest lucru nu ar fi pe placul lor, mai ales că ar fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar. E bine de știut că, de fiecare dată, austriacul a știut să-și urmărească interesele, a fost și este pervers. În plus, România mai are o problemă foarte mare în felul în care este reprezentată la nivel înalt. Dacă vei întreba un austriac sau un neamț cine conduce acum țara asta, vei afla că un neamț. Adică, președintele Iohannis nu este român, este neamț și atunci nu știu de ce românii se așteaptă ca acesta să fie vocea intereselor românilor. Eu unul sunt și român și austriac, dar mă doare să văd ce se întâmplă acasă la mine, în locurile în care m-am născut și am copilărit. Am plecat de tânăr din România, dar nu am crezut vreodată că, atunci când mă voi întoarce acasă, voi găsi o țară divizată, condusă de oameni care-și văd doar propriile interese. Sunt exemple demne de urmat la granița României și poate ar trebui să ne uităm mai mult în curtea ungurilor și mai puțin în cea a austriecilor sau a nemților. Germania și Austria au interese economice comune și exemplu în acest sens stă ceea ce în România se numește Camera de Comerț și Industrie. Cele două țări au această instituție comună, chiar dacă este vestit și cunoscut așa-zisul dispreț între nemți și austrieci. Când e vorba de interese comune, știu să și le urmărească și să și le pună în practică. Ambele au venit în România și au luat tot ce aveam mai de preț: gaze, electricitate și lemn și le vând acum românilor așa cum vor ei”, spune vasluianul stabilit în Austria.

Mărturii ale vasluienilor obligați să muncească pe bani puțini

Stabilit de mulți ani în Austria, vasluianul nostru spune că există o comunitate de români destul de bine închegată și unită. Cu unii dintre ei am reușit și noi să stăm de vorbă și am aflat poveștile lor. “Locuiesc în Viena de aproape 10 ani și sunt văzut tot un outsider, un străin. Austriecii vorbesc cu tine, te salută dar, ca străin, nu ai nicio șansă să te apropii de ei. Timp de 10 ani am încercat să fac ceva pentru mine, să pun bani deoparte și să mă întorc în țară după ce, la Vaslui, am pierdut tot. Mi-am pierdut părinții, mi-am pierdut casa. Ce am reușit, în schimb, a fost să supraviețuiesc după ce am acceptat să fac munci din cele mai grele, munci refuzate, de cele mai multe ori, de austrieci. Am muncit vara, la peste 30 de grade afară, îmbrăcat în combinezon, din cap până în picioare, pentru a stropi cu substanțe chimice care-ți iritau ochii și pielea chiar și protejat, diferite culturi. Și să nu credeți că eram plătit regește. Din contra. Câștigam cât să-mi plătesc chiria, să-mi asigur mâncarea și transportul, lună de lună. Și cam atât. După scandalul cu aderarea României la spațiul Schengen, colegii austrieci de la muncă râdeau de mine și râdeau de noi, de toți românii. Pentru ei suntem și vom rămâne hoți și o țară de mâna a treia», spune un alt vasluian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

77 COMENTARII

 1. Sincer cred ca acest asa zis vasluian este o invenție ….miere în urechile naționaliștilor și suveranistilor…deci o propaganda anti UE.
  CRED CA NU AM CITIT PROSTII SI NEADEVĂRURI MAI MARO IN ULTIMA VREME.

 2. Clar,articol scris la comanda,trebuia ceva sa umple pagina si Alexandru Croitoru un ziarist duzinar a inventat ceva care sa provoace indignare prostimii,adica acelor oameni care iau de bun tot ce e scris.

 3. Clar,articol scris la comanda,trebuia ceva sa umple pagina si Alexandru Croitoru un ziarist duzinar a inventat ceva care sa provoace indignare prostimii,adica acelor oameni care iau de bun tot ce e scris.

  • Mdam … dezbinare sau nu, austriecii au fost super magari cu veto-ul. Cred ca propaganda la Viena este mult mai puternica decat la Bucuresti sau in Vaslui 🙁

  • dezbinare? Ue? păi este deja dezbinată. Este o chestiune de timp până când „noi nu suntem cu putin” va fi alahu akbar salam alecum.
   Imigrația ilegală (apropos, cum sunt tratați musulmanii sau turcii în Austria și Gemania?) este sfârșitul lumii civilizate vestice.

 4. Austriecii să se uite la ei și să nu mai judece greșit unii români..
  Companiile Austriece din Romania care sunt de 2-3 decenii aici au încercat mereu să nu plătească taxe statului român,iar acum când România și-a dat seama că a plătit cu vârf și îndesat multe atribuțiuni față de EU s-a găsit doamna Austria să-i găsească nod in papură Românie să nu-i permită arderea Românie în spațiul Schengen…
  Din punctul meu de vedere în general poporul Austriac sunt foarte răzbunători ca nație și răi prin caracterul lor..este diferențiată de caracter ascuns și rece cel dețin Austrieci..îmi este silă de genul ăsta de Austriac rece la suflet..caracter..etc nu dau 2 bani pe ei .. îmi este silă de nația asta urâtă.. bolșevică precum sunt rușii…
  Să se ducă în țara lor să facă afaceri dacă tot refuză României aderarea la Schengen să nu m-ai stea în România..

 5. O sa i spun un sfat conaționalul de Vaslui cu 15 ani rezident în Austria Sa rămână acasă aici e raiul ptr noi primim socialul de la primărie fără o zi de munca Iarna asta am luat bani de lemne Vaucere de plătit curentul electric La anul sunt alegeri și iar o punem de pachete cu alimente și bani ches la votare Nici nu știi ce ai pierdut! Bătrânii din sat când primesc pensiile banii tot la noi ajung Care nu ne da le furam Asa ca te rugam sa ramai cu noi!

  • Corect!In plus cine il obligă să lucreze pentru salarul acela?!Ar vrea chirie gratis,măncare gratis și 4000 euro cu program de 4 ore?Hai acasă fratele meu!Viața de Vaslui este mișto!

  • Cred ca vezi lucrurile prea cu ochelari de cal!
   Daca guvernantii Romaniei si-ar fi facut treaba, in loc sa-si umple buzunarele, omul nici n-ar fi avut motiv sa plece! Avem o tara bogata, frumpasa, cu oameni harnici si primitori. Dar lipsa educatiei, in ultimii +/- 25 de ani, redenumirea PATRIOTISMULUI cu „nationalism” sau „populism” si demonizarea lui, lipsa de calitate umana a clasei politice, un sistem de justitie profund corupt, au facut de vreo 4 milioane de romani apti de munca, unii dintre ei bine educati si inalt specializati, sa emigreze!! Atunci, cine naiba sa mai munceasca in tara asta, pentru a o dezvolta?

   • Ai dreptate!! Poți să -ti dai seama de carențele din educație, doar citind ce scriu”colegii de pagină” care nici nu „simt” lipsa literei „i” de la sfârșitul unor cuvinte!!!

   • Ai dreptate!! Poți să – ti dai seama de carențele din educație, doar citind ce scriu „colegii de pagină” care nici nu „simt” lipsa literei „i” de la sfârșitul unor cuvinte!!!

 6. fiecare natie are uscaturile ei,nu sunt cu nimic mai speciali decit romani,demnitatea,cinstea,corectitudinea nu ti o ia nimeni,de munca nu trebuie sa ne fie rusine caci vine o zi cind ti se va recunoste valoarea.
  ,,Paste Fericit,, la toti romani care sarbatoresc invierea duminica aceasta.

 7. Vasluiene, mănânci 💩.
  Eu, și mulți alți români suntem în Austria de 33 de ani. Am muncit…ok, nu la roabă ca tine.
  Toți au case, familii, copii, o situație.
  Acum aia cu „drepturi mai mult în Schengen” nu știu cum vine.
  Ca cetățean al uniunii europene ai exact aceleași drepturi ca un cetățean austriac, așa ca voi cu articolul mâncați 💩.
  Sunteți plătiți de Putin să împrăștiați bullshit?

 8. Tot noi romanii suntem hoți? Austrieci ce sunt ? De secole trăiesc de pe urma exploatării popoarelor din estul Europei și acuma mai fac și pe moraliști. Românii care merg acolo fac muncile pe care ei nu le fac. Hoți au și ei dar nu ii mai mediatizeaza. Colonialisti nesimțiți ce sunt.

 9. Sa ne sus pula toți străinii frustrați. Ei sunt tare destepti si cinstiti, dar iti fura mancarea denpe masa cand vin aici. Felicitari ciorilor care ii fura. Traiasca Romania!

 10. Ce pula mea căutați în țara aia de căcat,sclavilor,voi nu aveți demnitate,stați drecu în țara voastră,că sunt destule locuri de muncă,de exemplu,Timișoara,Cluj,Oradea,București,etc Proștilor!

 11. Baiatul asta nu are nici o meserie. Daca ai o diploma traiesti boiereste in Austria. Si nu te marginalizeaza nimeni daca vorbesti limba,sa fie clar

  • Stai in Austria? Daca nu, mai bine nu comentezi. Omul are partial dreptate, salarii mizere la costuri de viata enorm de mari (chirii, servicii, asigurari), exploatare maxima si aroganta. Nu-l obliga nimeni sa ramana aci, dar la capitolul exploatare are dreptate. Si dupa 40 de ani de munca aici, in Austria, se va alege cu un singur lucru, sanatate subreda si chiria, in cel mai fericit caz, lunar platita…ca mai mult de atat NU se poate. Eventual va dormi pe hol, pe jos, in vestitul AKH, cum se mai intampla mai nou prin spitalele din Austria daca esti asigurat CAS si nu privat. Infrastructura, partial mai buna nu inseamna totul! Este gandita sa ajungi repede la locul de munca, sa muncesti si sa nu ai pretentii prea mari. La o chirie de minim 800 Euro pentru un amarat de apartament in cladirile vechi din Viena, plus intretinerea vara-iarna la fel (!), de minim 300-400 Euro, ajungi cu o locuinta supermodesta la 1200 Euro, restul internet , telefon, masina, asigurari te mai scapa de 5-600. Iar salariile sunt cam la 1300-1600 Euro. Vezi cat ramane sa traiesti si apoi comenteaza.

 12. Schengen inseamna drepturi suplimentare? Si care sunt drepturile suplimentare? Asta habar nu are despre ce vorbeste. Exportam curve si hoti de ani de zile, cum ar trebui sa fim priviti?

 13. Iar retorica asta ca nu ne vrea Europa? Pai normal ca nu vrea sa vada hoti, cersetori si badarani. Si stati linistiti ca acei patroni au aceeasi atitudine fata de toti, nu conteaza ca e roman sau e de-al lor. Se cunoaste ca romanul nu are educatia muncii, in special cei mai tineri. Sunt invatati sa fie cocolositi, pe principiul ca munca te umileste, vor bani pe degeaba.

  Ati dat tocmai exemplul unuia care cine stie ce adevarat zice. Nu zic ca nu sunt si patroni care profita de oameni, dar de ce nu dati si exemple de romani care muncesc p fel ca plangaciosul din articol si vare sunt tratati ok de patronii straini? De ce? Pentru ca sunt oameni cumsecade, integri, care muncesc si n-au timp de cautat cai verzi pe pereti si defecte.

  Mai bine sa spuna clar: mi- e dor de tara, dar aici stie ca e mai rau decat zice el ca e acolo. Iar in cazul asta, ce ar mai avea de zis cand vede ca romanul lui il trateaza mai rau ca strainul ala care totusi ii plateste salariile la timp?

  • Plus de asta, autorul articolului ar trebui sa fie impartial cand cine vorba de cate o marturie din asta “incredibila”. Articolul e scris intr-o cheie partinitoare, propagandista, exact cum se dicteaza de la Moscova: UE nu e buna; Klaus e cu nemtii, noi suntem romani si ne uraste toata lumea. Exact propaganda pesedista pro rusa.

   Am mai citit o data articolul, iar plangaciosul nu numai ca abereaza, dar se mai si contrazice, era beat cand s-a impartasit jurnalistului? Pe principiul ca nu putem generaliza ca toti romanii sunt hoti si cersetori din cauza a catorva uscaturi, noi de ce sa generalizam despre ei ca au zis cativa austrieci ce spune el? E o greseala de logica impardonabila.

   Plangaciosul spune ca e si roman si austriac, se plange si de aia de acolo, dar il doare si de tara lui cand o vede in ce hal a ajuns. Deci, cine, ce si cum? Inca o intrebare, e sigur ca se angajeaza direct la austrieci si nu prin o a treia parte, adica o agentie care ii ia jumatate din cat i s-ar cuveni? Stiu foarte multi romani care lucreaza pe santiere, in spitale etc dar care sunt angajati prin agentii care se stie cum fac bani. Plus ca sunt o gramada de alti romani care joaca rolul de intermediate si care ii junulesc pe compatriotii lor. Mai multa informare nu strica.

 14. Nu mai dezinformați opinia publică. Trăiesc în Austria de foarte mult timp, am prieteni austrieci care se comportă normal. Că toată crema hoției se află peste tot în lume, asta este altceva. Venit recent din Marsilia, am văzut ceva incredibil, majoritatea cerșetorilor erau din România și foarte bine organizați. Și atunci ce să creadă oamenii aceștia despre noi. Mai curios am văzut cerșetori în Casablanca.

 15. Stai linistit bai moldovene ca austriecii radeau de tine, nu de mine, ca doar nu ii sterg eu la fund ca tine…Ma mir ca ai ajuns la Viena si nu ai trecut pe la Bucuresti mai intai, cum fac toti fratii tai din Moldova ca mai apoi sa spui ca e Capitala jegoasa. Stai acasa si munceste pamantul daca nu stii sa faci altceva (pun pariu ca la scoala nu ti-a placut). Ati umplut Europa, paduchiosilor, cu cersitul, furatul si stersul la fund si apoi tot voi va vaitati.

  • Aloooo, Mara, capitalista!!! Cum îți permiți să jignești o regiune întreagă . Dai dovada de prostie dusa la rang de arta. Sunt convins că așa cum l-ai făcut păduchios pe el, ești și tu. Se cunoaște că ești româncă și nu apreciezi decât doar ce faci tu. Apropo, daca te iau la „scuturat” puțin, ești din București 100% cum sunt eu, pentru că reacția ta in comentariu e tipic al unei persoane care s-au aciuat prin București. Cum se spune , „dacă tăceai, filozof ramaneai”.

   • Respectele mele! Asa s-au obisnuit respectatii cetateni bucuresteni. Atat puteti, atat faceti. In loc sa traim intr-o societate unita si sa ne ajutam reciproc, aruncam cuvinte grele si ne judecam intre noi dupa regiunea in care locuim. Treziti-va la realitate si incercati sa dati dovada de maturitate, pentru ca vreti „o tara ca afara”, dar nu faceti nimic concret pentru a putea realiza acest lucru. Cat despre dvs, stimata „doamna”, felicitarile mele pentru gluma facuta. Data viitoare s-o tineti pentru dvs!

    • Ai fost , ești și vei fi un domn…chiar dacă „moldovean”cel puțin ai demonstrat ca ai ,educație si bun simt…ceeace „doamna” a auzit vorbindu-se poate doar pe la TV la emisiunile de cancan, ca oricum vocabularul cam de pe acolo i se trage…păcat ca se face de ras prin „comm”-ul ei …ca sa poți sa ii spui „doamna”…și ne miram ca ne numesc alții needucați și înapoiați…poftim exemplu..

 16. Fi om oriunde mergi și rezultatele nu o să întârzie,eu sunt în Germania de 13 ani, sunt apreciat,am prieteni nemți,la muncă jos pălăria și sun văzut deosebit chiar și de ei nemții.Si ei a u ,,uscaturile,, lor, ai noștrii cerșesc ,fură etc dar putorile lor sunt pe social cu miile,trag statul în piept fără remușcări.

 17. Acest vasluian super să învețe mai degrabă să vorbească limba germană în primul rând în al doilea rând să se informeze temeinic și în al treilea rând să se gândească de trei ore înainte de a spune ceva . burta sa folosească pentru a mânca nu pentru a scoate prostii din ea!

 18. Atata timp cat a-i trecut granita tarii ;emigrant te numesti.Poti sa fii cel mai bun din cei mai buni tot esti platit cu un pret josnic.

   • Eu cu experienta de 30 de ani in campul muncii aveam mai putin decat un tinar de 18 ani care era bastinas.Am intrebat de ce acest tanar are mai mult decat mine?Am primit un vag raspuns care nici o lege de pe acest pamant nu o sa ma indreptateasca.”El este bastinas iar eu sunt emigrant.Am primit cea mai mare umilinta din viata mea.Asa ca nici un comentariu nu o sa ma indreptateasca.Am trait pe propria piele aceste nedreptati.Fie painea cat de rea,tot mai buna-i mamaliga.Scurt si la subiect.

 19. Ai mare dreptate,plus cerșetori,mulți stau la cerșit în fața la Bila,Hofer,am întâlnit acum o tânără țigancă care cerșea în fața unei farmaci,am întrebat-o de ce nu se duce să muncească,răspunsul a fost că sunt plătiți prost,la cerșit câștigă mai mult.

  • Așadar ce caută cerșetorii într-o țară despre care unii și alții aici și aiurea afirma ca sunt rasiști? Mai bine să cerșească acasă! Nu?

 20. Este un neadevăr,nu mai manipulați oamenii, eu sunt de 32 de ani în Austria şi sunt respectat ori unde merg în orice instituție, dragi români eu sunt născut în Satu Mare şi am făcut stagiul militar în Gorj ,am fost văzut ca un străin de unii oameni aşa că peste tot sunt uscături,vă rog fiți realişti. Fiți binecuvîntați dragi români

 21. Comentariu de manipulat oamenii.
  De 15 ani îl ustura ochii.
  Câștigă cit să plătească chiria și alte povesti cu președinte neamt, Schengen etc.
  Nu mai țin poveștile astea. Si aici câștigi bani dacă chiar vrei.
  Ești penibil. Cine te mai crede.

  • Mai ales ca după atâția ani se presupune ca știe bine limba chiar ca si necalificat poate câștiga bine pe zona asta
   Dar poate ii place heirup-ul sau nici măcar atât nu l-a dus capul

  • Ești cumva psd-ist,dacă nu ști de ce comentezi,eu sunt stabilit în Austria din 23-02-1990, după ce mau bătut milițienii lui iliescu și am văzut în fața ochilor la Sala Dalles cum un camion de armată a putut să zdrobească de trotuar 8 tineri nevinovați etc.etc. Ce povestești spune vasluianu sunt 100% adevărate,am locuit 18 ani în Wiena și restul afară din Wiena la 10 km. Toți sunt la fel,adică sunt foarte rasiști,mai ales când te întreabă din ce țară vi,când aud de România nu mai vorbesc cu tine. Nu se întâmplă la fel cu alte naționalități, eu când am ajuns prima oară aici în Austria,noi românii eram foarte bine văzuți,toți au văzut lovitura de stat în direct la tv.
   După o perioadă de 6-12 luni,nu mai eram bine văzuți,începuse să se scrie în ziare,la tv etc. că românii au furat,că au spart apartamente etc. De ex. o bătrânică a scos de la bancă o sumă de bani,a fost urmărită până în scara blocului și unul din 3 a lovit-o cu un pumn în gură și ia luat banii,echivalentul a 300 de euro,sa scris în ziare,totă Austria vuia,toți spuneau că mai bine spărgea o bancă de cât săi scoată dinții etc.etc.
   Ăștia sunt românii,80% sunt țigani și 20% români.Asta-i mentalitatea austriecilor și eu le dau dreptate,de multe ori dacă mă întreabă de unde sunt,le spun că din Gibuti, nu le mai spun România.
   Am încercat de multe ori să mă întorc în țara mea frumoasă pe care o iubesc România, dar lumea sa schimbat,dacă ai nevoie de un act de la primărie,trebuie să dai șpagă,la ANAF am dat șpagă să-mi dea un cartonaș cu un număr,dacă nu dădeam trebuia să vin peste două săptămâni,am pus 100 de lei și sa rezolvat în 10 minute,la primărie la fel,pentru o copie de certificat de naștere,la onțeanu, la fel,peste două săptămâni,100 de lei și sa rezolvat imediat și mai am exemple. Diferența din epoca Ceaușescu și ce se întâmplă acum este foarte mare,mă refer la oameni,la românașii noștri,înainte nu era dezbinarea asta care este acum. Au părăsit România foarte mulți români,români foarte bine pregătiți,am locuit în Piața Lahovari 1A,dintre toți prietenii mei din copilărie, nu mai este unul,toți sunt plecați în afară definitiv, 28 de prieteni și nu mai vor să audă de România. În țară au mai rămas 10-11 milioane de locuitori,toți au plecat,90% nu se mai întorc.

   • Ah, deci tu erai ăla care umblă cu găinarii in Austria, de ce faci prostii când vii în România și te comporți că un animal?. Stai la coadă, de ce ți-e greu?, respectă legea. Oameni ca tine și ca vasluianul ăsta au creat comunitatea de români pe care tu o hulești. Te-ai dat singur de gol și nici macar nu-ți dai seama.
    Vorbești de mită ca și cum erai nevoit să o faci. Eh, trebuia să rezolvi problemele cât mai repede fiindcă ești important. Domnia dvd nu poate aștepta nici o secunda in plus.

  • Eu îl cred,pentru că și eu lucrez de 33 de ani în Austria,dacă ești singur și nu ești însurat să ai două salari,ești mort,lucrezi pentru facturi,bine muncile necalificate,la astea mă refer.

  • Te rog să nu arunci piatra . Amesteci grîul cu neghina . Ai face bine să știi că românul nu este așa . În schimb, sunt printre noi și din cei care pentru un purice dă foc la sat . Din cauza jigodiilor, conaționalii noștri au fost nevoiți să bejenească dar, dacă ar fi hoți și puturoși, ar fi aruncați peste graniță .

 22. Munca necalificata peste tot se plătește rău
  Eu nu-i înțeleg pe ăștia, te de duci de nevoie si muncești orice la început dar sa stai 15 ani sa nu te califici intr-o meserie este o prostie care costa, toata viată o sa fie plătit mizerabil, si n-o sa fie tânăr mereu sa poată da cu spatele toata viața, doar munca calificata se plătește bine

  • Corect,munca calificată se plătește bine,dar majoritatea romanilor sunt necalificați,pentru austrieci este foarte bine,nu plătesc impozit mare pentru tine,am pățit-o și eu,după ce am tradus diplomele și le-am dus la biroul care se ocupa de treaba asta,șefului nu ia convenit,după o lună ma dat afară cu mențiunea că suntem prea mulți,cu tote că eram foarte bun în comparație cu alți colegi.

   • S-au sfârșit angajatorii cu ala care vrea doar necalificați ? exact asta trebuie sa cauți mai departe, job calificat.
    Si eu am lucrat cu un austriac dar am numai cuvinte de lauda, sunt prompți mai ceva decât chinezii, ceas, salariul exact cat am negociat, nici o singura zi întârziere, nici mai mult nici mai puțin, am avut probleme medicale, m-a ajutat (mi-a pus temporar om in loc).
    Într-adevăr sunt oameni mai reci si nu leagă prietenii cu străinii dar n-am nici un interes sa ne pupam si sa fim prieteni, doar sa fie parolist si la asta au nota 10. Un membru din familie si acum lucrează acolo, mașina de servici, programul program, concediu concediu, asigurări normale, timp liber ca mai vrea sa-si ia încă un job, n-o sa vezi așa ceva la un necalificat.

 23. Asta e un articol cu tema data, scris dupa ureche. A stat se vorba domnu ziarist cu vasluienii din Austria la fel cum am stat eu de vorba cu Papa.😁
  Cum ne vad austriecii, e posibil sa fie si ce spune articolul, dar n-are asta treaba cu aderarea la Schemgen.
  Cat despre vasluianul care de 15 animunceste in Austria pe „te miri ce”, daca e asa de ce mai sta pe acolo?

 24. Vreau sa ma pis…sa urmez pe Austria si Germania….de la etajul 10 unde stau….niste prosti…ar trebui să i futen în gura cu produsele si hipermarketurile lor….daca as putea as face în așa fel încât produsele lor sa nu mai fie cumpărate de români.Va îndemn să faceți la fel.niste scarbiti.am ajuns prostii lumii nu numai al UE…daca era Ceausescu nu suflă nimeni în fața noastră…dar cu prostanul ăștia de 33 de ani nu , numai ca am ajuns de bătaie de joc ci chiar de plâns.Sa ai tu asemenea tara si sa încurajeze ajutorul social….si lenea..e jale.

  • Mai bine te-ai pișa intr-un pahar si după asta l-ai bea nărodule ……cine te obligă bă sa cumperi de la hipermarket , cine vă obligă sa mergeti la muncă in UE ? mergi la piață bagă-n tine fasole ,barabule ,ceapă stați cuminți săracilor colo pe băncuță în fața blocului și stuchiți uitați-vă la DDiaconescu în direct ce cautați voi la hoții aia sa/și bată joc de voi că doar voi sunteți serioși , muncitori ,cinstiți……intrebații pe borfașii care-i votați de 33 de ani de ce nu suntem in Schengen de ce nu avem scoli ,siptale ,autostrazi !

  • N-au studii. De aia. Medicul meu de familie este romanca. Sint sanse egale pentru toti daca sti limba si ai o meserie. Cei care au o meserie si-au facut firme si sunt full de bani.

   • Dacă ar fi full de bani nu ar sta in cacatul asta de tara.Ei sunt vai de mama lor…stiu o proasta care are copchil la supt cred prin Austria sau la f…u…t si e vai de mama lor.Fac aia o foame pe acolo de nu te vezi.sunt si ” pocaitii al naibii de pocaitii..incat fata ( se fugut pt alocatie) copchii ca iepurii… de asta stau prin Austria…clar…

 25. Bă voi sunteți proști, voi sunteți nebuni , păi cum ați vrea să ne considere nemții dacă bordelurile din Austria și Germania sunt pline cu 70% din practicante românce , iar 90% din ciorditori sunt cu cetățenia română?

  • Mai adauga si guvernul de hoti care mereu incearca legalizarea hotiei. Defapt ei sunt primii care fac rau tarii, in Austria fura si austriecii, numai ca ei nu apar pe prima pagina. Ei au ceva cu toti strainii pentru ca au inca nazismul in sange, de ce crezi ca le-au bagat migratia pe gat…? 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.