11.5 C
Vaslui
05-oct.-2022

Masacrul caprelor (foto)

- Advertisement -

Sã moara capra vecinului!

CRIMÃ Peste 20 de capre au murit în chinuri groaznice dupã ce au fost otrãvite!Proprietarul spune cã, în urmã cu câteva zile, a fost amenintat de un vecin, care l-a avertizat cã îi va otrãvi animalele dacã mai trece pe imasul satului. Autoritãtile sanitar-veterinare au luat probe si urmeazã sã stabileascã exact ce substantã a fost folositã, iar politia îl cautã pe vinovat. Paguba se apropie de 100 de milioane de lei vechi.

CRIMÃ Imagini dramatice, ieri dimineatã, pe islazul satului Borodesti, comuna Pochidia. Peste 20 de capre si-au gãsit sfârsitul în conditii greu de închipuit, dupã ce au mâncat boabe de porumb tratat, aruncate de un inconstient într-o lizierã de salcâmi. Zadarnic au încercat veterinarii sã salveze mãcar o parte dintre ele. Animalele au murit în chinuri groaznice. Au agonizat ore în sir, sub privirile neputincioase ale proprietarului. „Asta e o crimã! Numai un criminal putea face una ca asta. 22 de capre mi-au murit! A încercat medicul sã le salveze, au venit autoritãtile, s-au implicat, dar nu s-a putut face nimic. Mã doare inima sã le vãd în halul ãsta! Am fost amenintat acum trei zile de o persoanã din sat, care mi-a zis cã îmi otrãveste animalele dacã le mai aduc pe aici. E islazul primãriei, eu am cerut voie sã trec pe aici cu ele. Nu le pasc aici, le duc la ciocane, mai sus. Eu am 13 hectare de teren închiriate de la primãrie. E pagubã mare, numai un tap din rasa alpin francez valoreazã 32 de milioane de lei vechi. Nu-l las pe criminalul ãsta sã scape cu una cu douã! Indiferent ce avea cu mine, nu trebuia sã îmi omoare animalele! Uitati-vã cum se chinuie, sãracele, cum se zbat! E o tragedie!”, a declarat Costicã Zaburichi, proprietarul animalelor.

„Cine a fãcut asta, nu are minte si nici suflet!”

Turma omului numãrã peste 200 de capete de oi si capre. El spune cã, în aceastã toamnã, nu mai putin de 42 de capete i-au murit otrãvite. Este disperat. Exista riscul ca pierderile sã fie mult mai mari, însã ciobanul si-a dat seama cã e ceva în neregulã cu ele si a dat alarma. „Am iesit cu ele, dimineatã. Am vãzut, la un moment dat, cã unele se clatinã pe picioare si cad la pãmânt. Mi-am dat seama cã ceva nu e în regulã, am anuntat patronul si a venit politia. Mã doare sã le vãd asa, le cresc de mici. Nici nu pot sã mã uit sã vãd cum se chinuie, cum gem de durere! Sunt suflete si ele. Eu nu am avut putere sã tai un animal, sã mâncãm si acum au pierit 22 de capete. E pãcat de Dumnezeu! Cine a fãcut asta, nu are minte! Am 60 de ani, am fost cioban în multe zone, dar eu asa ceva nu am vãzut în viata mea si nici nu cred cã am sã mai vãd”, a spus, cu ochii în lacrimi, Aurelian Rosu, ciobanul turmei. Imasul respectiv apartine Primãriei Pochidia. A fost închiriat, însã, Asociatiei Crescãtorilor de Animale Borodesti. „În aceastã perioadã, pãsunatul este interzis. Terenul acesta apartine acum Asociatiei Crescãtorilor de Animale Borodesti. Domnul Zaburichi are imasul alãturi, o suprafatã de peste 10 hectare, unde îsi duce oile. Din cauza faptului cã anul acesta a fost secetã cumplitã, i s-a îngãduit sã treacã pe acest teren, ca sã ajungã la ciocane, sã mai pãsuneze oile. Nu stiu ce s-a întâmplat acum. Toatã vara nu au fost probleme, probabil cã are dusmani. Cineva a vrut sã îi facã rãu. Nu animalele sunt vinovate. Poate e vinovat ciobanul, poate e vinovat dânsul, dar nu trebuia sã se ajungã la asa ceva. Cel care a fãcut asta nu are nicio scuzã”, este de pãrere Nelu Boroda, presedintele Asociatiei Crescãtorilor de Animale Borodesti. Tabloul mortii i-a socat pe sãteni, care s-au adunat în numãr mare si au cerut sã se facã dreptate. „Oamenii din zona noastrã se ocupã cu zootehnia. Interesul e sã avem cât mai multe animale, nu sã le ucidem miseleste. Numai un om fãrã inimã a putut sã ucidã atâtea animale. Sunt bãrbat, dar nu pot sã le vãd cum agonizeazã. Este inuman. Nu îmi vine sã cred! Sã fie gãsit si pedepsit vinovatul! Lucrurile nu pot fi lãsate la voia întâmplãrii”, spuneau oamenii. Cinci grãmezi mari de grãunte tratate au fost ridicate de la fata locului. Localnicii au strâns fiecare bob, pentru a preveni alte pericole. Examenele de laborator vor stabili exact cu ce au fost otrãvite caprele. Între timp, oamenii legii au început ancheta si îl cautã pe vinovat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.