Mascatii au luat cu asalt hotii de lemne: trei pãdurari din Bãcesti, Dumesti si Vinderei, suspectati de infractiuni forestiere grave! (FOTO, VIDEO)

CEASUL RÃU… Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, cu sprijinul jandarmilor, au efectuat 22 perchezitii domiciliare la adrese de pe raza localitãtilor Bãcesti, Dumesti si Vinderei, din judetul Vaslui. Au fost depistati si ridicati peste 100 metri cubi de material lemnos, o armã neletalã supusã autorizãrii, detinutã fãrã drept, precum si elemente de munitie letalã si neletalã. În cauzã sunt trei persoane bãnuite de sãvârsirea infractiunilor de delapidare si tãiere si sustragere fãrã drept de arbori din fondul forestier national.

Marti, 27 octombrie, peste 60 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au pus în aplicare 22 de mandate de perchezitie domiciliarã emise de cãtre judecãtorul de drepturi si libertãti de la Judecãtoria Vaslui. Activitãtile au fost desfãsurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Sectiei 6 Politie Ruralã Negresti din cadrul Politiei Orasului Negresti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în cauzã fiind trei persoane bãnuite de sãvârsirea infractiunilor de delapidare si tãiere, precum si sustragere fãrã drept de arbori din fondul forestier national. Perchezitiile domiciliare au fost efectuate la persoane implicate în activitatea infractionalã derulatã. Pânã în prezent au fost depistati si ridicati peste 100 metri cubi de material lemnos, o armã neletalã supusã autorizãrii, detinutã fãrã drept, precum si elemente de munitie letalã si neletalã. „Cercetãrile sunt continuate sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de delapidare, tãiere si sustragere fãrã drept de arbori din fondul forestier national si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, pentru administrarea probatoriului si stabilirea cu exactitate a activitãtii infractionale derulate în cauzã. La actiune au participat reprezentanti ai Directiei Silvice Vaslui si 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Judetene Vaslui si Bacãu. Activitãtile au beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Române.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ