spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

“Mascații” de la IPJ Vaslui au un nou șef!

- Advertisement -
NUMIRE… Inspectorul principal de poliție Sorin Ionuț Stavăr, fostul șef al Secției 6 Poliție Rurală Negrești este acum șeful Serviciului de Acțiuni Speciale.

SCHIMBARE… Rămasă vacantă după pensionarea comisarului șef Leonard Bibirig, funcția de șef al Serviciului Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este ocupată, începând de marți 4 iulie, de inspectorul principal de poliție Sorin Ionuț Stavăr, șeful Secției 6 Poliție Rurală Negrești. 

Acesta a fost împuternicit pe o perioadă de 30 de zile, urmând ca în viitorul apropiat conducerea IPJ Vaslui să organizeze concurs pentru postul de șef al Serviciului Acțiuni Speciale. Sorin Ionuț Stavăr vine la Vaslui de la Negrești, acolo unde, prin profesionalismul de care a dat dovadă, a reușit să schimbe fața Secției 6. Înainte să fie numit șef de secție, Stavăr a fost polițist la Bârlad, unde și acolo s-a făcut remarcat în cadrul Biroului Investigații Criminale.

Leonard Bibirig a ieșit la pensie

Schimbarea de la SAS Vaslui vine după ce fostul șef al Serviciului, comisarul șef Leonard Bibirig, a decis să se pensioneze. Sub conducerea fostului mare handbalist, Serviciul Acțiuni Speciale a fost zguduit, în ultimii ani, de mai multe scandaluri, unele ajungând, cu aportul unor sindicate din Poliție, chiar la nivel național. În urma problemelor semnalate, în perioada ianuarie-martie a acestui an, IPJ Vaslui a fost vizat de o serie de controale venite din partea structurilor centrale ale MAI și IGPR. Cercetările au fost efectuate în contextul în care, la nivelul Serviciului Acțiuni Speciale s-a vorbit, în ultimii șase ani, de existența unor tensiuni fără precedent între șeful SAS Vaslui, comisar-șef Leonard Bibirig, și unii dintre subordonații săi, dar și despre abuzuri și presiuni de neimaginat. Scânteia de la care a pornit tot scandalul a fost munca prestată de o parte dintre “mascați”, pe care Bibirig ar fi refuzat să o contorizeze. În urma verificărilor a rezultat un prejudiciu enorm în dauna luptătorilor SAS Vaslui, Corpul de Control calculând mii de ore suplimentare de muncă neplătite de către angajator. După controlul de la București, Leonard Bibirig a condus, de la distanță, Serviciul Acțiuni Speciale, până la începutul acestei luni, când a îndeplinit criteriile pentru a ieși la pensie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

27 COMENTARII

 1. Filiera e cam așa..actualul șef de ipj originar din Bârlad.. prieten cu ex comisarul Maximiuc…tot din Bârlad…prieten bun la rândul său cu bârlădeanul Stavăr..și uite cum…stupoare …pe ” merit”a fost promovat sef la SAS..nu va mai mire nimic..corupția e fara limite in acest minister.. cumetriile și prieteniile..cine a lucrat…cunoaște..

 2. Stavar un polițist și mai ales un judiciarist exemplu. Păcat ca se promovează altceva și se dorește doar slăbirea sistemului judiciar.

 3. La mascați este nevoie și de bruneta S. de la Negrești să-i facă câte un masaj lui Stavăr înainte de o acțiune ca să fie în formă. :)) 🙂

 4. S a dus dansul de iubire între DD și PI ambii polițiști de la BPP în care se iubeau impreuna cu rachiul sub brat pe timp de pandemie. Bibirig …obositule sa ți fie țărână usoara

 5. Pe Stavăr c’è il califică,șpagă luată și apărarea țiganilor,dosare făcute la comanda?
  Mergeți la Băcești sa vedeți ce a făcut justițiarul.
  La Negrești ii plina secția de polițiști fosti infractori,habar nu au să facă o anchetă

 6. Cât a fost acest „super polițist” sef de secție,frații noștri romi de la Băcești au făcut grătare numai și numai pe partea carosabilă și au încins hore cum au vrut..și de a lungul și de a latul străzii…și încă o fac…iar ce a fost cu bibirig o sa fie un simplu foc de paie…sa vedeți de acum inainte” armonie” la SAS…

 7. Bibirig a jucat la dinamo, acolo a primit grad in militie, ca pe timpul comunistilor. Ce mare scofala, ati crezut ca a disparut comunismul?

 8. Ăla de l-a pus nu a întrebat și el serviciile? A pus lupul paznic la oi. Mai trebuie carduleț adjunct și e cercul complet.

 9. Au rămas săracii……lingăii și pupincuriștii cu ochii în soare dupa plecarea penalului de Bibirig, un bețiv notoriu. Îl cunosc pe când și a cumpărat primul ceas de mână la Galați și a băut ca un porc de bucurie

 10. A plecat pe ușa din dos ca alți „infractori”. A plecat repejor si cu cinci capete de acuzare. Dosarul penal fiind încă un lucru

 11. Într-adevăr, foarte bun pe judiciar, o lipsă totală de inspirație să fie scos din operativ. Asta se numește decizie managerială defectuoasă, greu de înțeles pentru un anumit nivel…..

 12. Sa fie anul schimbărilor?!…
  Și la A.R.R Vaslui e schimbat șeful, și de când s-a urcat Soacrafa în copac, lucrurile s-au schimbat….
  O fi tot mana lui Buzatu, cât mai cere oare băiatul?!

  • Corect UN IGINER DE SPECUALITATE UN OM CU EXPERIENTA ESTE SCOS DIN FUNCTIA DE DIRECTOR SI PUSA O DOAMNITA CARE CU SIGURANTA ARE DIAR CATEG B SI VINE SA FA SIGURANTA RUTIERA CU NOI !

 13. Poate știe cineva ! Ce studii are ….comisarul handbalist Leonard B.,care să îl recomande pentru șefia unui astfel de serviciu!!!
  M-aș înscrie și eu pentru postul ăsta ,dar nu știu handbal!!!

   • Pai studiile lui din primaLic ind 1 SI A AVUT NORICUL SA ARUNCE BINISOR CU MINGEA LA LUAT DINAMO SI ACOLO SE GRADAU TOTI SPORTIVII !CUM DE A AJUNS SA FIE ADJUNCT LA PIATRA NEAMT SI AICI SEF DE SERVICIU NU E DE MIRARE !UITE ASA IA PENSIE SMECHERA SE MAI SI ANGAJRAZA PE URMA SI BRAVO LUI ! S I NOI PROSTII CONTRIBUIM LA FONDUL DE PENSIE ! ASTA E SISTEMUL ARE
    NEVOIE DE PUPINCURISTI!

  • Corect UN IGINER DE SPECUALITATE UN OM CU EXPERIENTA ESTE SCOS DIN FUNCTIA DE DIRECTOR SI PUSA O DOAMNITA CARE CU SIGURANTA ARE DIAR CATEG B SI VINE SA FA SIGURANTA RUTIERA CU NOI !

  • Da Pelin ce p..a studii are mai pretentiosule, tu nu vezi că toată România e populata de absolvenți de facultate făcute în wc urî publice! Trei sferturi din sefimea de acum, dacă nu murea Ceaușescu lucrau la filatura sau încălțăminte, eventual erau tractoriști , ce nu înțelegi ! Pune i sa scrie sa vezi cum își scot ochii cu pixul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.