33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Maşină confiscată, în Bihor, conform legii, după ce pasagerii au aruncat gunoiul pe marginea şoselei

Autoturismul cu care circula un cuplu a fost confiscat după ce aceştia au fost prinşi în flagrant aruncând deşeurile pe spaţiul verde într-o parcare amenajată pe marginea drumului, în localitatea Sânmartin din judeţul Bihor.

Cele două persoane au fost surprinse în flagrant în timp ce abandonau deşeurile de un echipaj al Poliţiei Sânmartin, care patrula în zonă. Poliţiştii i-au anunţat pe comisarii Gărzii de Mediu care, apoi, i-au şi amendat pe cei doi soţi şi le-au confiscat autoturismul, care este al patrulea vehicul indisponibilizat de comisari pentru astfel de fapte, în ultimii 2 ani.

„Legea 92/2021 privind regimul deşeurilor prevede sancţiuni între 10.000 şi 20.000 lei pentru abandonarea/depozitarea deşeurilor în locuri nepermise. În cazul în care fapta suprinsă în flagrant se dispune ca măsură complementară şi confiscarea mijlocului de transport din care a fost abandonate deşeurile”, a explicat, pentru adevarul.ro, şeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

Potrivit sursei citate, doar în ultima lună, comisarii de Mediu au aplicat amenzi în valoare totală de 70.000 lei unor persoane prinse abandonând deşeuri în parcările de pe marginile şoselelor.

Citeste mai mult: adev.ro/rd417b

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here