spot_imgspot_img
16.7 C
Vaslui
26-sept.-2023

Mașină electrică sau mașină pe combustie? Cum se amortizează costurile și care sunt tendințele

- Advertisement -

Mașinile electrice încep să câștige teren în fața celor pe combustie. În doar câțiva ani, România a ajuns de la o singură stație de încărcare electrică la peste 1.000. Prețul mașinilor a scăzut la jumătate, iar oferta s-a diversificat. 

În 2015, în România exista o singură stație de încărcare pentru mașini electrice.

„Aceste mașini puteau parcurge 130 de kilometri cu un plin, iarna însemna vreo 60-70 de kilometri. În 5 ani, am ajuns de la situația în care aveam o singură stație de încărcare rapidă în toată România să avem acum câteva sute în toată țara, rapide, și avem peste 1.000 de puncte de încărcare electrice. Oferta de mașini electrice a crescut și ea foarte mult. La vremea respectivă, aveam 2-3 modele și majoritatea mașinilor erau în categorie 50.000 – 100.000 de euro, acum orice marcă de pe piață are și o mașină electrică în gamă”, spune Adrian Mitrea, jurnalist auto.

Avantajele mașinilor electrice

În momentul de față, prețul mașinilor electrice este cuprins între 25 și 50.000 de euro. Numărul doritorilor a crescut ca urmare a finanțării primite de la guvern și datorită amortizării rapide a investiției. …https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/auto/masina-electrica-sau-masina-pe-combustie-cum-se-amortizeaza-costurile-si-care-sunt-tendintele-1633905

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Cand pretul masinilor electrice o sa fie in jurul a 10.000 max. 15.000 euro, incarcarea completa se va face in 15-20′ (adica fix cat sa-ti bei cafeaua intr-o statie de alimentare) si cu un ‘plin’ o sa faci cel putin 700-800km reali chiar si la vreme de iarna, abia atunci o sa putem spune ca a venit vremea … sa punem cruce motoarelor cu ardere interna!
    Si cand te gandesti ca masinile electrice au aparut inca din anii ’30 ai secolului XVIII – chiar si inaintea celor cu combustibili fosili -, ma gandesc ca planeta asta a avut un mare ghinion ca benzina pt. masinile cu motoare cu combustie interna a fost mai ieftina decat electricitatea mult prea de timpuriu impiedicand astfel dezvoltarea fireasca a motoarelor electrice pt. autovehiculele rutiere.
    Cu consecintele catastrofice actuale binecunoscute…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.