23.6 C
Vaslui
02-iul.-2022

Mașină electrică sau mașină pe combustie? Cum se amortizează costurile și care sunt tendințele

Mașinile electrice încep să câștige teren în fața celor pe combustie. În doar câțiva ani, România a ajuns de la o singură stație de încărcare electrică la peste 1.000. Prețul mașinilor a scăzut la jumătate, iar oferta s-a diversificat. 

În 2015, în România exista o singură stație de încărcare pentru mașini electrice.

„Aceste mașini puteau parcurge 130 de kilometri cu un plin, iarna însemna vreo 60-70 de kilometri. În 5 ani, am ajuns de la situația în care aveam o singură stație de încărcare rapidă în toată România să avem acum câteva sute în toată țara, rapide, și avem peste 1.000 de puncte de încărcare electrice. Oferta de mașini electrice a crescut și ea foarte mult. La vremea respectivă, aveam 2-3 modele și majoritatea mașinilor erau în categorie 50.000 – 100.000 de euro, acum orice marcă de pe piață are și o mașină electrică în gamă”, spune Adrian Mitrea, jurnalist auto.

Avantajele mașinilor electrice

În momentul de față, prețul mașinilor electrice este cuprins între 25 și 50.000 de euro. Numărul doritorilor a crescut ca urmare a finanțării primite de la guvern și datorită amortizării rapide a investiției. …https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/auto/masina-electrica-sau-masina-pe-combustie-cum-se-amortizeaza-costurile-si-care-sunt-tendintele-1633905

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Cand pretul masinilor electrice o sa fie in jurul a 10.000 max. 15.000 euro, incarcarea completa se va face in 15-20′ (adica fix cat sa-ti bei cafeaua intr-o statie de alimentare) si cu un ‘plin’ o sa faci cel putin 700-800km reali chiar si la vreme de iarna, abia atunci o sa putem spune ca a venit vremea … sa punem cruce motoarelor cu ardere interna!
    Si cand te gandesti ca masinile electrice au aparut inca din anii ’30 ai secolului XVIII – chiar si inaintea celor cu combustibili fosili -, ma gandesc ca planeta asta a avut un mare ghinion ca benzina pt. masinile cu motoare cu combustie interna a fost mai ieftina decat electricitatea mult prea de timpuriu impiedicand astfel dezvoltarea fireasca a motoarelor electrice pt. autovehiculele rutiere.
    Cu consecintele catastrofice actuale binecunoscute…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here