0.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

Mașina unui cunoscut profesor din Huși, blocată cu lanțul în fața unui magazin local. 100 de lei, taxa de deblocare!

- Advertisement -
Mircea Popenco

ÎNDRĂZNEALĂ… Un reputat profesor de Geografie din municipiul Huși, Mircea Popenco, a trăit, în urmă cu câteva zile, o situație la care nu s-ar fi așteptat niciodată: și-a lăsat mașina parcată în fața unui magazin din zona Dobrina, iar când s-a întors, și-a găsit vehiculul cu roțile legate cu lanțul, iar pe bordul mașinii o hârtie prin care era înștiințat că, dacă își vrea mașina, are de plătit 100 de lei. O vânzătoare fusese cea care pusese lanțul pe mașina profesorului Popenco, însă, biata femeie a susținut că așa a fost ordinul primit de la patronul ei. Ce a urmat a fost demn de o scenă de film: s-a chemat Poliția, au venit și cei de la “Investigații Criminale”, a venit și-un avocat, iar tot tărăboiul s-a terminat pe la orele 22,00. Profesorul Popenco a depus o plângere penală în acest caz.

Pățania fost una de pomină, spune profesorul Popenco! Acesta povestește că pe data 8 ianuarie a mers în zona Dobrina la un bun prieten, medic foarte cunoscut în oraș. Întrucât pe strada respectivă, muncitorii de la apă-canal efectuau niște lucrări, profesorul a fost nevoit să își lase mașina în fața unui magazin cunoscut din Dobrina, care are în față un spațiu de parcare. A stat la prietenul său, ce-i drept, de pe la orele 13:30 până aproape de orele 16:30. Când a revenit însă, mașina sa, un Sandero de culoare gri, era cu roțile blocate cu lanțul. “M-am uitat și nu-mi venea să cred”, povestește, încă uimit de cele întâmplate, profesorul. A văzut apoi pe bord o hârtie prin care era informat că i s-au legat roțile, drept sancțiune că a parcat acolo mai mult de două ore. Și, dacă își dorește deblocarea vehiculului, trebuie să scoată din buzunar… 100 de lei. “Tot pe hârtia aceea scria că trebuie să iau legătura cu vânzătoarea care a legat roțile. Dânsa a spus că așa a făcut patronul magazinului un Regulament, iar ea doar a aplicat dispozițiile stabilite”, povestește profesorul Mircea Popenco.

“Vânzătoarea a spus că nu-mi dă numărul de telefon al patronului, întrucât acesta este o… personalitate”!

“I-am cerut doamnei respective numărul de telefon al patronului, ca să vorbesc cu el. Ea a spus că nu poate să mi-l dea, întrucât patronul ei este o personalitate. Bineînțeles că am și zâmbit și chiar am întrebat-o că ce a făcut domnul patron de e o personalitate? A descoperit formula apei? A luat vreun premiu pentru ceva sau de ce?! Oricum, nu a vrut să dea numărul. Mi-am amintit apoi că fratele… personalității care patronează acel magazin, mi-a fost elev. L-am căutat și l-am rugat să sune el la fratele său, ca să-i spună situația, însă acesta a avut o atitudine care nu mi-a plăcut. Mi-a propus să îmi dea el 100 de lei, ca să mi se deblocheze mașina și gata. Vă dați seama că nu era problema unei sute de lei, ci era o chestiune de abuz. Nu am acceptat și așa am sunat la Poliție. Au venit chiar și polițiștii de la Investigații Criminale”, povestește profesorul Popenco.

Legal, trebuie să ai pază și barieră, nicidecum nu poți bloca mașinile, cu de la sine ordin!

După mai multe discuții și o cercetare la fața locului, toată lumea a ajuns la sediul Poliției Huși. S-au dat declarații, inclusiv de către vânzătoarea care a blocat vehiculul. Profesorul Popenco a depus o plângere penală în acest caz. “Mi-a spus și avocatul meu, dar și polițiștii, că nu e legal ceea ce face patronul. Cum să faci un Regulament, în care să blochezi tu roțile mașinilor care staționează în fața magazinului, iar ca să le deblochezi, le iei 100 de lei. Cine te-a autorizat să faci așa ceva? Am înțeles că, legal, dacă vrei ca nimeni să nu parcheze în fața magazinului, trebuie să ai pază și barieră. Nicidecum nu ai dreptul să blochezi tu mașinile oamenilor și apoi să le ceri 100 de lei pentru deblocare. E bine ca oamenii să știe acest lucru și dacă se mai întâmplă cuiva așa ceva, să ia atitudine, că este, efectiv, un abuz. Nu m-am așteptat ca în Huși să se întâmple asemenea situații”, spune profesorul Mircea Popenco.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Eu unul as fi spus vânzătoarei ca dacă nu suna personalitatea patron imediat, ii sparg geamul la magazin și ii las 100 de lei. Vine sigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.