31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Mașini în șanț după prima zăpadă, șoferii se plâng de starea drumurilor din județ

Imagine cu rol ilustrativ

PRIMELE PROBLEME… Șoferii se plâng și de faptul că drumurile sunt nepregătite pentru zăpadă sau că nu întâlnesc în trafic utilaje care să curețe carosabilul. Nu puțini sunt însă șoferii care pleacă la drum fără să își echipeze corespunzător mașinile. Pe mai multe drumuri din județ, mașinile au derapat, unele dintre ele ajungând în șanțul de pe marginea drumului. S-a întâmplat, de pildă, în apropiere de localitatea Râșești, acolo unde un tir a înmatriculat în Turcia a ieșit de pe carosabil și s-a oprit în șant. Un alt eveniment rutier, de această dată cu victime, s-a produs în zona Peco Codăești, unde un autoturism în care se aflau două perssoane ar fi derapat de pe carosabil. Conducătorii auto ne-au semnalat că probleme sunt și pe DJ 248, care leagă județele Vaslui și Iași, unde autoritățile nu ar fi împrăștiat suficient material antiderapant. Din această cauză, multe mașini de mare tonaj au fost nevoite să se întoarcă din drum și să aleagă ruta Solești-Codăești-Poieni. Vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, dar și subprefectul Daniel Onofrei dau asigurări că nu sunt probleme pe drumurile din județ. „Până la această oră nu avem niciun drum blocat. Se acționează peste tot, numai că această ploaie înghețată dă, de obicei, mai multe bătăi de cap, în sensul că se creează foarte repede polei. De aceea, conducătorii auto care circulă azi pe drumurile din județul Vaslui trebuie să fie atenți și să reducă viteza pentru că oriunde pot apărea porțiuni de drum înghețat”, a declarat vicele CJ Vaslui.

În Vaslui se circulă cu dificultate, Goscom acționează cu toate echipajele 

Nervii celor care au fost nevoiți să circule în această dimineață în municipiul Vaslui au fost întinși la maxim din cauza ambuteiajelor din trafic. Șoferii s-au plâns că, în această dimineață, de la Silver Mall și până în centrul orașului au făcut aproape 40 de minute, ceea ce înseamnă un nou record . În ciuda nemulțumirilor vasluienilor, conducerea Goscom, prin vocea directorului Vasile Popa, spune că nu sunt probleme. „Avem scoase toate utilajele și echipajele și intervenim peste tot unde situația o impune. Până la această oră nu au fost semnalate probleme deosebite”. Autoritățile fac apel către conducătorii auto să adapteze viteza la condișiile de drum pentru a fi evitată producerea accidentelor.

„Evitați acționarea bruscă a mecanismelor de direcție și frânare, folosiți cu precădere frâna de motor!

Adaptați viteza permanent la condițiile de drum (carosabil umed, acoperit cu polei, zăpadă sau gheață)!

Circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități, sau 50 km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Eu vad ca nu se plange nimeni… Cine e sarac are dacie si n-are smarfon. Cine are smartfone are si X6 M cu uaifai :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here