Mașini scoase de vânt de pe șosea. Șofer: „Pur şi simplu m-a împins pe marginea drumului. A venit ca o tornadă”

Accident neobișnuit pe un drum înzăpezit din Suceava. Trei mașini au fost pur și simplu împinse de pe șosea direct pe câmp de o rafală puternică de vânt, potrivit Direcţiei Naţionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Oficialii de la drumuri spun că a fost vorba de un fenomen meteo extrem și că toate cele trei mașini erau de mari dimensiuni.

„Circulăm dinspre Suceava spre Siret cu viteză de 50 de km/oră pe drum drept. Dintr-o dată, a venit o rafală de vânt. Nu a fost un impact, nu s-a deschis nici airbag-ul. Pur şi simplu m-a împins pe marginea drumului şi m-am oprit în zăpadă. A venit ca o tornadă. Nu am avut ce să fac”, a spus unul dintre șoferii implicați pentru Adevărul.

Meteorologul ANM Gabriela Băncilă spune că nu se poate vorbi despre un fenomen meteo extrem, ci mai degrabă despre un cumul de condiții meteorologice care ar fi putut favoriza producerea acestui accident.

„Intensificările vântului din zona Moldovei din acea zi nu au fost mai mari de 50-60 de kilometri pe oră. Ne aflam sub incidența unei atenționări cod galben care prevedea aceste intensificări ale vântului. Datele măsurate au indicat exact aceste viteze. Pe de altă parte, se adaugă la acestea faptul că în zonă erau temperaturi foarte coborâte, ceea ce ar fi favorizat producerea pe carosabil a unor porțiuni de gheață. Adăugăm și faptul că exista și strat de zăpadă în zonă, care în corelație cu intensificările de vânt să determine scăderea vizibilității”, a spus ea.

„În niciun caz, vitezele de vânt nu au atins 100 kilometri pe oră”, a adăugat ea.

Profesorul Adrian Sachelarie, de la Facultatea de Mecanică a Universitatății Tehnice Iași, spune că autovehiculele aflate pe șosea își pot pierde direcția la rafale de vânt de peste 60 de kilometri pe oră.

„Având în vedere că drumul era acoperit cu un strat foarte subțire de zăpadă, care poate să înghețe, e foarte greu de spus, fără să vezi care era starea pneurilor, însă sunt fenomene posibile. Sunt fenomene la care nu te poți aștepta și atunci poți să ai și mașină cu tracțiune integrală, poți să faci orice”, a adăugat el. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/masini-scoase-de-vant-de-pe-sosea-sofer-pur-si-simplu-m-a-impins-pe-marginea-drumului-a-venit-ca-o-tornada-1453740
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ