Mașinile turiștilor, îngropate în zăpadă de doi metri în stațiunea Rânca. Drumarii le-au căutat cu lopeți și utilaje

Mai multe mașini parcate pe marginea drumului național 67C, în stațiunea Rânca, ieșirea spre Transalpina, au fost acoperite cu zăpadă, în unele zone stratul măsurând doi metri. Drumarii le-au căutat cu utilaje și lopeți.

Drumarii de la Secția Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu au intervenit pentru a îndepărta de pe carosabil zăpada viscolită în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 67C, în stațiunea Rânca, ieșirea spre Transalpina.

Compania Națională de Administrație a Infrastructurii Rutiere a postat pe contul de Facebook mai multe imagini de la intervenția de duminică dimineață de la ieșirea de pe Transalpina. În imagini se vede cum drumarii acționează cu utilaje și cu lăpeți pentru a găsi mașinile acoperite de zăpadă.

Potrivit drumarilor, mașinile care au fost acoperite de zăpadă erau parcate pe marginea drumului, într-o parcare ce aparține proprietarilor de cabane din zonă.

SDN Târgu Jiu precizează că drumul de acces spre stațiune nu a fost afectat de viscol, circulația se desfășoară în condiții de carosabil curat și umed, izolat fiind zăpadă de 1-2 cm.

Echipele de deszăpezire intervin permanent pe toate sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi pentru asigurarea condițiilor de circulație în siguranță. În zonele unde a viscolit, zăpada are 2 metri, iar temperatura este de -19 grade. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/masini-ingropate-in-zapada-de-doi-metri-in-statiunea-ranca-drumarii-le-au-cautat-cu-lopeti-si-utilaje-1451639
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ