23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

Mãsuri drastice împotriva cãrutasilor care „parcheazã” în fata crâsmelor

AVERTISMENT…Printr-o hotãrâre a Consiliului Local, primarul comunei Lipovãt, Valerian Hriscu, ia mãsuri drastice împotriva cãrutasilor obisnuiti sã-si lase, ore în sir, cãrutele „parcate” în fata crâsmelor. Edilul îi atentioneazã cã încalcã prevederile noii legi privind protectia animalelor si riscã amenzi care, neplãtite, se vor tranforma în zile de muncã în folosul comunitãtii. Mai mult, acesta sustine cã lãsarea cailor înhãmati la cãrutã ore în sir în fata crâsmei, în timp ce cãrutasul bea în interior sau pe terasã, poate reprezenta cruzime împotriva animalelor.

La Lipovãt, primarul Valerian Hriscu ia mãsuri drastice împotriva cãrutasilor care-si lasã cãrutele „parcate” chiar si câte jumãtate de zi în fata crâsmelor. „Hotãrârea este luatã încã de anul trecut dar acum, cu noile modificãri ale legii privind protectia animalelor, am decis sã readucem la cunostinta unora dintre sãtenii nostri riscurile la care se supun. Îsi lasã caii în soare, în fata crâmelor, ore în sir. Vor sã stea la crâsmã, pot sta si trei zile dacã îi tine punga dar, înainte de asta, pot merge acasã sã-si lase caii si cãrutele”, spune primarul Valerian Hriscu. De asemenea, edilul si-a atentionat consãtenii printr-un anunt care a ajuns sã fie publicat înclusiv pe retelele de socialziare: „Vã informãm cã, în data de 13.05.2022, a apãrut Legea 138 care modificã si completeazã Legea 205/2004 privind protectia animalelor. Prin aceastã lege se modificã cuantumul amenzilor pentru cei care omoarã sau chinuie animale prin lãsarea lor fãrã apã, hranã, adãpost, bãtãi, înjurãturi, greutãti mai mari decât pot cãra si se poate ajunge pânã la 7 ani de închisoare. Unii dintre voi încalcã prevederile acestei legi prin schingiuirea cailor (bãtãi, înjurãturi si tinerea lor în fata crâsmelor multe, multe minute, ore sau jumãtãti de zi), iar dumneavoastrã stati la bãut. În concluzie, este interzisã oprirea cãrutelor în fata crâsmelor. Lãsati caii acasã si puteti sta la crâsmã cât doriti », se aratã în anuntul primãriei comunei Lipovãt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Cand o sa platesti impozit, asigurare, revizie la caruta sa vii cu pretenti……ar fi ceva sa faca parcari la carute din bani de impozit de la masini, bai ca bine mai gandesti

  2. In Lipovăț e interzis să ai căruță. Până acuma, timp de 22 ani, eram buni de vot, că eram prosti da multi acuma primim amenda.Sa ne facă parcări pentru atelaje așa cum a făcut pentru masini.Nu toată lumea își permite mașina, mai șunt și prosti care muncesc pământul,
    Lumea mănâncă din pământ nu din mașini.

    • Cap ai….minte ce iti mai trebuie? V ati învățat ca sa lasati căruțele în fata crâșmei, stai si bei ca un bou si aștepți sa te ducă calul acasa si nimeni nu poate trece pe acolo ca tot drumul e blocat de atelajul tau! Respect pentru primarul din Lipovat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here