MECI CAPITAL (foto)

Sparta Praga – FC Vaslui, azi, 21.00, Digisport 1

TOTUL SAU NIMIC… “Galben-verzii” se aflã în fata unui meci de totul sau nimic cu Sparta Praga. Elevii lui Hizo pleacã favoriti, la adãpostul celor douã goluri din partida tur de la Piatra-Neamt si vor face totul pentru a realiza cea mai mare performantã din istoria clubului vasluian. În functie de rezultat, vasluienii vor sti dacã unii jucãtori vor mai îmbrãca tricoul “galben-verde” de pe 10 septembrie, atunci când Vasluiul va avea voie sã facã achizitii. De asemenea, “Dulãul” îsi joacã scaunul în Sparta – Vaslui, în cazul unui esec, Hizo având sanse mari sã pãrãseascã gruparea moldavã.

FC Vaslui 2011? Echipa este situatã încã în zona fierbinte a clasamentului, fãrã posibilitatea de a efectua transferuri si decimatã de accidentãri. Cam acesta este “tabloul” Vasluiului înaintea celui mai important meci al anului, iar zestrea sãracã de puncte din campionat si victoria neasteptatã din tur fac ca partida de astãzi, de la Praga sã fie una capitalã. “Galben-verzii” au plecat în Cehia cu un moral sifonat dupã înfrângerea de pe teren propriu cu Ceahlãul Piatra-Neamt, însã în ciuda esecului, atmosfera din vestiar este una chiar bunã, la lot fiind reprimiti sârbii Milisavljevic si Pavlovic. Dupã ce trei ani la rând au pierdut calificarea în grupele Ligii Europa, vasluienii sunt mai aproape ca niciodatã de calificare, dupã victoria mai mult decât meritatã din partida tur a play-off-ului. Întâlnirea din aceastã searã este un adevãrat examen pentru jucãtori si antrenorul Viorel Hizo. Pentru acest joc, “Dulãul” nu va putea miza pe Cânu, Papp, Gladstone, Wesley si Adailton, accidentati, dar nici pe Raul Costin, suspendat. FC Vaslui e favoritã la calificare, însã Sparta Praga este o echipã cu experientã în cupele europene, iar cehii pot fi periculosi, mai ales dacã “galben-verzii” se vor retrage si vor încerca sã pãstreze avantajul de douã goluri obtinut în tur. Chiar dacã Wesley a reluat pregãtirile e foarte putin probabil ca acesta sã revinã pe teren în partida de la Praga. De partea cealaltã, Sparta Praga merge excelent în campionat si are patru victorii din patru jocuri, aflându-se pe prima treaptã a podiumului în campionatul Cehiei.

Praga este galben-verde!

Echipa FC Vaslui a ajuns ieri, la ora 11.07 (ora 12.07, ora României) la aeroportul international din Praga. Galben-verzii s-au cazat la un hotel de 5 stele, Praha Hotel, acolo sunt cazatI sI restul oficialilor de la club. Jucãtorii galben-verzi sunt optimisti. “Sper sã se epuizeze contractul cu barele pe care l-am avut în ultimele meciuri. Niciodatã, un joc nu seamãnã cu celãlalt”, spune Viorel Hizo, antrenorul FC Vaslui. Cu totii, de la jucãtori la oficiali, sperã sã se califice în premierã în grupele Europa League. Petar Jovanovic, unul dintre jucãtiorii lãudati de finantatorul Adrian Porumboiu, stie cã este cel mai important examen din istoria clubului. “Avem o mare sansã de a juca în grupe. Suntem pregãtiti si stiu ce ne asteaptã aici. Va fi foarte greu, însã pentru multi va fi meciul sezonului. Sunt convins cã vom da totul pentru a ne califica. Voi da sutã la sutã pe teren, pentru a nu dezamãgi pe nimeni. Nu trebuie sã ne fie fricã, trebuie sã jucãm cu cap, inteligent. Tot respectul pentru adversar, e cea mai bunã din Cehia, dar nu concepem sã nu ne calificãm. Nu conteazã rezultatul, important e sã mergem mai departe”, a spus Jovanovic, la sosirea la Praga.

Constantin Zotta: “Nu vom face figuratie la meciul cu Sparta Praga”

Presedintele FC Vaslui, Constantin Zotta, îi asigurã pe suporteri cã echipa nu va face figuratie în Europa League, dacã Vasluiul trece de Sparta Praga. “Sunt optimist. Avem un rezultat bun în partida tur si sunt încrezãtor în fortele echipei. Bãietii sunt concentrati si vor sã facã un meci bun joi seara. Cred în valoarea noastrã, în sansa noastrã. Stiu cã ne asteaptã un meci greu si o presiune fantasticã din partea publicului, astfel cã nu ne va fi usor, dar sunt convins cã ne vom califica. Dacã intrãm în grupe, vrem sã facem o impresie foarte bunã. Obiectivul nostru nu e doar de a fi prezenti în aceastã fazã a competitiei. Vom trata fiecare meci doar la victorie si nu ne vom gândi doar la performanta intratului în grupe”, spune Zotta.

Viorel Hizo are semne de întrebare: intrã sau nu Adailton?

Asearã, echipa a fãcut primul antrenament oficial pe stadionul celor de la Sparta Praga. Sub privirile atente ale Viorel Hizo s-au antrenat sI Wesley, Adailton,Gerlem si Zmeu, jucãtori care au acuzat probleme medicaleîn ultimele sãptãmâni. “Nu stiu încã dacã va intra Adailton. Acum douã zile a fãcut bicicletã, ieri a fãcut alergare usoarã, iar acum dorim sã vedem dacã si cât putem conta pe el în meciul care ne asteaptã. In aceeasi situatie sunt si Wesley, Gerlem sau Denis Zmeu, care vor face antrenament alãturi de echipã. Vom vedea pe cine vom introduce în teren”, a mai spus Hizo.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ