26.2 C
Vaslui
04-iul.-2022

Meci pe viatã si pe moarte : primarii versus prefectura (foto)

Primarii UNITED – Sporting Prefectura 7-10

Ieri, Sala Poliventã din Vaslui a fost gazda unui meci spectacol între echipa Prefecturii si o echipã alcãtuitã din primarii mai multor comune din judet. Cele douã echipe, bine asezate în teren ,au început partida destul de timid, jucãtorii celor douã formatii rezumându-se doar la a se tatona reciproc si la a astepta greseala adversarului. Echipa Prefecturii, în negru complet, având de partea sa atu-ul tineretii a preluat controlul partidei dupã doar câteva minute, si golul care plutea în aer, a venit firesc la prima actiune mai periculoasã. Bucuria ‘‘orãsenilor’’ nu a durat decât douã minute, si asta deoarece play-makerul Vasile Novac, primarul comunei Ivãnesti, l-a lãsat mascã pe portarul Cristi Ciubotariu si a înscris din interiorul careului mic dupã o actiune fulger a echipei sale. Coordonati din linia de fund de fostul subprefect Traian Hulutã, ‘‘negrii’’ s-au distantat pânã la pauzã, atunci când tabela indica un 6-3. Pauza a fost un sfetnic bun pentru echipa primarilor, care au revenit de la vestiare mult mai hotãrâti. Când nimeni nu le mai dãdea nici o sansã, acestia au avut o rãbufnire de orgoliu, si la jumãtatea reprizei secunde au echilibrat meciul, scorul fiind atunci 8-7 pentru formatia din Palatul Administrativ. Tineretea si prospetimea, dar si faptul cã au jucat pe teren propriu au fost factorii care i-au fãcut în cele din urmã pe ‘‘prefecti’’ învingãtori, scor 10-7.

Gattuso Ciomaga vs. Del Piero Novac

Aparent un meci fãrã mizã, partida s-a transformat treptat într-un meci aprig disputat. Golul înscris de Vasile Novac , primarul comunei Ivãnesti, l-a enervat la culme pe Dumitru Ciomaga cel care l-a ‘‘luat la ochi’’ pe marcator. O fazã care nu anunta nimic era sã degenereze, dupã un contact la mijlocul terenului între cei doi. Enervat de insistenta lui Novac, Ciomaga a ripostat si i-a reprosat acestuia : ‘‘Am venit aici sã jucãm de plãcere, nu asa cu dusmãnie. Dacã e sã jucãm asa îti arãt eu cã nu mai atingi tu mingea !’’. Primarul si-a recunoscut vina, si a cerut schimbare tocmai pentru a stinge scânteia ce se aprinsese. ‘‘Nu am avut intentie. Am intrat în el cu pieptul din inertie.’’ a spus Vasile Novac în drum spre bancã.

Vânãtoru s-a lãsat asteptat

Desi meciul a fost programat sã înceapã la ora 15:00, fluierul de start nu i-a gãsit pe primari în cea mai bunã formulã, si asta deoarece primarul comunei Banca, Vasile Vânãtoru, a întârziat, probabil din cauza stãrii drumurilor, mai bine de 10 minute. Fãrã sã facã ‘‘încãlzirea’’ Vânãtoru a intrat hotãrât pe linia de fund, si prin interventiile lui atletice a mai limitat din proportiile scorului. Asemuit de cei de pe margine cu Belodedici, primarul din Banca nu a putut face însã prea multe pentru a-si ajuta echipa.

Experienta si vuvuzela

Duelul nu s-a dus numai în teren ci si la nivelul bãncilor tehnice. Constienti de miza partidei, cele douã ‘‘cluburi’’ au gândit de mai mult timp cea mai bunã strategie. Asa se face cã, primarii au mizat pe experienta antrenorul Mircea Scutelnicu, cel care de ani buni conduce frâiele echipei de fotbal FC Gârceni. Antrenorul s-a chinuit tot meciul sã le dea indicatii pretioase elevilor sãi, dar din pãcate pentru echipa primarilor, sfaturile nu s-au fãcut auzite pânã pe ‘‘gazon’’ din cauza zgomotului produs de o vuvuzelã cu care fanii ‘‘prefectilor’’ si-au încurajat favoritii. Putem spune astfel cã duelul bãncilor tehnice, dintre experienta antrenorului Scutelnicu si vuvuzela grupãrii de la Palat, a fost câstigat de cei din urmã.

Brigadã de lux

Pentru a nu avea suspiciuni în ceea ce priveste maniera de arbitraj oficialii celor fouã formatii au cerut sã fie ‘‘fluierati’’ de presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal, Mircea Stãnisteanu. Acesta a declarat la finalul partidei : ‘‘A fost un meci foarte frumos, dar un meci în care nu s-a pus problema învingãtoarei. Cei de la Prefecturã au condus tot timpul, si au reusit sã pãstreze avantajul pânã la final. A fost o dupã amiazã în care voia-bunã a contat mai mult decât rezultatul.’’

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here