spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Medalie de bronz pentru vasluienii care au reprezentat județul la Olimpiada Culinară de la Stuttgart (FOTO)

- Advertisement -

GASTRONOMIE… Vasluienii care au reprezentat județul la Olimpiada Culinară de la Stuttgart au prins podiumul. Aceștia au câștigat o medalie de bronz, dar și o experiență memorabilă. “Ne întoarcem acasă cu sentimente de bucurie pentru cele realizate, cu sentimente de mândrie pentru faptul că toată delegația României a reușit să ducă numele acestei țări pe podium la toate categoriile la care a participat, fie că vorbim de individuale, echipe regionale sau echipe naționale și cu sentimente de nerăbdare și încredere pentru edițiile ce vor urma”, a declarat chef Florin Popa. Acesta a făcut parte din echipa regională About Taste Academy, alături de maestrul în arta culinară Cerasela, chef Nina Rus, chef Kenan Inci, chef Florin Kiss, chef Cecilia Ene, chef Rozalia Orban, pastry chef Dalia Păruraru și Călin Spiru – manager echipă. Echipa a mai înregistrat o performanță prin chef Nina Rus, care a obținut o medalie de bronz la probele individuale.

Olimpiada Culinară de la Stuttgart s-a desfășurat în perioada 2-7 februarie și a reunit peste 1200 de bucătari și patiseri din peste 55 de țări. “Așa cum era de așteptat , nivelul competițional crește de la ediție la ediție. Jurații sunt din ce în ce mai exigenți, dar din punctul nostru de vedere asta nu ne face decât să ne dorim să evoluăm și tot timpul să inovăm pentru a ne ridica la nivelul așteptărilor. Ne-a plăcut evenimentul în sine. Să ne întâlnim din nou cu peste 1000 de chefi din întreaga lume, să schimbăm idei, să legăm prietenii. Pe lângă partea competițională, aceste evenimente aduc în același loc târguri și expoziții de echipamente, soluții tehnice și accesorii, ultimele tehnologii și cele mai noi tendințe gastronomice, ceea ce pe noi ne bucură și ne face să putem ridica nivelul HoReCa al locațiilor din jurul nostru. Cel mai solicitant aspect rămâne, în continuare cel legat de logistică și resurse: nopți la rând nedormite, transport, nevoia de a avea acolo o bucătărie în care să-ți poți desfășura activitatea. Însă toate se șterg relativ ușor cu buretele atunci când numele îți este strigat pentru a urca pe una din cele mai importante scene ale gastronomiei și a fi încununat cu medalii. Până la urmă, Bronzul Olimpic vine la Vaslui și asta este o realizare demnă de toate laudele. Cei care vor să ne fie alături, să ne sprijine viitoarele participări, ne pot susține prin redirecționarea impozitelor, indiferent că sunt persoane fizice, juridice sau autorități”, a explicat chef Florin Popa.

About Taste Academy, un colț dedicat Olimpiadei Culinare

Călin Spiru, managerul echipei și omul alături de care chef Florin Popa a fondat proiectul About Taste Academy, îi îndeamnă pe vasluieni să fie cu ochii pe asociație, pentru că, anul acesta, vor vedea o altă față a gastronomiei: “Ne bucurăm că am reușit să participăm la prima noastră competiție (n.r. prima participare a proiectului About Taste Academy, chefii bucătari având la activ mai multe participări și premii obținute), tocmai Olimpiada Culinară de la Stuttgart, și că toate eforturile depuse au avut rezultate. Bronzul olimpic vine la Vaslui, iar când sediul About Taste Academy va fi gata, va reprezenta un colț dedicat acestei competiții. Rămâneți cu ochii pe noi, pentru că urmează vremuri în care gastronomia va prinde ușor-ușor o altă față și ne dorim să avem alături de noi cât mai multe persoane, de la cei mai mici participanți, până la cei mai desăvârșiți profesioniști”, a declarat Călin Spiru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.