spot_imgspot_img
28.9 C
Vaslui
26-sept.-2023

Medcenter se răzbună pe bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean

- Advertisement -

Cel mai mare spital din judeţ a pierdut un proces în faţa companiei Medcenter, prin care era somat să achite datoriile, dar acest lucru nu s-a întamplat u pentru că nu mai vrea să lucreze pe datorie, compania face mai puţine analize bolnavilor internaţi şi doar la cazurile urgente u oficialii din Sănătate solicită o suplimentare de fonduri pentru a-şi achita datoriile către furnizori

Analize mai puţine pentru bolnavii internaţi la Spitalul din Focşani. Laboratorul “Medcenter”, cu care Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani se află în contract, a decis să limiteze numărul de analize efectuate pentru bolnavii internaţi deoarece spitalul nu a mai reuşit să îşi plătească facturile şi s-au strans datorii de milioane de lei. Hotărarea a fost luată pentru că Spitalul din Focşani are datorii, în decontul analizelor efectuate de Medcenter, de aproximativ 3,5 milioane lei şi nici nu sunt şanse prea mari, din lipsa fondurilor, ca această sumă să fie achitată. Reprezentanţii Medcenter susţin că au fost mai mult decat înţelegători cu această situaţie şi în condiţiile în care spitalul a pierdut un proces în faţa Medcenter, prin care era somat să achite datoriile, dar acest lucru nu s-a întamplat. “Din punctul nostru de vedere relaţia contractuală s-a desfăşurat în condiţii oneste şi corecte, 24 de ore din 24 de ore. Contractul trebuie respectat însă de ambele părţi. Din păcate, spitalul nu a mai reuşit să îşi onoreze contractul şi s-au înregistrat întarzieri la plata serviciilor efectuate. Am fost nevoiţi să aplicăm o clauză contractuală care prevede că se pot limita analizele de laborator la cele considerate urgenţe”, a precizat  Laurenţiu Neagu, directorul Medcenter Focşani. Aşa se face că Medcenter, care asigură analizele pentru toate secţiile spitalului încă din 2004, a decis să diminueze ritmul prestăriii serviciilor, limitandu-se la analizele de laborator considerate urgenţe, nu înainte de a dezbate această problemă şi cu autorităţile din sănătate, dar şi cu oficialii din Prefectură, Consiliul Judeţean. Săptămana aceasta a fost organizată în acest sens o şedinţă de lucru pentru a se găsi o modalitate pentru plata facturilor restante. “Se caută soluţii de către Prefectură şi Consiliul Judeţean. Astăzi (ieri n.r.) se va transmite un memoriu la Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a precizat dr. Nicolae Moise, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani.

Se cer bani de la Bucureşti pentru spitale

Managerul Nicolae Moise spune că nu s-ar fi ajuns în această situaţie dacă toate serviciile medicale oferite ar fi fost plătite în totalitate de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Acesta spune că toate facturile restante s-ar fi achitat dacă erau plătite cele aproape 6 milioane lei de către CAS, cele 3 milioane lei pentru programele naţionale, dar şi cei 400.000 lei datoraţi de către Poliţie pentru serviciile de specialitate oferite de spital. Camelia Hîngu, preşedintele interimar al CAS Vrancea, spune că în acest moment se fac demersuri la Bucureşti pentru suplimentarea bugetului pentru spitale. Se va face însă şi un memoriu în care se va prezenta situaţia Spitalului din Focşani. La ultimul control realizat de DSP şi CAS s-a constatat că spitalul are arierate de aproximativ 9 milioane lei. Aşa se face că în urma controlului s-a constatat că în 2011, 42,37% din datoriile spitalului erau către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare, fiind vorba de suma de 5,6 milioane de lei. Din aceasta, în 37% din cazuri este vorba despre facturi care depăşeau termenul de 60 zile sau 180 zile. De asemenea, datoriile au crescut semnificativ anul acesta. La 30 aprilie 2012, creşterea datoriilor faţă de situaţia de la sfarşitul anului este de 21%, iar datoria către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare a crescut cu 50%.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.