1.9 C
Vaslui
29-mart.-2023

Medic din Chișinău, neurolog la spitalul din Bârlad

- Advertisement -
dr. Ion Rotaru

SPECIALIST… Printre medicii noi ai spitalului bârlădean, astăzi vi-l prezentăm pe tânărul Rotaru Ion, medic specialist neurolog în cadrul secției de Neurologie, care se alătură echipei de medici specialiști care au ales Bârladul ca să îșI practice meseria.

Medicul specialist Ion Rotaru are 31 ani, s-a născut și a crescut în Republica Moldova, în orașul Hîncești, și a urmat cursurile Facultății de Medicină din Chișinău. În perioada 2017-2021 a finalizat rezidențiatul în specialitatea neurologie în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Prof. „Nicolae Oblu” din Iași.  Este un tânar medic empatic, modest și plin de compasiune, care a ales medicina ca știință, din curiozitate, ca profesie – din dorința de a fi de ajutor oamenilor, pe plan spiritual – din dorința de a înțelege viața în profunzimea ei. Fără să aibă vreun membru în familie care să profeseze în domeniul medical, a văzut în profesia de medic, aspectul social-economic (prestigiu și salariu) ca pe un bonus, dar nu asta a stat la baza deciziei de a urma acestă profesie nobilă.

De ce Neurologie?

„Am ales neurologia pentru că e fascinantă, mereu tânără ca știință și pentru că mi s-a părut potrivită ca temperament. Am ales neurologia pentru a putea avea grijă atât de pacienții cronici, cât și de cei cu suferințe acute. Sunt bucuros pentru că am avut ocazia pe parcursul rezidențiatului să particip la conferințe și școli de vară organizate în Austria, Grecia, Italia, precum îi în țară. Din 2019 mi s-a oferit posibilitatea de a face gărzi la spitalul din Bârlad. Am descoperit în Secția de Neurologie o echipă de oameni profesioniști, cu mult tact și atenție față de pacient.”, a spus medicul Ion Rotaru.

De ce Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad?

„Întrebarea ar fi nu de ce am ales spitalul din Bârlad, ci de ce am ales să rămân. Iar răspunsul este – datorită oamenilor.” Mulțumim domnule doctor! Mult succes în cariera dumneavostră!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.