Medic vasluian în stare gravă: s-a infectat cu Covid după ce s-a vaccinat

Un medic din Vaslui, T. E., a fost internat în secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vaslui după ce a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Culmea, medicul s-a infectat după ce făcuse prima doza de vaccin împotriva coronavirusului. Imediat după ce serul i-a fost inoculat, doctorul a început să se simtă rău, însă a pus simptomele pe seama vaccinului. A stat acasă, unde starea de sănătate i s-a agravat de la o zi la alta. Potrivit unor surse din spital, în momentul internării, medicul ar fi avut plămânii afectați în proporție de 50%. Sub atenta monitorizare a colegilor săi și urmând tratamentul specific, acesta a început să își revină, însă nu se știe dacă va opta și pentru doza rapel, despre care se știe deja că provoacă “reacții și mai zgomotoase” decât prima doză, așa cum le-a descris Emilian Imbri, managerul Spitalului “Victor Babeș” din București.

Dacă te vaccinezi împotriva Covid-19 și te îmbolnăvești la scurt timp, posibilitatea de apariție a unor forme severe scade foarte mult, iar dacă apuci să completezi schema și să primești ambele doze, ești protejat în proporție de 100% împotriva formelor severe de Covid. Acesta este mesajul cu care specialiștii din sistemul sanitar încearcă să convingă populația României să se imunizeze împotriva coronavirusului. Ce i s-a întâmplat însă medicului vasluian demonstrează că și vaccinat cu prima doză, poți face forme grave ale bolii. În urm cu mai multe săptămâni, când cadrele medicale au fost programate pentru vaccinare, acesta s-a numărat printre cei care și-au inoculat prima doză. Nu a trecut mult timp după administrarea serului, iar dr. a început să se simtă rău. A preferat să stea acasă, punând febra, moleșeala, stările de rău pe seama reacției la vaccin. Numai că starea de sănătate a cunosctului medic, în loc să se îmbunătățească după câteva zile, s-a agravat din ce în ce mai tare, motiv pentru care acesta a decis să se adreseze secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean Vaslui. Testat împotriva coronavirusului, medicul avea să afle că este pozitiv, dar mai grav, că virusul i-a afectat plămânii în proporție de 50%. Imediat după diagnosticare, colegii săi au început să-i administreze tratamentul, iar doctorul a început să se simtă din ce în ce mai bine. Acesta este internat în continuare la spital, însă, cel mai probabil, în zilele următoare medicii infecționiști îl vor externa.

Din ce în ce mai multe persoane, “zguduite” după rapel

Doctorul de la Vaslui nu este singurul cadru medical care se pozitivează cu coronavirus după prima doză de vaccin. Și la Iași, fostul manager al Institutului de Boli Infecțioase, Carmen Dorobăț, s-a pricopsit cu virusul după prima doză administrată, însă aceasta a făcut o formă ușoară a bolii. Șeful Spitalului “Vitcor Babeș” din Capitală, Emilian Imbri, atrage atenția asupra faptului că reacțiile după a doua doză de vaccin pot fi și mai “zgomotoase” decât cele de după primul vaccin. “Nu s-a întâmplat numai la noi, dar au fost cazuri mai numeroase de reacții post-rapel decât reacțiile după prima doză de vaccinare. La noi, din 500 de persoane câte am vaccinat pe 27-28-29-30 decembrie, au fost trei persoane care au acuzat o ușoară durere la locul respectiv sau a doua zi, brațul dureros un pic în zona deltoidului. Acum, din practic tot 500 de oameni vaccinați cu a doua doză, 14-15 oameni au avut manifestări mai serioase, depistabile și vizibile: febră, dureri musculare – dar dureri musculare, ca și cum ar zice omul “parcă eram bătut cu maiul”- , tuse, rinoree” a spus managerul Emilian Imbri. Mai grav este că toate aceste reacții grave la vaccin sunt ascunse de autoritățile sanitare, probabil pentru a nu panica populația.

 
5 COMENTARII

  1. Incredibil.Si prostia ucide nu.i asa.Dupa ce ca ni se da posibilitatea sa scapam de aceasta nenorocire..Vin niste nimeni in drumul mare sa contrazica niste somitati in stiinta.N.ar fi nimic daca nu cred in aceasta minune.Numita vaccin.Dar vad ca alde puta fripta vor sa.i determine si pe altii sa nu o faca.Ca trebuie sa stie tot judetul ca alde puta fripta sunt mai destepti ca atatea si atatea somitati in stiinta.Zi puta fripta si trage apa !Nicu

  2. “teoriile conspirațiilor” încă le mai numiți așa după ce se întâmplă în jurul vostru? Închiși noaptea în casă că găinile pentru care motiv? Purtare de botnița ptr o “, maladie” imaginară cu decese inventate, (vezi statisticile) un vaccin non-necesar și ptr care producătorul nu-și asumă responsabilitatea, cu pașaport vaccinal la orizont halucinant, care pare a fi scopul inițial la toată nebunia asta? Cu sărăcia care bate la ușă la majoritatea populației în afară de doctorimea care dă lovitura mileniului? Astea sunt teoriile conspiratiei nebunilor? Nu mai țin vrajelile! Oricum se va rupe “într-un fel sau altul” cum zicea nu de mult Donald Duck! Dar până atunci, ,care doriți, ptr “revenirea la viață normală, care daca ați fost atenți la ăștia care conduc, nu prea se grăbesc: mască până în 2023, fără spectacole, cu stare de alertă-urgenta la nesfârșit! Ar trebui sa vă pună în gardă minciunile, sunt atât de evidente!

  3. “Imediat după ce serul i-a fost inoculat, doctorul a început să se simtă rău, însă a pus simptomele pe seama vaccinului”. Asta înseamnă că în momentul în care a făcut vaccinul era deja infectat și nu știa, pentru că era perioada de incubație, iar simptomele au apărut după aceea.
    Materialul este dezamăgitor de tendențios și nu face altceva decât să alimenteze teoriile conspirației

    • Care sunt adevarate. :)) nu muri ca prostul. Teporiile consporatiei sunt sustinute de imunologi internationali nu boschetari cu diploma la casa de cultura intrati pe spaga in institutii. Oameni cu studii care stiu ce inseamna.

      • Kakat mult mănâncă și academicienii pi’ z ‘dii doctoranzi de prin subsoluri!! Footoonvangu Ra de ja Vre, va merge bine așa pe inechitate socială, când ar trebui sa înfundați pușcăriile, escroci, jefuitori ai avuției publice adunată în zeci de ani de suferință a oamenilor cinstiți. Și mama escrocilor n-a fost stearpă niciodata, bată-v-ar kktul de zdren Tze care numai voi aveți voie sa futetzi nternetul cu minciunile voastre și tupeul de lepre ce sunteți!

LĂSAȚI UN MESAJ