spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
27-feb.-2024

Medicament pentru diabetici, scos de pe piaţă

- Advertisement -

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a suspendat autorizația de punere pe piață pentru toate medicamentele care conțin rosiglitazone (Avandia, Avandamet și Avaglim), recomandate pentru diabet de tip doi.

În consecință, medicii din Europa sunt sfătuiți ca pacienților vizați să le prescrie un alt tratament alternativ. EMA a afirmat că suspendarea va rămâne în vigoare până în momentul în care vor fi furnizate date convingătoare din care să reiasă că beneficiile medicamentului sunt mai mari decât riscurile.

În SUA, toate medicamentele care contin rosiglitazone (Avandia, Avandamet şi Avandaryl) rămân disponibile cu informaţii suplimentare de siguranţă şi restricţii de utilizare. FDA va cere de asemenea o strategie de evaluare şi reducere a riscului (REMS – Risk Evaluation and Mitigation Strategy), program cu măsuri suplimentare care asigură utilizarea în siguranţă a medicamentului.

Compania producătoare a medicamentului, GlaxoSmithKline, va înceta în mod voluntar promovarea Avandia în toate țările în care operează și va continua să răspundă la întrebările din partea cadrelor medicale și ale pacienților, anunţă producătorii. Pacienţii sunt sfătuiţi să nu întrerupă brusc tratamentul, ci să meargă mai întâi la medic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.