3.7 C
Vaslui
30-nov.-2022

Medicamentele se scumpesc de zece ori

- Advertisement -

Ieftinirea medicamentelor de la 1 aprilie a fost o păcăleală. Preţurile vor scădea abia de la 1 iulie, pentru că legea nu permite modificări decât o dată la trei luni. O altă problemă este că producătorii de medicamente cer scoaterea unor tratamente vitale din lista compensatelor. Astfel, milioane de români care suferă de boli cardiace, gastrice sau infecţioase ar putea plăti şi de zece ori mai mult pentru medicamente.

Paradoxal, ieftinirea medicamentelor ar putea aduce probleme pentru milioane de bolnavi, scrie Digi24. Ca să-şi reducă pierderile, unii producători au cerut deja scoaterea unor medicamente din lista de compensate. Astfel, costurile tratamentelor pentru boli cardiovasculare, gastrice sau infecţioase vor fi suportate integral de bolnavi. De exemplu, un cardiac ar putea să plătească anual 432 de lei, în loc de 44 de lei, cât îl costă acum terapia compensată.
Liviu Mihai, vicepreşedintele producătorilor români de medicamente generice: „Aşa cum aţi văzut sunt companii care au solicitat ele scoaterea produselor proprii din lista de compensate şi ajung să dea înapoi statului mai mult decât le plăteşte statul pentru medicamente”.
Anunţată pentru jumătatea lunii aprilie, ieftinirea medicamentelor ar putea fi amânată pentru 1 iulie. Lista de preţuri se poate actualiza doar o dată la trei luni, iar modificarea nu ar fi acum în termenul legal.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/medicamentele-se-scumpesc-de-zece-ori_98276.html#ixzz3V32zbLuP

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.