24.8 C
Vaslui
16-aug.-2022

Medicii care sterilizează câinii cu stăpân nu garantează viața patrupezilor după operație!

- Advertisement -
ATENȚIE LA STERILIZARE… O bârlădeancă atenționează persoanele care vor să-și sterilizeze cățeii prin campaniile gratuite! Charlie, cățelușa ei de rasă, la un pas de moarte!

PROBLEME LA STERILIZARE… O tânără din Bârlad, Andrada V., trage un mare semnal de alarmă privind campanile de sterilizare a câinilor cu stăpân. Aceasta ne-a scris că a mers la ultima campanie, din 13-14 iulie, cu cățelușa ei de rasă, iar după operație aceasta a fost la un pas de moarte, fiind salvată cu greu de doi medici veterinari din Bârlad! Cazul relatat de Andrada este terifiant și ar trebui să intre în atenția Poliției Animalelor. “După sterilizare, seara am dus-o mai mult moartă la cabinetul unui doctor veterinar, care ne-a înștiințat că este aproape de șoc hipotermic, căldura corpului scăzându-i considerabil, iar pe lângă asta, câinele, femelă, avea o hemoragie internă abundentă”, scrie Andrada. Tot ea ne-a precizat că medicii care fac sterilizările în campanii dau proprietarilor câinilor la completat niște formulare, semnate, cum că ar fi pe propria răspundere reacția câinelui la anestezie, dar nu și eventualele complicații. “De asemenea, am încercat să-i contactez să îi întreb cum de erau să-mi omoare cățelușa și ba nu mi-au răspuns, ba mi-au fost șterse comentariile sau blocate”, a mai spus Andrada. Să sperăm că și cei din Poliția Animalelor vor citi relatările de groază ale tinerei din Bârlad și povestea traumelor suferite de micuța Charlie.

Campaniile de sterilizare a cățeilor din Bârlad, cu stăpân, au demarat după ce s-a implicat și Primăria Bârlad, alături de DSVSA Vaslui, tocmai pentru a da o speranță stăpânilor de animăluțe că se va face treabă serioasă! Implicate în aceste campanii sunt și ONG-urile locale, care aduc la date stabilite, medici veterinari din diferite colțuri ale țării pentru a steriliza cățelușii cu stăpân din Bârlad. Numai că, după cum se știe, de multe ori “pe dinafară-i vopsit gardul și înăuntru-i leopardul!”. Așa a pățit Andrada V., din Bârlad, care în Campania de sterilizare din 13-14 iulie a fost la un pas să-și piardă cățelușa ei dragă, pe care s-a dus, cu inima deschisă, să o sterilizeze. La Obor, unde avea loc Campania, erau, din câte știe ea, aduși medici de la Brașov, care au stat o zi, două și au plecat fără să își asume eventualele consecințe. A fost adusă o ambulanță în care erau sterilizați cățeii , iar într-o baracă erau anesteziați.

Poveste de groază! Charlie-la un pas de moarte, cu uterul și ovarele smulse!

Iată ce ne-a relatat Andreea V:

“Bună ziua! Mă numesc V. Andrada și vă scriu în speranța că mă veți ajuta pe mine și pe alții, ca la rândul lor să nu treacă prin aceeași pățanie. În data de 14 iulie am mers, în urma unei programări, la campania de sterilizare gratuită, cea desfășurată la Obor. Operația câinelui nu a durat mai mult de 15-20 de minute și nici nu cred că ar fi durat mai mult, având în vedere că în ambulanța folosită exclusiv pentru sterilizări intrau câte 5-6 animale, toate operate pe bandă rulantă. Cățelușa mea era într-o stare deplorabilă!! ÎI era atât de rău, că pe la orele 22.00 mergeam în disperare din cabinet în cabinet pentru a nu o pierde!! După multe telefoane am ajuns într-un final în cabinetul unui doctor veterinar, care ne-a înștiințat că este aproape de șoc hipotermic, căldura corpului scăzându-i considerabil, iar pe lângă asta, câinele, femelă, avea o hemoragie internă abundentă. Ajunsesem în punctul în care o auzeam respirând și auzeam și sângele care curgea totodată printre firele operației”, a spus Andrada. “Am ajuns la un alt doctor, dispus să o opereze, care însă nu ne-a dat șanse mari. Nu era stabilă, nu puteau opri hemoragia. Cauza a fost rapid depistată, ovare și uter smulse, deoarece incizia era mult prea mică pentru a realiza sterilizarea corect, artere afectate și cheaguri peste cheaguri de sânge. A fost de două ori aproape de moarte în timpul operației și cu greu și-a revenit. În instanță este greu de acționat, dar vă scriu cu speranța că ceea ce am pățit eu cu Charlie, trebuie să ajungă la bârlădeni. Poate vor reconsidera decizia de a-și steriliza blănoșii în cadrul unor astfel de campanii, reducând riscurile apariției cazurilor de acest fel”, a spus Andrada V.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Stricați afacerea jandarmilor care vând pui ilegal și corcituri…jandarmii au voie să încalce legea , nu va putea nimeni sa sterilizeze cataleke care aduc venituri substanțiale jandarmilor,. 200 euro puiul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.