spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Medicii de familie ameninţă cu PROTESTE

- Advertisement -

Medicii de familie ameninţă cu proteste dacă nu va fi retras proiectul Contractului cadru privind acordarea asistenţei medicale.

Societatea Naţională de Medicina Familiei solicită Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să retragă proiectul de modificare a Contractului cadru afişat în 5 martie şi să îşi onoreze atribuţiile în domeniul sănătăţii publice.

„Medicii de familie vor decide foarte curând ce măsuri de protest vor adopta în faţa acestei realităţi, dacă toate încercările de mediere pe cale amiabilă vor eşua”, se arată într-un comunicat de presă al SNMF.

„Pacienţii sunt minţiţi că au dreptul la orice decide medicul. În realitate, medicul este încorsetat în practica sa, este adesea penalizat pentru ce a oferit pacientului cu nevoi medicale reale, ceea ce afectează relaţiile fireşti medic-pacient. Aceasta este o practică uzuală a caselor de asigurări. Ştiu de exemplu pacienţii că, în caz de patologie multiplă, pot primi de la toţi medicii la un loc, maxim şapte medicamente pentru bolile cronice? Nu pe o reţetă, ci pe toate reţetele la un loc! Nu e normal ca asiguratorul (CNAS) să-şi asume şi să informeze asiguraţii plătitori?”, potrivit sursei citate.

SNMF acuză Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de promovare a intereselor unor societăţi comerciale din domeniul medical, „care au ca obiective majore generarea profitului şi mulţumirea acţionarilor”.

„Pacienţii devin strict surse de venit, sunt atraşi prin tehnici agresive de marketing şi stimularea fricii în faţa bolii, pentru a cere şi consuma cât mai multe servicii medicale care uneori nu le sunt necesare. Planul de business al acestor societăţi comerciale «medicale» nu s-a mai putut baza în contextul crizei financiare doar pe abonamente şi pe serviciile retail, astfel încât au început în urmă cu câţiva ani să încheie contracte cu casele de asigurări pentru a folosi şi bugetul FNUASS”, susţin reprezentanţii SNMF.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/medicii-de-familie-ameninta-cu-proteste_206990.html#ixzz3TtO8UZLe

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.