10.1 C
Vaslui
02-apr.-2023

Medicul Ana Maria Ungureanu, noua șefă a Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui

- Advertisement -
Medicul Ana Maria Ungureanu, noua șefă a Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui

SCHIMBARE… Medicul Ana Maria Ungureanu este noua șefă a Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui. Aceasta a fost numită în funcție de Ministerul Sănătății, după ce fosta manageră, Aurora Popa, a fost suspendată, ca urmarea a unui raport întocmit de Corpul de Control. Considerată una dintre doctorițele cu cea mai vastă experiență în medicina de urgență, dr. Ungureanu s-a mai aflat la conducerea SAJ, în postura de director medical, funcție pe care a ocupat-o opt ani, din 2010 până în 2018. Odată cu numirea medicului Ungureanu în funcția de manager al SAJ Vaslui a fost stabilit și noul comitet director, directorul medical urmând a fi dr. Ioana Lupeică, directorul tehnic ing. Mircea Toșu, iar asistenta șef Doina Spiru. Zilele următoare, managerul va propune ministrului Sănătății și numele noului director economic. Dr. Ana Maria Ungureanu va ocupa funcția de manager pe o perioadă interimară, până când Ministerul Sănătății va organiza concursurile pentru posturile de manager ale SAJ-urilor din țară, care cel mai probabil vor avea loc în luna aprilie. Nu este exclus ca noul manager al SAJ Vaslui să ocupe această funcție și după luna aprilie, având în vedere experiența sa în fruntea Serviciului.

Dr. Ana Maria Ungureanu vine la șefia SAJ Vaslui după ce fosta manageră, Aurora Popa, a fost suspendată din funcție, în Ajunul Crăciunului. Măsura suspedării acesteia a fost luată ca urmare a raportului întocmit de Corpul de Control al Ministerului Sănătății, care în luna august a fost trimis la Vaslui după ce un ambulanțier a plecat cu salvarea la mare pentru a-și aduce acasă fiica infectată de COVID-19. Conform unor surse, în raportul care are peste 100 de pagini, sunt menționate deficiențe grave la nivelul Serviciului, mai ales de ordin financiar. Începând cu 5 decembrie, SAJ Vaslui rămăsese și fără comitetul director, căruia i-a expirat mandatul.

Scandalul care a declanșat furtuna la SAJ Vaslui

Corpul de Control al Ministerului Sănătății a fost trimis la Vaslui în luna august a acestui an, după ce un ambulanțier din cadrul SAJ Vaslui s-a deplasat cu o salvare la mare pentru a-și aduce acasă fiica confirmată cu coronavirus. Angajatul SAJ Vaslui ar fi afirmat, în cercul său de prieteni, că înainte de a pleca, a cerut aprobarea atât a DSP Vaslui cât și a SAJ Vaslui, ambele instituții dându-și acordul. Ambulanțierul se mai apăra la cea vreme, spunând că până să se deplaseze la mare nu a intrat în contact cu fiica lui. O minciună scoasă la iveală de surse medicale care ne-au afirmat că adolescenta a făcut primul test Real Time PCR înainte de a pleca la mare, fiind adusă chiar de tatăl ei. Lanțul disprețului total față de lege a continuat și după ce doi au ajuns acasă. A doua zi, ambulanțierul și fiica lui ar fi mers la o clinică privată din Vaslui, pentru a repeta testul. În acel moment au fost contactați reprezentanții DSP Vaslui, cărora li s-a pus în vedere că o adolescentă cu rezultat pozitiv la COVID se plimbă prin oraș. Medicii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică ar fi transmis că știu cazul, că deja o au pe tânără în baza lor de date, însă nu au luat nicio măsură pentru a o izola și a o interna la spitalul din Bârlad. Așa se face că după efectuarea celui de-al doilea test, fata s-a întors împreună cu tatăl său la domiciliu, de unde au întrerupt orice legătură cu cei de la DSP. Imediat după acest incident, Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui a intrat în atenția Departamentului pentru Situații de Urgență deoarece a permis unui ambulanțier care trebuia să fie în izolare să urce la volanul unei ambulanțe deși nu era de serviciu în acel moment. Ba mai mult, tatăl fetei ar fi străbătut drumul până pe litoral cu foaia de parcurs al unui alt coleg de-al său. Practic, ambulanțierul s-a comportat în ziua respectivă ca și cum Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui ar fi la cheremul său, nepăsându-i absolut deloc de protocoalele și legile care trebuiau respectate. Angajații SAJ Vaslui speră ca odată cu numirea doctoriței Ana Maria Ungureanu în fruntea instituției astfel de practici să dispară, iar Serviciul să-și refacă imaginea grav afectată de scandalurile în care a fost implicat în ultimii ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.