31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Medicul care asigură asistenţă medicală refugiaţilor ucraineni: „Sunt copleşiţi emoţional”

Dr. Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă la Spitalul Judeţean Galaţi, merge zilnic în căminul din campusul universitar, pentru a oferi consultanţă medicală refugiaţilor ucraineni, care au fugit din calea războiului.

De la declanşarea războiului în Ucraina, Universitatea „Dunărea de Jos” a fost prima instituţie din Galaţi care a venit în sprijinul refugiaţilor, devenind astfel cel mai mare mare centru de cazare din regiunea sud-est a ţării.

Unul dintre oamenii care s-au implicat în coordonarea centrului este medicul Alexandru Nechifor. Pe lângă coordonare, medicul a oferit consultanţă copiilor, mamelor şi bătrânilor refugiaţi din Ucraina. P

otrivit specialistului, cu cele mai multe probleme de sănătate se confruntă persoanele trecute 60 de ani, însă sunt şi copii vulnerabili, cu diverse afecţiuni medicale.

„Mare parte din cei trecuţi de 60 de ani au multiple comorbidităţi, cel mai des întâlnite fiind hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, insuficienţă cardică, afecţiuni hepatice şi reumatologice. Cele mai frecvente au fost solicitările pentru pusee de hipertensiune arterială, de asemenea, sunt copii care fac sindroame diareice şi este necesar să intervenim rapid.

Citeste mai mult: adev.ro/r93j3b

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here