2 C
Vaslui
29-nov.-2022

Medicul din Iași care și-a ținut tatăl internat 927 de zile pe banii statului a fost demis

- Advertisement -

Comisia de analiză din cadrul Spitalului de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași a decis demiterea medicului care și-a ținut părinții internați câteva sute de zile pe banii statului.

Laura Solovăstru și-a ținut internat tatăl timp de 927 de zile, în perioada 2016-2022, având în total 20 de spitalizări. De asemenea, mama acesteia a avut 12 spitalizări, însumând 302 zile de internare, în aceeași perioadă.

„Deși indicatorii de eficiență ai secției din 2018-2022 se mențin la valori optime, totuși spitalizările prelungite și repetate nu se justificau după diagnosticul principal de internare, într-o secție clinică a unui spital de urgență. Ca diagnostic principal de internare predomina urticaria acută și cronică acutizată la alimente sau antiinflamatoare, fără a se efectua teste alergologice sau fără a fi susținut de prezența eozinofilelor crescute sau a Ig. E, reprezentând astfel o neconformitate cu protocolul de diagnostic și tratament al urticariei alergice. Comorbiditățile cronice prezente: HTA, FA permanenta, AVC sechelar, hemipareza stângă, DZ ADO, purtător cronic de sondă urinară, cu excepția unui episod de decompensare cardiacă și pneumonie Sars-Cov2, ce a necesitat 17 zile de îngrijiri în ATI, ar fi putut fi manageriate mai adecvat, într-un serviciu de paliație sau geriatrie”, a transmis Vasile Timofte, managerul spitalului ieșean. ..https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/medicul-din-iasi-care-si-a-tinut-tatal-internat-2217912.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.