20 C
Vaslui
30-sept.-2022

Meditaţii gratis pentru liceeni, în facultăţi

- Advertisement -

Universităţile îşi atrag studenţi chiar de pe băncile liceului. După ce îi pregătesc pentru facultate, le organizează şi o simulare a admiterii.

Elevii care se pregătesc de examen își pot cunoaște viitorii profesori și colegi la cursurile de pregătire

Pentru a-şi asigura un număr cât mai mare de studenţi, facultăţile care au optat pentru admitere prin examen organizează meditaţii gratuite înainte cu câteva luni de susţinerea probelor.

În data de 21 aprilie încep meditaţiile la Politehnica Bucureşti. Intrarea este liberă, iar cursurile se ţin în fiecare sâmbătă, de la 09.00 la 11.00 la matematică şi de la 11.00 la 13.00 la fizică.

La Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, meditaţiile au început încă din 18 februarie. În fiecare sâmbătă, în jur de 50 de elevi vin la lecţiile de matematică şi alţi 30- 40 la cele de informatică.

Poate participa orice viitor candidat, iar profesorii predau pe bază de voluntariat.

Pregătire la ştiinţe şi arte

„Lucrăm pe baza programei de admitere, este aceeaşi materie pe care o fac ei în liceu, însă au ocazia să cunoască un stil de predare diferit faţă de cel de la clasă, apropiat de ceea ce vor avea în anul I de facultate”, spune profesorul de informatică Radu Gramatovici.

Conform acestuia, meditaţiile în facultate sunt un exerciţiu util nu doar pentru învăţare, ci şi pentru că viitorii studenţi cunosc profesorii din facultate şi mediul în care urmează să intre.

Program gratuit de pregătire a fost anunţat şi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. Mai mult, aici va avea loc, în data de 12 mai, o simulare a admiterii.

Şi absolvenţii de liceu care se vor orienta spre facultăţi cu profil artistic beneficiază de meditaţii gratuite.

La Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, ei pot participa la lecţii de canto, compoziţie, muzicologie, etc. La orele de pregătire organizate la Facultatea de Matematică şi Informatică, vin în jur de 40-50 de elevi, mai mulţi faţă de anii anteriori.

Lecţii cu bani

Nu toate universităţile în care se organizează admitere în acest an oferă astfel de facilităţi pentru viitorii studenţi, iar în unele instituţii cursurile sunt contra-cost. Este cazul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC).

La Facultatea de Film, cursurile au început în data de 10 martie şi fiecare şedinţă, cu durata de trei ore, costă 60 de lei.

La Facultatea de Teatru, cursurile au început în data de 3 martie, şi fiecare şedinţă costă 70 de lei. Singurii candidaţi la UNATC care nu plătesc pentru meditaţii sunt cei care vor să intre la Teatrologie (Management cultural, Jurnalism Teatral).

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.