5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Mega proiect imobiliar în Vaslui, unul dintre cele mai mari din județ!

- Advertisement -
CONSTRUCȚII… Un cartier de case va fi ridicat în municipiul Vaslui, în cadrul unui proiect imobiliar dezvoltat de societatea comercială Topogeotehnics SRL (foto cu rol ilustrativ)

INVESTIȚIE… Pe o piață în care apetitul pentru achiziția de apartamente și case a crescut din ce în ce mai mult în ultimii ani, dezvoltatorii imobiliari prezenți pe piața din Vaslui se orientează din ce în ce mai des către construcția de proiecte de locuințe cu zeci sau chiar sute de unități. Astfel, în viitorul nu foarte îndepărtat, un cartier de case va fi ridicat în municipiul Vaslui, în cadrul unui proiect imobiliar dezvoltat de societatea comercială Topogeotehnics SRL. Firma condusă de omul de afaceri Chiper Francisc Cristinel va ridica ansamblul rezidențial pe strada Ștefan Procopiu, pe un teren de peste 78.000 de metri pătrați. Potrivit acestuia, suprafața construibilă va fi împărțită în 170 de loturi, de 250 și 500 de metri pătrați, un cumpărător având posibilitatea să achiziționeze mai multe loturi. Un pas important în acest sens va fi făcut joi, în cadrul ședinței de Consiliu Local, când va fi supus aprobării Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru “Schimbarea destinației din zonă de activități productive, depozitare și servicii comerciale în zonă de locuințe și lotizare”.

Din cei 78.497 mp de teren, doar pe 23.548 mp se vor ridica locuințele. Alți 10.826 mp vor fi destinați circulației auto și parcajelor, 1289 mp pentru circulațiile pietonale, iar 42.456 mp va reprezenta teren amenajat- spații verzi. Conform documentației depuse la Primăria Vaslui, în zona respectivă vor fi interzise funcțiuni comerciale și servicii profesionale care depășesc suprafața de 200 mp ADC, activități productive poluante sau incomode prin traficul generat, construcții provizorii de orice natură, depozitarea en-gros, platforme de precolectare a deșeurilor urbane, autobaze și stații de întreținere auto, lucrări de terasament de natură să afecteze amenajările din spațiile publice și construcțiile de pe parcelele adiacente, orice lucrări de terasament care pot să provoace scurgerea apelor pe parcelele vecine. Totodată, se interzice și utilizarea reclamelor și firmelor stridente care contravin cerințelor zonei protejate, precum și orice alte funcțiuni care jenează funcțiunea de bază. Înălțimea maximă admisibilă a caselor va fi de 2 niveluri supraterane, fără a se calcula demisolul, adică maxim 9 metri la streașină, de la cota cea mai înaltă a terenului natural, în zona construită.

Toate rețelele edilitare vor fi îngropate

Cartierul rezidențial va fi unul prietenos cu mediul înconjurător nu doar din privința terenului pus la dispoziție pentru amenajarea de spații verzi, ci și a regulilor pe care viitorii locatari vor trebui să le respecte. Astfel, potrivit raportului de specilitate, “aspectul clădirilor va trebui să țină seama de caracterul specific al zonei și de arhitectura clădirilor din vecinătate cu care se află în relații de co-vizibilitate și va răspunde exigențelor actuale ale arhitecturii europene. La ridicarea caselor nu se vor folosi materiale de construcții cu risc sau aspect precar, de tip azbociment, și nici imitații stilistice după arhitecturi străine zonei. În ceea ce privește echiparea tehnico-edilitară și de gospodărie comunală, racordarea se va realiza la rețelele existente în zonă (apă, energie electrică, gaze naturale și canalizare), conform legislației în vigoare. Utilitățile necesare pentru obiectivul propus vor fi asigurate prin grija beneficiarului conform propunerilor. Dată fiind intensitatea circulației pietonale, racordarea burlanelor la canalizarea pluvială, va fi făcută, obligatoriu, pe sub trotuare pentru a evita producerea gheții. Totodată, va fi interzisă dispunerea antenelor TV – satelit în locuri vizibile de circulațiile publice și se recomandă evitarea dispunerii vizibile a cablurilor CATV. Asigurarea racordării la echipamentul public edilitar se va face pe cât posibil astfel încât rețelele și instalațiile să nu afecteze percepția spațiului public. Toate rețelele edilitare vor fi îngropate, excepție făcând rețelele care au cerințe tehnice care nu permit acest lucru. În noul cartier de case nu se vor admite rețele de gaze naturale, de termoficare sau electrice aeriene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

 1. Sunteți niște retardați frustrați,încearcă cineva sa investească bani într-un cuib de șobolani iar voi care aveți 50 de ani și nu ați făcut nimic in viața stați și va ziceți frustrarea.

 2. Aici sunt banii dumneavoastră! Cei care au plătit cadastru acestui investitor , soțul directoarei Ocpi cu firma ilegală de cadastru, totul merge că pe roate, dar fara plata taxelor

 3. Orfanul Francisc, soțul directoarei Ocpi, patron ilegal de firma de cadastru a păcălit multi vasluieni inclusiv inginerii angajați la el prin neplata taxelor la stat, practic în acest proiect se afla banii a sute și mii de vasluieni, este o realizare

 4. Dezvoltarea se face prin forte financiare proprii sau prin aportul viitorilor proprietari? Daca se practica al doilea mod poate fi o teapa cum a mai fost in cazul ansamblului din Zona Industriala si a imobilului din zona spital.Inainte de a construi trebuiesc amenajate zonele de acces si serviciile de apa ,canalizare,curent,gaz,locuri de parcarea cel putin 2 autoturisme pentru fiecare imobil.Daca se trece direct la constructia caselor poate fi o mare teapa.

  • Scrie în articol, doar dacă citești tot nu din 2 în 2 rânduri… Vezi și planul exact ca ți arata și asta… Nu contează ce fac Cristi și cu Cristi în afacerea asta… Nu mâncați fără salată și dați măcar cu mâna pe la guriță…

 5. Acolo nu va cumpăra cine are nevoie de casa, vor cumpăra cei care au bani necinstiți și vor închiria, se spala bani, se știe că dezvoltatorul este mason, asta este noua ordine mondiala!!!

 6. Altă șmecherie facuta de ticăloșii care ” conduc” spre prăpastie acest județ.Vai de capul vostru…sa construiți atatea „sure” …la ditai mai populația județului în 32 de ani este sub orice critica.Alt escroc vrea să se îmbogățească de pe spatele celor care nu au unde pune capul pe perna.Bine ca-i țineți pe boschetari in brate cu toate cele de trebuina: masa, casa si bani de buzunar plus ca cerșesc lumea de dimineata pana seara târziu.Statul curului.

 7. Casa insiruite, un proiect claustrofobic dupa parerea mea. Gradina/intimitate=0
  Locurile de parcare nu sint vizibile pe acel „plan”, trotuare, strazi- sper sa aiba, drum de acces se pare ca e doar unul. Spatiile verzi nici ele nu se zaresc.
  Investitorul nu mentioneaza de un spatiu de joaca pentru copii, sigur vor fi si familii cu copii care o sa locuiasca in zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.