3.8 C
Vaslui
09-dec.-2022

Meloni, primul discurs în fața Parlamentului italian după numirea sa ca premier: Alături de NATO și împotriva șantajului lui Putin

- Advertisement -

Şefa partidului Fratelli d’Italia şi – de la sfârşitul săptămânii trecute – a Guvernului italian a dat asigurări marţi, în primul ei discurs în faţa Parlamentului italian de la preluarea mandatului, că nu va ceda presiunilor liderului de la Kremlin Vladimir Putin. „A ceda la şantajul lui Putin cu energia nu ar rezolva problema, ci ar agrava-o, deschizând calea către alte pretenţii şi şantaje”, a spus Meloni.

Cu aceeaşi ocazie, Giorgia Meloni a promis că guvernul pe care îl conduce va încerca să crească asistenţa financiară pentru familiile şi firmele afectate de criza energetică, transmite Agerpres, care citează agențiile de presă AFP, ANSA și Reuters.

„Un moment fundamental pentru democrație”

Prezentându-și programul de guvernare pentru următorii cinci ani, Meloni a apreciat că Italia nu are timp de pierdut având în vedere situația sa.

Recunoscând că este „emoţionată din cauza solemnităţii momentului” învestirii ei, Meloni i-a mulţumit pentru preşedintelui Sergio Mattarella pentru „sfaturile preţioase” oferite ei. Mattarella a desemnat-o prim-ministru pe Meloni în urma rezultatului obţinut de Fratelli d’Italia la alegerile din 25 septembrie…https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/meloni-primul-discurs-in-fata-parlamentului-2215270.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.