Membrii unui partid din Republica Moldova i-au pus mască sanitară statuii lui Ștefan cel Mare din Chișinău. A intervenit Poliția

Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare, din centrul orașului Chișinău, capitala Republicii Moldova, a fost vandalizat sâmbătă, 5 decembrie, când membri formațiunii politice PACE au acoperit statuia cu o mască de protecție sanitară. Reprezentanții partidului au vrut să atragă atenția asupra măsurilor antiepidemice, pe care autoritățile întârzie să le pună în aplicare. Polițiștii chemați la fața locului au intervenit și au dat masca jos, a notat site-ul Unimedia.

Masca ar fi fost amplasată de reprezentanții formațiunii politice PACE, având și inscripția cu denumirea partidului. Pe pagina de Facebook a formațiunii a fost postat un video în care Ștefan cel Mare apare cu mască, cu mențiunea „Protejăm cea mai mare valoare a țării”.

Ce au cerut reprezentanții partidului „E o acțiune de sensibilizare și de respectare a măsurilor antiepidemice. De la începutul pandemiei au murit peste 2.300 de oameni. Mulți dintre ei aveau șansă să devină mari inventatori, cercetători, oameni care puteau aduce faimă Republicii. Suntem la statuie fiindcă Ștefan cel Mare nu are nevoie de protecție”, explică un reprezentant PACE în filmare. „Cazurile de COVID au crescut și există o lipsă acută de locuri în spitale. Vrem soluționarea situației”, au mai spus ei, cerând, între altele, testarea masivă a populației.
Citeşte întreaga ştire: Membrii unui partid din Republica Moldova i-au pus mască sanitară statuii lui Ștefan cel Mare din Chișinău. A intervenit Poliția
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ