spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-sept.-2023

Meritam fotbal?

- Advertisement -

Dacã în primul sezon de Liga I, FC Vaslui a avut cea mai bunã medie de spectatori pe meci, pe sezon ce trece se pare cã vasluienii se plictisesc din ce în ce mai tare de fotbal. ‘‘Muncipalul’’ se mai umple acum doar partidele cu Steaua, si cu chiu cu vai la meciurile din Europa League. Si totusi putinii spectatori din tribune preferã de cele mai multe ori, în loc sã îsi încurajeze favoritii, sã înjure si sã sanctioneze prin scandaãri orice micã gresealã din teren.

La meciul din ultima etapã de acasã cu Gloria Bistrita maxim 2000 de spectatori au tinut sã fie prezenti pe stadion. Frustrarea microbistilor este oarecum de înteles, dupã eliminarea din Cupa României, dar asa cum FC Vaslui a fost scoasã din competitie de o echipã de liga secundã, asa si alte mari echipe din Europa au fost eliminate de formatii ce avolueazã în esaloanele inferioare. Publicul vasluian a fost învãtat ca în putinii ani de la înfiintarea clubului, performantele sã creascã de la an la an. Indiferent de pozitia în clasament, cei mai multi fani preferã sã nu se mai prezinte la stadion sã îsi încurajeze echipa, dupã doar douã-trei meciuri proaste fãcute de favoriti. Fie cã echipa traverseazã o perioadã fastã, fie cã trece printr-o serie de partide neconvingãtoare, putinii suporteri de pe ‘‘Muncipal’’ se rezumã doar la a cãuta motive pentru a înjura fotbalistii, antrenorii sau orice altceva considerã ei de cuviintã. Au trecut deja vreo doi-trei ani de când stadionul nu s-a mai umplut pânã la refuz, exceptiei întâlnirile cu Steaua, în care jumãtate dintre cei din tribune au sub geacã un tricou ros-albastru.

Nu stim sã pretuim momentele bune

Chiar si atunci când FC Vaslui trãia momentele de glorie, în dublele consecutive pentru accederea în grupele Europa League, publicul nu a reactionat demn de un oras care sã aibã o echipã într-o cupã europeanã. Pe ‘‘Muncipal’’ au venit rând pe rând Slavia Praga, Omonia Nicosia, AEK Atena sau Lille, si niciuna dintre acestea nu ne-au învins acasã. Cu toate acestea, la fiecare dintre partidele enumerate mai sus, nici bine nu se fãcuse minutul 80 si la portile de acces vasluienii se înghesuiau pentru a pleca acasã. Aceiasi suporteri au reactionat ca o turmã, grãbindu-se, cerând demisia lui Dorinel Munteanu, mai apoi cerând plecarea lui Lãcãtus, antrenor ce a dus Vasluiul într-o situatie istoricã, si acum tot ei încearcã sã îl fugãreascã pe Caro din România.

Singurii suporteri care si-au înjurat golgheterul

Nicio echipã din lume nu poate sã meargã ceas de la un capãt la altul, fluctuatii de formã având toate cluburile indiferent de talia lor. Pe ‘‘Anfield’’, în momentele grele, se cântã ‘‘You never walk alone’’ în timp pe ‘‘Municipal’’ lumea înjurã, scuipã semintele ascunse bine pentru a nu fi gãsite la intrare, si se grãbeste sã plece acasã cu zece minute înainte de terminarea partidei. În ultimele douã sezoane, s-a mai consemnat un caz aproape unic, pe stadioanele din lume : Mike Temwanjera era huiduit si înjurat la fiecare atingere de balon, cu toate cã era golgheterul echipei. Acum, dupã accidentarea lui, vasluienii si-au dat seama de rolul pe care îl juca în echipã, si de fiecare datã când atacantul traverseazã terenul de joc este aplaudat si aclamat.

Magazinul suporterilor, nu oferã mai nimic

În urmã cu câtiva ani visul oricãrui microbist era sã aibã acasã, sau sã poarte pe stradã un tricou sau un fular cu FC Vaslui. Clubul a satisfãcut aceastã dorintã si a deschis un amgazin al suporterilor, dar care se pare cã nu a avut efectul scontat. Au trecut câtiva ani si pe rafturile magazinului zac aceleasi tricouri, fulare si esarfe. Nu se poate spune neapãrat cã interesul vasluienilor este scãzut, mai ales, atâta timp cât dacã vrei sã îti cumperi un tricou nu gãsesti. Doar câteva modele de esarfe si fulare, si un singur model de tricouri, si alea într-o singurã mãrime, XXL. Spre exemplu dacã ar intra pe usa magazinului o familie ce ar vrea sã cumpere tricouri modelul Adidas, pentru toti membrii, ar primi de îndatã un rãspuns sec : ‘‘Nu avem echipamentul de anul acesta. Astea sunt singurele tricouri si avem doar mãrimi mari.’

“Multi suporteri ar vrea tricouri noi”

“Am vrut sã îi fac cadou prietenei mele un tricou cu FC Vaslui, preferabil cu Buhus. Dar am înteles cã nu au tricouri simple, si când colo erau modelele vechi din primul sezon. Mai mult decât atât nu aveau decât o singurã mãrime, una foarte mare. M-a rugat si fratele meu, care este în Spania sã îi trimit ceva materiale personalizate dar nici asta nu s-a putut. Si se mai mirã lumea de ce stadionul nostru nu este colorat, cred cã ar fi foarte multi doritori care sã cumpere produse personalizate, tricouri cu jucãtori, de diverse mãrimi.” , s-a plâns Dãnut Matei, un suporter ce a zis cã vine pe stadion încã de pe vremea când FC Vaslui se zbãtea în esaloanele inferioare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.