spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
30-sept.-2023

Mesaj de mulțumire din partea tânărului din Negrești, pentru care s-au mobilizat sute de oameni: „vă sunt profund recunoscător”

- Advertisement -
GEST UMANITAR… La Negrești a avut loc un târg caritabil, au fost puse în vânzare diferite produse și s-au strâns 6.754 lei, iar banii au intrat deja în contul tânărului care are nevoie de ajutor.

RECUNOSCĂTOR… Ștefan Bunduc, tânărul din Negrești pentru care sute de oameni s-au mobilizat și au făcut donații, le-a transmis un mesaj de mulțumire. Acesta le-a spus că le este profund recunoscător și că, datorită lor, poate căra povara bolii sale cu încredere că totul se va încheia cu bine. „Emoțiile mă copleșesc și îmi provoacă o dorință sinceră de a vă mulțumi.Țin de ceva timp să spun câteva cuvinte oamenilor care își doresc ca eu sa fiu bine, care își vând chiar și propriile bunuri, care dau din puținul lor doar ca eu să pot face lucrurile ca oricare alt copil. Sincer, vă sunt profund recunoscător pentru tot, pentru faptul că aveți o asemenea bunătate”, a scris tânărul pe grupul de Facebook creat special pentru cazul său.

Acesta a mărturisit, totodată, că de aproximativ doi ani, viața sa a devenit puțin mai dificilă. „Multe lucruri de care mă bucuram în trecut, acum nu le mai pot face… Cu toate astea, un lucru care mă ține mereu puternic este acela că nu-mi car singur povara. Chiar nu mă așteptam să fie atât de multă lume bună care să mă ajute cu tot ce pot ei.Și nu în ultimul rând, țin să mulțumesc colegei mele, Teodora, și doamnei diriginte, care au venit cu inițiativa acestei campanii și nu numai”, a mai scris Ștefan.

Târg caritabil și spectacole de muzică populară pentru Ștefan

Weekend-ul trecut a avut loc la Negrești un târg caritabil în cadrul căruia au fost puse în vânzare diferite produse – haine, obiecte de decor, prăjituri, bijuterii etc. S-au strâns 6.754 lei, iar banii au intrat deja în contul tânărului. Evenimentul a inclus, totodată, și un spectacol de muzică populară cu recitaluri susținute de Sidonia Hurdubaia, Mariana Carnariu, Cristian Harhata, Gigi Mirișanu și trupa Happy Day Bacău. Târgul caritabil a fost organizat de Casa de Cultură „Neculai Cioată”, Primăria orașului Negrești și Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga”.

Ștefan suferă de o boală polichistică pancreatică și renală, care a avut o evoluție atipică

Negreștiul e o comunitate mică, însă cu oameni sufletiști, care s-au mobilizat imediat ce au auzit că un tânăr are nevoie de ajutor. Campania inițiată de colegii lui Ștefan a început luna trecută, iar până acum s-au strâns peste 15.000 euro. Profesoara Mihaela Rotariu de la Liceul „Nicolae Iorga”, unde este elev Ștefan, a vorbit despre cazul tânărului: „este elevul meu, este ca și copilul meu (de fapt toti elevii clasei a 12-a C sunt ca și copiii mei) și are nevoie de ajutor. În 2019 a suferit o intervenție chirurgicală în urma căreia i s-a extirpat o tumoră de 12 cm împreună cu bucată de pancreas unde se formase. Pe bucățica de pancreas rămasă au mai apărut încă 5 astfel de formațiuni.  Practic, el suferă de o boală genetică denumită „Boala polichistică pancreatică și renală”, care a avut o evoluție atipică pentru că, de obicei, atacă rinichii. Stefan face parte dintr-o familie cu 9 copii, iar părinții lui nu au posibilitatea de a sustine o astfel de intervenție, care se face doar în străinătate. Ștefan are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru transplant de pancreas și rinichi! Eu știu că suntem o comunitate mică, dar frumoasă, care se mobilizează în situații de criză și care poate face minuni”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.