spot_imgspot_img
7.6 C
Vaslui
18-apr.-2024

Mesajele antifracturare, interzise de vigilenta organelor

- Advertisement -

POLITISTI IRITATI Simpla vedere a unui banner pe care scria “Stop fracturãrii hidraulice!” a stârnit furia politistilor negresteni care nu au mai stiut nimic altceva decât cã cei care afisau asa ceva trebuie neapãrat “sãltati”.

George Silvestrovici si Constantin Ungureanu, militanti împotriva exploatãrii gazelor de sist în judetul Vaslui, încercau sã-si facã o fotografie în centrul Negrestiului, în fata Clubului Elevilor, cu un mesaj antifracturare. Nu au reusit sã aibã o asemenea amintire din cauza “vigilentei” organelor.

“În România anului 2014, arborarea acestui mesaj te poate duce direct la sectia de politie. Asta s-a întâmplat în seara aceasta (joi spre vineri – n.r.), în orãselul Negresti, judetul Vaslui, când George Silvestrovici încerca sã se pozeze cu acest banner si pentru cã nu iesea poza, fiind întuneric, au zãbovit vreo 5 minute tot încercând sã facã o pozã mai luminoasã, când au apãrut niste jandarmi. Pentru cã au considerat bannerul cu pricina drept propagandistic, George Silvestrovici a fost sãltat si dus la sectie…”, scrie George Silvestrovici pe contul sãu de Facebook, cont pe care publicã si “inofensiva” fotografie.

“Am fãcut pozã în fata Clubului Elevilor. A venit un echipaj de politie condus de Gheorghe Florea, care ne-a interzis sã facem fotografii cu bannerul si apoi au fost chemati si jandarmii. Domnul Silvestrovici a fost dus la sediul de politie, dar i-au dat drumul imediat. Era 20.30, eram într-un spatiu public si nu am fãcut niciun fel de zgomot. Dar doar pentru cã fãceam fotografii cu acel banner au mai venit si 4 jandarmi, ne-au bruscat si ne-au interzis sã facem fotografii”, a declarat Constantin Ungureanu.

De cealaltã parte, din partea Inpectoratului de Politie al Judetului Vaslui, purtãtorul de cuvânt Mihaela Straub, a explicat cã George Silvestrovici a fost dus la sediul politiei în vederea identificãrii, neprezentând niciun act de identitate. Constantin Ungureanu s-a opus intentiilor politistilor si acesta a fost motivul pentru care a fost îndepãrtat de la fata locului. (Andrei POPESCU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.