Mesajul golanilor din zona fostului ghetou cãtre autoritãti: „F..ck Police”!

TUPEU… În urma articolului apãrut în cotidianul nostru, <<Nopti albe în zona fostului „ghetou”, pata neagrã de pe obrazul Bârladului!>>, autoritãtile n-au avut niciun licãr de tresãrire, în schimb cei care au reactionat au fost „ghertoii” care fac noptile locatarilor, albe! Au postat un mesaj pe fatada Blocului D4 din zonã, prin care transmit mult „respect” politistilor: „F..ck Police” scriu bãietii din cartier pe toti peretii, stiind foarte bine cã nu se atinge nimeni de ei. Oare de ce?? Cine-i sustine?

Oamenii din zona fostului ghetou – strada Vasile Pârvan, în spatele Bisericii „Sf. Spiridon” din Bârlad, zona ANL, s-au sãturat sã strige dupã ajutor. Niciuna dintre institutiile care trebuie sã impunã respectarea legii, nu trece prin zonã, desi oamenii sunã încontinuu la Politie, la 112 sau la Prefecturã! Niciunul din tinerii sau etnicii rromi din zonã nu respectã normele de convietuire, impuse prin lege, fac gãlãgie, beau, se drogheazã în vãzul lumii, numai politistii si jandarmii n-au ochi sã vadã. Dovadã stã rãbufnirea locatarilor care au îndrãznit sã cearã din nou ajutor presei, care ne-au trimis la redactie urmãtorul mesaj: „Deja se rãzbunã si trimit mesaje … Uitati ce au fãcut pe peretele blocului D4 azi noapte ! Ce urmeazã oare? Chiar acum, la ora asta ( 20.00), la blocul C1 sunt urlete si muzicã tigãneascã de rãsunã tot cartierul .”, ne scriu cetãtenii pe e-mail.

Noi mai insistãm si mai prezentãm o datã problema!

În ciuda faptului cã nici IPJ Vaslui, nici Politia Bârlad, nici Jandarmeria , nici Primãria Bârlad, prin Politia Localã, nu par a avea vreo intentie sã ajute locatarii din zonã, lãsându-i la cheremul unor haidamaci drogati si violenti, noi mai prezentãm o datã nemultumirile cetãtenilor! Promitem cã vom fi ca picãtura chinezeascã, pânã când autoritãtile vor face odatã pentru totdeauna ceva pentru linistea acestui cartier greu încercat. Îl stiti, zona fostului Ghetou? Casa Sturdza?? Nu?? Magazinul Zamora? Blocul ANL?? Unde locuieste seful jandarmilor din Bârlad si care nu reactioneazã la felul în care sunt terorizati oamenii noaptea? Cititi aici atunci , încã o datã, si încã o datã:

„Stiu cã ati mai scris despre problema ghetoului,  a magazinului Zamora, a fostului muzeu Sturdza, adicã a situatiei care era acolo si care a revenit odatã cu eliberarea din penitenciare a unor persoane care, înainte de condamnãri, îsi trãiau existenta pe acolo si, împreunã cu ceilalti care sunt bãstinasi, terorizau întregul cartier! Acum s-a revenit la situatia de atunci.

Diferenta este cã ziua nu mai vezi pe nici unul, iar noaptea îsi dau întâlnire pe lângã pompa de apã care este fãcutã de Primãrie pentru cetãteni. Acum e terasã si loc unde se consumã bãuturi alcoolice si etnobotanice si, din acest motiv, îti este teamã sã te duci sã iei un bidon de apã, mai ales cã am trecut la ora de iarnã si se întunecã mai devreme. Acea zonã unde e pompa de apã nu e iluminatã public si e foarte întuneric. Altã problemã e aceea cã, noapte de noapte, în zona pompei de apã si a intrãrii fostului ghetou, precum si în fata Casei Sturdza, se opresc cu masini si stând la <<umbra>> frigului în masini, consumã bãuturi alcoolice, foarte posibil chiar si etnobotanice, accelereazã motoarele  si dau muzica la maxim pânã la orele 5.00 – 6.00 dimineata, netinând cont cã restul, noi ãstia cu ocupatie, avem job-uri, iar copiii nostri, unii dintre ei, se mai duc încã  la scoalã . Zona fiind o scãpare pentru acesti indivizi care nu au niciun fel de ocupatie , se petrec noaptea tot felul de mãgãrii. Unde e politia? Nu stim. Ceea ce stim este cã se trece doar o datã dupã amiazã si în rest nu îi mai vede nimeni, decât doar sus, în parcarea teatrului, la odihnã.  Am mai avea multe de spus dar, din pãcate, oricât am sesizat la Politie sau la Politia Localã, la Primãrie, etc, nu s-a rezolvat nimic! Ne punem speranta în presã, cã poate se miscã ceva”, ne-a scris un cetãtean din zona respectivã.

Nopti albe în zona fostului „ghetou”, pata neagrã de pe obrazul Bârladului!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ