spot_imgspot_img
spot_img
8.8 C
Vaslui
03-dec.-2023

“Meșterii” populari chemați la Huși pentru “Toamna Culturală” și-au făcut patul în stradă și s-au culcat liniștiți

- Advertisement -

SOMN UȘOR!… Azi debutează Toamna Culturală Hușeană, sărbătoarea orașului care are misiunea de a aduce în prim-plan cultura, tradițiile și oamenii locului! Numai că și în acest an, piesa de rezistență a manifestării de la Huși este tot eternul “Târg al Meșterilor Populari”, acest comerț ambulant destul de asemănător cu bâlciul, dar numai că, printre tarabe cu gogoși și alte jucării colorate, se mai strecoară și câte un om care realizează ii ori obiecte din lemn sau fier, confecționate cu măiestrie. Primii “meșteri populari” și-au făcut apariția de ieri în Târgul Hușilor, ca să își ocupe locul și să se pregătească temeinic pentru cele trei zile de sărbătoare. Când a venit seara însă, “meșterii”, osteniți, și-au întins plapuma direct pe trotuar, au pus cearșafuri, perne și tot ce au mai considerat de cuviință, și s-au culcat mai ceva ca în dormitorul propriu. S-au cufundat destul de repede în lumea viselor, spre uimirea localnicilor care treceau pe aleea de lângă parcul Rodina. Cum să doarmă cineva așa, în plină stradă, în buricul unui oraș civilizat, mai ales că era șI un copilaș acolo? E vorba de nonșalanță, de lipsă de respect, ba chiar și de niște norme de igienă, murmurau trecătorii. Oamenii însă păreau că se odihnesc foarte bine, așa că hușenii aflați la promenadă prin proximitatea parcului Rodina, au dat dovadă, totuși, de empatie și bun-simț și au pășit mai ușor, ca nu cumva să tulbure somnul meșterilor populari, aduși la Huși pentru omagierea culturii locale. De altfel, Primăria Huși ar fi trebuit să își respecte blazonul și să le ofere acestor oaspeți niște condiții minime de cazare, dacă tot au fost chemați să ducă greul întregii Toamne Culturale Hușene, eveniment pentru care se vor cheltui din bugetul public 100.000 lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Duceti-va și mâncați sarmale husenilor și faceți mătănii în fata lu Ciupilan ,vai ce primar exemplar ….asa va traduce cum vrea asta cu sarmale și circ ….și nu uitați căscați gura ca nu ați mai văzut în viata voastră asa bunăstare.

  2. Ce toamnă culturală, ce meșteri dom’le….??? Terminați cu „meșterii” ăștia…sunt doar niște speculanți care încearcă să păcălească pe careva sa își vândă marfa…îi plângeți ca nu au unde să doarmă cand vin pe aici…habar nu aveți voi ce palate au ăștia….Poate cei de la Vremea Nouă vor face câteva poze și in seara în care vor pleca ei sa vadă lumea si ce mizerie lasă în urmă…Adevărații meșteri îi numeri pe degetele de la o mână, și nu mai pui că abia au loc și ei între toți ăștia de etnie care vin si acaparează tot spațiul…că na…doar au combinații cu nea’ Jean…

  3. E terminat. Au avut grijă foștii angajați să radă aproape tot de valoare 😁😁. Eiii multă bătaie de cap. Ar putea să le de-a un bon de ordine la locul de vânzare , să-i cazeze la containerele de sinistrați , să facă ceva util ,să atragă oameni, dar pentru asta mai trebuie alcătuită o comisie 🤣🤣🤣.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.