Metale toxice grele, descoperite în mâncarea de bebeluși produsă de patru mari companii

Investigatori ai Congresului Statelor Unite au descoperit “niveluri periculoase de metale grele toxice” în anumite produse alimentare pentru bebeluşi, care pot provoca probleme neurologice, arată un raport al unei subcomisii de supraveghere din Camera Reprezentanţilor, citat de Reuters.

Comisia de investigaţie a analizat mâncarea pentru bebeluşi fabricată de companiile Nurture, Hain Celestial Group, Beech-Nut Nutrition şi Gerber, divizie a Nestle.

Raportul comisiei arată că standardele interne ale companiilor „permit un nivel ridicat periculos de metale grele toxice, că documentele au arătat că producătorii au vândut deseori mâncare care depăşea nivelurile respective şi cere autorităţilor de reglementare americane să stabilească niveluri maxime permise de metale grele toxice în mâncarea pentru bebeluşi şi testarea produselor finite pentru măsurarea metalelor grele, nu doar a ingredientelor”, scrie news.ro.

Reprezentanta Raja Krishnamoorthi, o democrată care prezidează comisia care a publicat raportul, a declarat că a constatat că ”aceşti producători vând cu bună ştiinţă alimente pentru copii care conţin niveluri ridicate de metale grele toxice … Este timpul să dezvoltăm standarde mult mai bune de dragul generaţiilor viitoare”.

Raportul va intra în analiza Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA), a declarat un purtător de cuvânt al FDA citat de Reuters.

Agenţia a menţionat că elementele toxice sunt prezente în mediu şi intră în lanţul de alimente prin sol, apă sau aer. Deoarece acestea nu pot fi eliminate complet, obiectivul nostru este de a reduce expunerea la elemente toxice din alimente în cea mai mare măsură posibilă, a spus FDA.

Citeşte şi: Cristi Borcea, dezvăluire-bombă despre intoxicarea cu mercur: Iau tratament şi acum. Sunt sigur că una pe care am făcut-o să sufere mi-a făcut asta!

Campbell a declarat într-un comunicat pe site-ul propriu că produsele sale sunt sigure şi a menţionat lipsa unui standard FDA actual pentru metalele grele din alimentele pentru copii. Compania a spus că a crezut că a fost ”un partener total” în cadrul investigaţiei Congresului.

În replică, reprezentanţii Hain Celestial, care produce Earth’s Best, au declarat că nu au văzut raportul şi că nu au avut şansa să îl analizeze.

Un reprezentant Gerber a spus că elementele în cauză apar în mod natural în solul şi apa în care sunt cultivate culturile şi a adăugat că este nevoie de mai mulţi paşi „pentru a minimiza prezenţa lor”.

Raportul este critic şi în ceea ce priveşte administraţia fostului preşedinte Donald Trump, afirmând că „a ignorat o prezentare secretă a industriei către autorităţile de reglementare federale, care a dezvăluit riscuri crescute de metale grele toxice în alimentele pentru copii”. …https://www.romaniatv.net/metale-toxice-grele-descoperite-in-mancarea-de-bebelusi-produsa-de-patru-mari-companii_5252633.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ